Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2021. október 16. szombat, Gál napja van. - Holnap Hedvig napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
szeptembernovember
Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Átadták a Wéber Antal-díjakat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. október 13. szerda, 13:13
Átadták a Wéber Antal-díjakat
Ötödik alkalommal adták át a Pest Megyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díjat.

Ötödik alkalommal adták át a Pest Megyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díjat.

A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató Pest megyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló munkáját kívánja elismerni a Kamara. Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.

A Wéber Antal-díjat 2021. október 8-án a Pest Megyei Építész Kamara Megyeházán tartott ünnepi küldöttgyűlésén Füleky Zsolt építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és a szakma képviselőinek jelenétében Philipp Frigyes, a Pest Megyei Építész Kamara elnöke és dr. Hajnóczi Péter, a Pest Megyei Építész Kamara alelnöke, a Magyar Építész Kamara elnöke adta át.

A Wéber Antal-díj alapító okirata szerint évente két díj adható ki, kivételes esetben ez a díj csoportnak is járhat. Az idén három magas szakmai minőséget képviselő pályázat érkezett be, nehéz lett volna közülük két díjazottat választani. A zsűri úgy döntött, hogy Dobos Botond Zsolt DLA egyéni díja mellett, Dénes Eszter Liliána és Kassai-Szoó Dominika Sarolta esetében megosztott díjat ad ki, mivel ők ketten a Településképi és Tájegységi kézikönyvek közös szerzőiként jeleskedtek.

2021. évben Wéber Antal-díjban részesült:

Dobos Botond Zsolt DLA az építészeti és közéleti munkásságának elismeréseként.

Dobos Botond Zsolt DLA egyetemi és külföldi tanulmányai során megszerzett ismeretei bázisán egy karakteres, érzékeny, kreatív tervezői szemlélet ismerhető fel. Tervezett és megépült épületei széleskörűek, a díjazott budaörsi benzinkúttól, a termelői piac, lábatlani tudásközpont, trópusi növényház, lakóegyüttes Budaörsön, vitorlástelep Alsóőrsön, rádiós és filmes belsőépítészeti feladatokig. Munkáiból leszűrhető az építészeti igényesség, a feladathoz való építészeti eszköztár változatos, innovatív, de mértéktartó összeválogatása, az egyszerűségre, és egyidejűleg egyediségre való törekvés. Szakmai közéleti tevékenysége a HÚSZNEGYVEN Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye egyesület keretében jelenik meg, programokat szerveznek, aktívan részt vesznek az önkormányzat munkájában, véleményezésekkel, párbeszédek kezdeményezésével, a civil lakosság bevonásával.

Philipp Frigyes, Dobos Botond Zsolt DLA, dr. Hajnóczi Péter

Dénes Eszter Liliána és Kassai-Szoó Dominika Sarolta a Településképi Arculati Kézikönyvek terén mintául szolgáló munkásságuk és szakmai közéleti tevékenységük elismeréseként megosztott Wéber Antal-díjban részesültek.

Dénes Eszter Liliána a bölcsész egyetemi évek után a BME építészmérnöki karán szerzett diplomát. A balatonhenyei nyaraló átalakítása 2017-ben sikert hozott, elnyerte az Év háza fődíját. 18 településképi, illetve tájegységi Arculati Kézikönyv őrzi keze nyomát. Szakmai közéleti munkájának gyümölcsei folyóirat szerkesztésben, életmű kiállítás szervezésben, építész szakírói munkásságban, építészetet népszerűsító TV sorozatban nyilvánulnak meg.

Kassai-Szoó Dominika Sarolta több intézményben szerzett képzettségei bizonyítják sokirányú szakmai érdeklődését, kifogyhatatlan tudásvágyát. Munkái igen széles spektrumon mozognak a településkép védelemmel, településtervezéssel, építészeti tervezéssel kapcsolatban. Számos településképi, illetve tájegységi arculati kézikönyv készítésében közreműködött. Közéleti tevékenységében nagy hangsúlyt kap az értékmentés, a közösség, a helyi identitás erősítése, a szemléletformálás.

Dénes Eszter Liliána (b) és Kassai-Szoó Dominika Sarolta (j)

Felkért koncepcióalkotóként mindketten részt vettek abban a példa nélküli térségi összefogásban, melyet Budakalász városa 2016-ban Turi Attila főépítész kezdeményezésére hívott életre, és melyen először vetődött fel a Pilisi Építészeti Útmutató összeállítása. Közös ügyükké vált egy olyan hiánypótló kiadvány megvalósítása, mely a pilisi építészeti értékek megőrzése mellett sorvezetőként szolgált volna az építeni, felújítani szándékozóknak. Időközben a TAK megjelenésével az építészeti útmutatók ügye kormányzati szintre emelkedett, részt vettek a kézikönyv koncepciójának, a közösen felhasználható fejezetek részleteinek kidolgozásában. Elsők között készült el a budakalászi kézikönyv és a hozzá kapcsolódó rendelet, melynek egyik legnagyobb eredménye a tervező csapatuk által kidolgozott, a Pilisre nézve egységes fejezet, valamint az alapelveket bemutató munkarész volt, melyet valamennyi, az összefogásban résztvevő település számára átadtak a TAK-ban való felhasználásra.

Forrás: Pest Megyei Építész Kamara

Kerékpárút épült Dunavarsányban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. október 01. péntek, 08:23
Kerékpárút épült Dunavarsányban
Magyarország Kormánya döntése értelmében Dunavarsány Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert pályázata megvalósítására, melynek felhasználásával - önkormányzati forrás biztosítása mellett - megépült az évek óta tervezett kisvarsányi és...

Magyarország Kormánya döntése értelmében Dunavarsány Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert pályázata megvalósítására, melynek felhasználásával - önkormányzati forrás biztosítása mellett - megépült az évek óta tervezett kisvarsányi és nagyvarsányi településrészt összekötő kerékpárút.

Dunavarsány Város Önkormányzata a Nagyvarsányi utcán a Vasút sortól a Vörösmarty utcáig kerékpáros piktogramok felfestésével kerékpárnyomot, majd a Vörösmarty Mihály utca Búza utca és Liget utca közötti szakaszon útburkolat-szélesítéssel kerékpársávot alakít ki. Kisvarsányból a nagyvarsányi városrész felé tartva, az összekötő út bal oldalán a Nyár utcáig kerékpárút épült. A Nyár utcától a Bartók Béla utcai óvodáig szintén kerékpárnyom készül majd kerékpáros piktogramok felfestésével. A Bartók Béla utcai szakaszon 10 férőhelyes, nyitott kerékpártárolót hoznak létre, valamint közlekedésbiztonsági elemeket helyeznek ki, emellett megvilágítás és fásítás is megvalósul a fejlesztéssel érintett szakaszokon.

A beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásából valósult meg, azonosítószáma: PM_KEREKPARUT_2018/3
A beruházás műszakilag 2021. április 14-én került lezárásra és 2021. szeptember 23-án kapta meg a forgalomba helyezési engedélyét.

www.pestmegye.hu

Budapesti elővárosi közlekedés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 30. csütörtök, 10:26
Budapesti elővárosi közlekedés
Az agglomerációs közlekedés eredményeiről, tervezett fejlesztéseiről tartott előadást Hegyi Zsolt, a MÁV-START Zrt üzlet- és szolgáltatásfejlesztési igazgatója szeptember 24-én, a Pest Megyei Közgyűlés ülésén. Az előadás INNEN tölthető le. www.pestmegye.hu

Az agglomerációs közlekedés eredményeiről, tervezett fejlesztéseiről tartott előadást Hegyi Zsolt, a MÁV-START Zrt üzlet- és szolgáltatásfejlesztési igazgatója szeptember 24-én, a Pest Megyei Közgyűlés ülésén.

Az előadás INNEN tölthető le.

www.pestmegye.hu

Új bölcsőde épült Bagon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 29. szerda, 12:47
Új bölcsőde épült Bagon
Bag Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázati felhívásra, amely keretében 389,26 millió forint támogatási összegben részesült. A...

Bag Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázati felhívásra, amely keretében 389,26 millió forint támogatási összegben részesült.

A Bag belterület 1549/1 hrsz. épült bölcsőde

A projekt eredményképp 4 gyermekszobás, 48 férőhelyes bölcsődei intézmény építettek. Az épület földszintes, körüljárhatósága járdával biztosított. Az épületben található 4 csoportszobához közvetlenül kapcsolódó teraszt és játszóudvart alakítottak ki. A bölcsőde épületének komplex, teljes körű akadálymentesítése megtörtént, továbbá a nevelési munkát segítő eszközöket is beszerezték. A bölcsőde tetőszerkezetén napelemes rendszer találhat. A projekt hatására megtörtént a bölcsődei kapacitáshiányok felszámolása a településen.

www.pestmegye.hu

Pest megyei díjazottak ,,Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj" ünnepélyes átadásán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 23. csütörtök, 09:13
Pest megyei díjazottak ,,Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj" ünnepélyes átadásán
Szeptember 21-én, gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulóján rendezték meg a ,,Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj" ünnepélyes átadását a Nemzeti Múzeum dísztermében.

Szeptember 21-én, gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulóján rendezték meg a ,,Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj" ünnepélyes átadását a Nemzeti Múzeum dísztermében.

A díjat 2015-ben alapította meg a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az alábbi hitvallással: ,,Olyan örök értékekre szeretnénk ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a vállalkozói becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a közjóért, nemzetért, hazáért. Fontosnak tartjuk az ebben a szellemiségben működő vállalkozások erkölcsi, esetleg anyagi támogatását. Fontos számunkra, hogy a díj minden nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelentsen."

A díszünnepségen köszöntőt mondott Széchenyi Tímea, a gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke; Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Budapesti és Pest megyei vezetője, valamint Michaletzky Géza, a Bíráló Bizottság elnöke, aki egyben ismertette a pályázók rövid laudációját.

Az elismerések az alábbi kategóriákban adták át:
Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Fődíj három kategóriában (ötven millió Ft alatti, ötven és ötszáz millió Ft közötti, illetve ötszáz millió Ft feletti árbevételű vállalkozások), Vidékfejlesztési díj, Legsikeresebb Fiatal Vállalkozó Díj, Mobilitási Díj, Innováció Díj, Termelékenység Díj, Társadalmi Felelősségvállalás Díj, illetve a Széchenyi Család Különdíja.

A díjazottak között három, Pest megyében működő vállalkozás is díjazásban részesült. ,,Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj" Mobilitási díj kategóriában a BAU-STYL Kft. (Vecsés), Társadalmi Felelősségvállalás díj kategóriában Terék József egyéni vállalkozó (Hévízgyörk) lett a nyertes pályázó, míg a Széchenyi Család Különdíjainak egyike a CAPRIOVUS Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (Szigetcsép) részére került adományozásra.

Az díjátadó ünnepség valamennyi díjazottjának teljes névsora ITT olvasható.

Terék József az elismeréssel

A vállalkozások elismerését követően, az ünnepség második részében átadták a 2020-ban alapított ,,Széchenyi-örökség Okmányát". Olyan kiemelkedő művészeknek vehették át, akiket a Széchenyi család ma élő tagjai elismerésben kívánnak részesíteni, a magyar nyelv ügyéért tett erőfeszítéseikért, valamint egész munkásságuk alatt nyújtott művészi teljesítményükért.

A 2021. évi díjazottak névsora ITT olvasható.

www.pestmegye.hu

Korszerűsítették az óvodát Nagymaroson »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 22. szerda, 12:09
Korszerűsítették az óvodát Nagymaroson
Nagymaros Város Önkormányzata sikeresen valósította meg a Dózsa György úti óvoda korszerűsítését.

Nagymaros Város Önkormányzata sikeresen valósította meg a Dózsa György úti óvoda korszerűsítését.

A vissza nem térítendő támogatás összege: 34.687.348 forint, a támogatott tevékenység elszámolható összköltsége: 43.638.661 forint,

A megújult óvoda

A projekt 2019. június-szeptember között valósult meg, a Nagymarosi Napköziotthonos Óvoda Dózsa György utca 25. szám alatti telephelyén. Megtörtént a korszerűtlen nyílászárók cseréje, a külső homlokzati felújítás; elvégezték a födém hőszigetelési feladatait, az elektromos hálózat korszerűsítését, valamint a komplett belső- és az udvar felújítását is. A projekt eszközbeszerzésének keretében többek között korszerű óvodai fektetőkkel, csoportszoba-berendezésekkel és egy projektorral is gazdagodott az óvoda eszközállománya.

www.pestmegye.hu

Átadták a minibölcsődét Kisorosziban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 20. hétfő, 10:21
Átadták a minibölcsődét Kisorosziban
Kisoroszi Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg, melynek keretében 57,45 millió forint támogatási összegben részesült.

Kisoroszi Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg, melynek keretében 57,45 millió forint támogatási összegben részesült.

A Kossuth Lajos utcában található a minibölcsőde

A projekt célja volt egy egy csoportos minibölcsőde kialakítása, növelve ezáltal a településen közvetve pedig Pest megyében is a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát. Emellett helyben lehetőséget biztosít a kisgyermekek elhelyezésére, minimálisra csökkentve a távolságot a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény között.

Ezidáig nem volt a településen olyan épület, mely megfelelő lett volna bölcsőde kialakítására, ezért volt szükséges új épület építésére. A komplex épületben valósulhat meg a fejlesztés, mely akadálymentes megközelítést biztosít, és úgy alakították ki, hogy tájolásával, illetve technológiai felszereltségével hosszútávon fenntartható legyen. Ezen célt szolgálják a különböző szigetelőelemek, illetve a tetőre szerelt napelemek.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.04.06.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Göbész Kft. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 13. hétfő, 14:34
Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Göbész Kft.
A Göbész Kft. a ,,A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" című felhívásra beadott pályázatát sikeresen megvalósította. A projekt a Széchenyi 2020...

A Göbész Kft. a ,,A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" című felhívásra beadott pályázatát sikeresen megvalósította. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 39,43 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, 56.329.556 Ft összköltséggel a cég gödöllői telephelyén.

A felújított csarnok

A beruházás eredményeként a csarnok felújítása keretében világításkorszerűsítéssel és homlokzatfelújítással javultak a munkakörülményei a telephelynek. A fejlesztés eredményeként beépítettek egy futódarut, amely a hatékonyságot hosszútávon fokozza. Beszereztek még egy hídmérleget, amely különösen fontos a mennyiségi reklamációk kezelésénél. A Simplex45 vágógép pedig egy régi 80-as évekből maradt Hlato típusú gép kiváltását szolgálta, amely már csak szükség esetén volt használható. A fejlesztéssel hatékonyságuk fokozása mellett a gyártási folyamat során felmerülő hibák számát tudják nagymértékben csökkenteni.

A fejlesztésnek köszönhetően költséghatékonyabb lett a cég működése. Fejlesztésünk eredményeként kedvezőbb áron jobb minőséget tudnak produkálni, így várhatóan növekedni fog az elvégzendő munka mennyisége is. A jelenlegi gépbeszerzéssel és a csarnokfelújítással betonacél feldolgozó részlegüket fejlesztik, ahol 30 év alatt felhalmozott tudásállomány, valamint képzett gépkezelői és mérnöki csapat garantálta a fejlesztés sikeres megvalósulását.

A projekt befejezése: 2021.08.31.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatást tartanak a Pest megyei szlovákok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 13. hétfő, 08:34
Közmeghallgatást tartanak a Pest megyei szlovákok
HIRDETMÉNY Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2021. szeptember 28-án 15 órától közmeghallgatást tart Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7.). A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében...

HIRDETMÉNY

Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat 2021. szeptember 28-án 15 órától közmeghallgatást tart Megyeházán (1052 Budapest, Városház u. 7.).

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Megyei Szlovák Önkormányzat tagjai felé.

Gimesiné Szokol Emese elnök sk.
Pest Megyei Szlovák Önkormányzat

Kisnémediben megkezdődött a minibölcsőde kialakítása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. szeptember 09. csütörtök, 11:02
Kisnémediben megkezdődött a minibölcsőde kialakítása
Megkezdődött a településen a 8 férőhelyes új minibölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 59.95 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Megkezdődött a településen a 8 férőhelyes új minibölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 59.95 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Épül a bölcsőde a Petőfi Sándor u. 30. szám alatt

Kisnémedi település lakónépessége 2015 óta folyamatosan emelkedik, az elmúlt 4 évet vizsgálva a bölcsődés korú gyermekek létszáma átlagosan 25 fő volt a településen, az átlagos éves születésszám 7 gyermek volt.
A településen nem működött önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, 100%-os volt a kapacitáshiány, így különösen indokolt volt a 8 férőhelyes minibölcsőde építése. Figyelembe véve a településen élő bölcsődés korú gyermekek számát a 8 férőhelyes új mini bölcsődei intézmény várhatóan 100%-os kapacitással fog működni.

A projekt eredményképp 63,5 nm hasznos alapterületű mini bölcsődei intézményben összesen 8 új bölcsődei férőhely jön létre, valamint intézményi szinten a projekt keretében 3 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. (1 fő kisgyermeknevelő, 2 fő bölcsődei szakgondozó).

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.11.15.

www.pestmegye.hu

Elkészült a csapadékvíz beruházás Taksonyban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 30. hétfő, 12:52
Elkészült a csapadékvíz beruházás Taksonyban
A ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása pest megye területén" című pályázati felhívásra, amely keretében 230 millió forint támogatási összegben részesült.

A ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása pest megye területén" című pályázati felhívásra, amely keretében 230 millió forint támogatási összegben részesült.

A beruházás több éves problémát oldott meg a településen

A projekt a település Fő útja, illetve a Szent István terén valósult meg. A Fő út a csapadékvíz elvezető rendszer hiányossága miatt kiemelten veszélyeztett terület volt a csapadékvíz okozta káresemények tekintetében. Az utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten dolgozók is mind itt haladnak keresztül.

A Fő út mellett számos kereskedelmi funkciót betöltő ingatlan található, amelyek szintén forgalomvonzó létesítmények, a Szent István téren található a település legnagyobb kereskedelmi funkciót betöltő épülete. 

Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: Taksony, Szent István tér, Fő út
Kivitelezést végző cég: Poseidon Power Kft.
A projekt befejezésének dátuma: 2021. augusztus 31.

www.pestmegye.hu

Lakossági fórum lesz Gödön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 30. hétfő, 09:19
Pest Megye Önkormányzata lakossági fórumot tart a Duna út felújításával kapcsolatban szeptember 16-án (csütörtök) 17 órakor a Göd, Jósika utca 14. cím alatti Nyaralóház színháztermében. www.pestmegye.hu

Pest Megye Önkormányzata lakossági fórumot tart a Duna út felújításával kapcsolatban szeptember 16-án (csütörtök) 17 órakor a Göd, Jósika utca 14. cím alatti Nyaralóház színháztermében.

www.pestmegye.hu

Pányi Zsuzsát választották az Év Főépítészének »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 30. hétfő, 09:09
Huszonötödik alkalommal adták át Budapesten, augusztus 26-án "Az Év Főépítésze" díjat. 

Huszonötödik alkalommal adták át Budapesten, augusztus 26-án "Az Év Főépítésze" díjat. 

Az elismerés évente két kategóriában adományozható: az Év Főépítésze díjat aktív főépítész, míg a Főépítészi Életmű díjat a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult kiváló főépítész kapja. A díjakat ünnepélyes keretek között, az Országos Főépítészi Konferencián Karácsony Gergely főpolgármester, Erő Zoltán, Budapest főépítésze és Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke adta át.

Az Év Főépítésze Díjat Pányi Zsuzsanna okl. építészmérnök, Érd és Százhalombatta városok volt főépítésze, Pest megye főépítésze kapta, aki "több mint tízéves települési és tizenöt éves megyei főépítészi munkája során széleskörű és szerteágazó szakmai tevékenységet végzett, és így nagyban hozzájárult az emberhez méltó és esztétikus környezet létrejöttéhez. Munkáját több évtizedes tapasztalat, a megbízhatóság, az együttműködési készség, a pozitív hozzáállás és az értékteremtő javaslatok jellemzik. Aktív szervező munkájával nagyban segíti a megye főépítészeit, kezdeményezője és szervezője a megyei főépítészeg összefogásának, a Kulturált Települési Környezet Díj és a Pest Megye Építészeti Nívódíja pályázatoknak."

Ezúton is gratulálunk munkatársunknak!

A további díjazottakról ITT olvashat.

www.pestmegye.hu

Tápió mentéért díj - pályázat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 25. szerda, 08:52
Tápió mentéért díj - pályázat
A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat...

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg, illetve ezen felül egy-egy személy posztumusz, fiatal tehetség, valamint mecénás kategóriában. Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak elismerő oklevelet és emlékérmet vehetnek át.

Jelölt lehet a ,,Tápió mentéért-díj" elismerésre bármilyen természetes személy, aki a Tápió mentén, vagy a tájegységen kívül él, elévülhetetlen érdemei alapján pedig méltó lehet a kitüntetésre. Az elismerésre javasolt személy bármilyen területen végzett kimagasló munkássága felterjesztésre érdemes, ha az a Tápió mente valamelyik településén vagy a Tápió mentéért valósult meg. A benyújtott jelölések elbírálásánál kiemelt figyelmet kapnak azok a jelöltek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományok őrzése, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, valamint az identitástudat erősítése, illetve mindezek megvalósításának segítése. További elbírálási szempont, hogy a jelölt személy és munkássága helyi, regionális, országos vagy nemzetközi szinten szerzett-e hírnevet a Tápió mentének. Posztumusz-díj esetében ugyanezek a szempontok érvényesek.

Jelölt lehet ,,Tápió mente fiatal tehetsége" díj elismerésre bármilyen természetes személy, aki a Tápió mentén, vagy a tájegységen kívül él, elévülhetetlen érdemei alapján pedig fiatal életkora ellenére méltó lehet a kitüntetésre. Az elismerésre javasolt személy bármilyen területen végzett kimagasló munkássága felterjesztésre érdemes, ha az a Tápió mente valamelyik településén vagy a Tápió mentéért valósult meg. A benyújtott jelölések elbírálásánál kiemelt figyelmet kapnak azok a jelöltek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományok őrzése, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, valamint az identitástudat erősítése, illetve mindezek megvalósításának segítése. További elbírálási szempont, hogy a jelölt személy és munkássága helyi, regionális, országos vagy nemzetközi szinten szerzett-e hírnevet a Tápió mentének. Fontos kritérium, hogy 20 éven aluli kell legyen a felterjesztett (2001. december 31. után született).

Jelölt lehet ,,Tápió mente mecénása" díj elismerésre bármely természetes személy vagy cég, mely esetben jól követhetően megismerhető a Tápió mentén, a Tápió mentéért végzett támogatási tevékenysége és kiemelt támogatási körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományőrzés, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, tehetséggondozás, valamint az identitástudat erősítése céljából megvalósuló önzetlen anyagi támogatása.
Jelölő személy: bárki tehet felterjesztést

A jelölt szakmai életútját és munkásságát (mecénás esetében támogatási tevékenységeit) bemutató pályázati anyagot (maximum 2-3 oldal, kötetlen formai követelmény) az alábbi címre kérjük beküldeni, kizárólag postai úton:
Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület, 2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
A borítékon kérjük feltüntetni: ,,Tápió mentéért-díj - 2021"
Kérjük feltüntetni a jelölő fél, valamint a jelölt pontos elérhetőségeit is a felterjesztésben (név, cím, telefonszám, email)!

A felterjesztés határideje: 2021. október 15. (ezen a napon postai bélyegzővel ellátott és feladott felterjesztést még elfogadjuk)
A díj átadásának időpontja: 2021. november 13. (szombat) 16 óra
A díj átadásának helyszíne: Művelődési Központ, 2760 Nagykáta, Bajcsy-Zsilinszky út 9.

A díjátadó ünnepség fővédnökei:
Czerván György - országgyűlési képviselő
Szabó István - Pest Megye Közgyűlésének elnöke
Dorner Gábor - Nagykáta Város polgármestere
Tápiómente Táncegyüttes és Tápiómente Táncegyüttes Közhasznú Alapítvány

Minden évben a Blaskovich fivérek által Tápiószele és Tápiószentmárton határában, Sőregpusztán megtalált szkíta aranyszarvas napjához (1923. november 08). közeli időpontban kerül az ünnepség megrendezésre.
A rendezvényre minden évben meghívást kapnak az előző évek díjazottjai is. Az előző évben felterjesztett, de elismeréssel nem jutalmazott személyeket automatikusan az idei felterjesztettek közé soroljuk (minden felterjesztés érvényes a következő évben is, amennyiben nem került díjazásra).

A díj kuratóriumának tagjai:
Terék József - Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense, MMA Köztestületi tag, a kuratórium elnöke
Terék Mihály - Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület elnöke, Arany János díjas pedagógus
Gócsáné Dr. Móró Csilla - MMGMK Blaskovich Múzeum igazgatója, történész, Tápiószele díszpolgára
Katus Norbert - Összefogás Sülysápért Egyesület elnöke, Sülysáp Város alpolgármestere
Dr. Baksa Brigitta - Budapesti és Pest megyei Regionális Príma díjjal kitüntetett etnográfus, Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára
Tarnavölgyi László - a www.tapiokultura.hu főszerkesztője, a Nagykátai Városi Könyvtár, Művelődési Központ és Tájház igazgatója

A 2021. évi Tápió mentéért díj ünnepi műsorával egybekötött díjátadó ünnepség fő támogatói:
Nagykáta Város Önkormányzata
Pest Megye Önkormányzata
Tápiómente Táncegyüttes

A RENDEZVÉNY IDŐPONTJA AZ EGÉSZSÉGÜGYI HELYZET FÜGGVÉNYÉBEN VÁLTOZHAT!

A díjjal kapcsolatos további információk:
Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület
2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Tel:0653/380-157

www.pestmegye.hu

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Törtelen! »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 16. hétfő, 08:53
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Törtelen!
Pest Megye Önkormányzata és Törtel Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2021. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre. www.pestmegye.hu

Pest Megye Önkormányzata és Törtel Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2021. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre.

www.pestmegye.hu

Átadták a Bölcsődét Szigetmonostoron »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 05. csütörtök, 10:03
Átadták a Bölcsődét Szigetmonostoron
Szigetmonostor Község Önkormányzata az elnyert és a többlettámogatással kiegészített 108,3 millió forintos támogatást az önkormányzat 19 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 127 millió forintból valósult meg Szigetmonostor...

Szigetmonostor Község Önkormányzata az elnyert és a többlettámogatással kiegészített 108,3 millió forintos támogatást az önkormányzat 19 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 127 millió forintból valósult meg Szigetmonostor bölcsődéjének bővítése.

Szigetmonostor, Füzeserdő u. 2.

A projekt eredményképp a meglévő 482,42 nm intézmény 108,48 m2-rel, egy csoportszobával bővült, így összesen 590,9 nm hasznos alapterületű bölcsődei intézmény jött létre. Az eredeti 28 férőhely mellé még 12 férőhely került kialakításra, amely összesen 40 férőhelyet jelent a település számára.
A projekt keretében eszközök beszerzései is megvalósultak, a bölcsőde épületének komplex, teljes körű akadálymentesítése is megtörtént. A bölcsőde tetőszerkezetén napelemes rendszer is kialakításra került.

A projekt keretében Szigetmonostor Község Önkormányzata intézményi szinten 3 új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. (2 fő kisgyermeknevelő, 1 fő dajka). Az új munkahelyek létrehozásának köszönhetően a projekt hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez is.

Szigetmonostor, Füzeserdő u. 2.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.08.10.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.08.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Új csarnokot adott át a Tactic kereskedelmi és szolgáltató Kft. »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 03. kedd, 10:37
Új csarnokot adott át a Tactic kereskedelmi és szolgáltató Kft.
Az épületben elsősorban gyártási és raktározási területeket alakítottak ki. A gyártó területre az alábbi eszközök telepítését tervezik: sportcélú hasznosításra alkalmas CNC gép, amely elsősorban a vizes sportok során használt sportszerek...

Az épületben elsősorban gyártási és raktározási területeket alakítottak ki. A gyártó területre az alábbi eszközök telepítését tervezik: sportcélú hasznosításra alkalmas CNC gép, amely elsősorban a vizes sportok során használt sportszerek kapcsán hasznosítanak. Az épületben gyártó, alapanyag és készárú raktár alakítanak ki, amely a gyártási kapacitás növelése miatt indokolt. Az önállóan nem támogatható tevékenység keretében 43,17 nm-es területen irodai és szociális funkciót betöltő helyiségeket építenek. A projekt keretében összesen 5 db parkolót hoztak létre, illetve megvalósult a működéshez szükséges belső közeledési felületek kiépítése is.

 

Az új sportszergyártó csarnok építésével a vállalkozás versenyképessége, gyártási kapacitása növekszik. A fejlesztés olyan kapacitásbővítést eredményez, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, javítja a társaság technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforrás hatékonyságát. A projekt hatására társaságunk 5 új munkavállaló foglalkoztatását is megvalósítják.

A projekt kezdésének dátuma: 2019.12.05.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.07.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

Elhunyt Fogarasiné Deák Valéria volt közgyűlési képviselőnk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 03. kedd, 10:02
Elhunyt Fogarasiné Deák Valéria volt közgyűlési képviselőnk
Hosszan tartó súlyos betegség következtében, július 27-én, életének 68. évében elhunyt Fogarasiné Deák Valéria, tősgyökeres gödöllői közéleti szereplő, az MSZP egykori országgyűlési képviselője, az MSZP Nőtagozatának alapítója, Pest Megye Közgyűlésnek...

Hosszan tartó súlyos betegség következtében, július 27-én, életének 68. évében elhunyt Fogarasiné Deák Valéria, tősgyökeres gödöllői közéleti szereplő, az MSZP egykori országgyűlési képviselője, az MSZP Nőtagozatának alapítója, Pest Megye Közgyűlésnek képviselője.

1954. január 5-én született Gödöllőn. Házasságából két gyermek született, akikre mindig büszke volt. 1977-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett diplomát; ugyanott kezdett el dolgozni, két évig tudományos ösztöndíjas gyakornok, majd tanársegéd volt. 1989 októberében belépett az MSZP-be, a Pest megyei pártiroda vezetője lett. 1990-től 1994-ig a párt helyi vezetőségi tagja, 1995-től az országos központban dolgozott. 1997-től a párt Pest megyei alelnöke, 2003-tól az Országos Választmány tagja.

Az 1994. évi önkormányzati választásokon bekerült a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlésébe, a frakció helyettes vezetője, 1998-tól a frakció vezetője. Az országgyűlési választásokon először 2002. áprilisban, az MSZP Pest megyei listájáról jutott be a törvényhozásba. 2002. májusától a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja, majd a társadalmi szervezetek bizottságának elnöke. Az MSZP frakció civil munkacsoportjának vezetője, továbbá a Pest megyei képviselőcsoport vezetői feladatait látta el.

Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

www.pestmegye.hu 

Elkészült FA-CO kft. új csarnoka »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 02. hétfő, 13:37
Elkészült FA-CO kft. új csarnoka
A FA-CO Kft. 1990-ben alakult, fafeldolgozással és erdőgazdálkodással foglalkozik, a projekt keretében egy 301,2 nm hasznos alapterületű csarnok építése valósult meg, amelybe az alapanyag feldolgozására szolgáló szalagfűrész gép kerül, továbbá...

A FA-CO Kft. 1990-ben alakult, fafeldolgozással és erdőgazdálkodással foglalkozik, a projekt keretében egy 301,2 nm hasznos alapterületű csarnok építése valósult meg, amelybe az alapanyag feldolgozására szolgáló szalagfűrész gép kerül, továbbá az épület a készárú tekintetében raktározási funkciót is be fog tölteni.

Projekt megvalósítási helye: Albertirsa, Homokrész I. ker 43/1, 0307/16

A fejlesztés olyan kapacitásbővítést eredményez, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, javítja versenyképességét. A projekt hatására társaságunk 4 új munkavállaló foglalkoztatását is vállalta.

Az új épülettel a rendelkezésre álló gyártó terület növekszik, a fejlesztés egyaránt növeli a cég termelési és raktározási kapacitását is, gyártói kapacitásuk 20%-kal növekszik. A társaság növekedési és foglalkoztatási potenciálja javul és a gazdasági teljesítményük erősödik a telephelyfejlesztéssel.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.02.20.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.06.30.

A projekt keretében a FA-CO Kft. 21,49 millió ft vissza nem térítendő támogatási összegben részesült.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Befejeződött a Tatárszentgyörgyi Hétszínvirág Óvoda bővítése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. július 29. csütörtök, 08:53
Befejeződött a Tatárszentgyörgyi Hétszínvirág Óvoda bővítése
Az ,,Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázat keretében lehetőség nyílt arra, hogy Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata az óvoda épületét kibővítse egy tornaszobával, és beszerezze a...

Az ,,Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázat keretében lehetőség nyílt arra, hogy Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata az óvoda épületét kibővítse egy tornaszobával, és beszerezze a szükséges fejlesztő eszközöket, játékokat.

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg, és a támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

A kibővített óvoda

Tatárszentgyörgy Község Önkormányzatának sikeres pályázatáról 2018.03.29-én született támogatási döntés, mely alapján 64,45 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. 2019. október 2-án elbírálták az önkormányzat által beadott többlettámogatási igényt, így a beruházás megvalósítására további 9,67 millió forint támogatás állt rendelkezésre. A támogatási intenzitás 95%-os, az 5%-os önerőt az önkormányzat saját erőből biztosította.

A fejlesztésnek köszönhetően a Hétszínvirág óvoda (Tatárszentgyörgy, Kossuth Lajos utca 10.) egy új tornaszobával bővült, így helyben, az óvodaépületén belül megtarthatóak lesznek a kötelező tornaórák és egyéb mozgással kapcsolatos tevékenységek. A tornaszoba és az udvar is új, modern eszközökkel gazdagodott. Az új eszközök, bútorok és játékok hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez, gyarapítják a különböző képességek elsajátítási módjának lehetőségeit.

A projekt zárórendezvényét a megvalósítási helyszínen tartották 2021.07.14-én, a műszaki átadás-átvételi eljárásának lezárására 2021.07.16-án került sor.

www.pestmegye.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.864 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

[l]

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas