Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2021. július 27. kedd, Olga napja van. - Holnap Szabolcs napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
júniusaugusztus
Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
19:45 Huszárik Zoltán terem
Becsúszó szerelem
Online jegyfoglalás »
 
20:15 Patkós Irma terem
Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák
Online jegyfoglalás »
 
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Az év digitális faluja - pályázat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. július 23. péntek, 09:32
A Digitális Jólét Program pályázatot hirdet a digitális innovációkat alkalmazó települések számára.

A Digitális Jólét Program pályázatot hirdet a digitális innovációkat alkalmazó települések számára.

Az Év Digitális Faluja díj célja, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni a digitális fejlesztéseket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat. A díjazás által széles körben megismerhetővé válnak a már létező hazai digitális jógyakorlatok is, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősítését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.

Az Év Digitális Faluja címre a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti - magyarországi települések pályázhatnak négy kategóriában.

A kitöltött pályázati adatlapokat - a pályázati felhívásban szereplő mellékletekkel együtt - a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. augusztus 20.

Kategóriák:

Innovatív települési környezet
A település fenntartható digitális mobilitási rendszereket alakít ki, ezzel növelve a helyi életminőség színvonalát, a település vonzerejét. A település társadalmi és gazdasági elérhetősége támogatja a térségi szintű kapcsolati rendszerek kiépítését. A pályázó település a XXI. század környezeti és technológiai változásaihoz alkalmazkodva képes reflektálni és ezáltal dinamikusan fejlődni.

Fenntartható épített és természeti környezet
A pályázó település helyi energiastratégiáját úgy alakítja ki, hogy a takarékossági potenciálokat, valamint a megújuló energiaforrásokat felméri, ezeket digitális rendszerek segítségével optimalizálja, és monitorozza. A település a fenntartható, energetikailag integrált rendszerek bevezetésével, a zöld erőforrások hatékony kihasználásával pozitív hatást fejt ki környezetére.

Innovatív társadalmi és közösségi jólét
A település törekszik arra, hogy lehetővé tegye lakosai számára, hogy nyitott és együttműködő társadalomban éljenek. A településvezetők a különböző társadalmi csoportok számára egyéni megközelítésben ismertetik meg a mindennapi digitális technológiák adta lehetőségeket. A lakosságnak lehetősége nyílik a közösségi tervezésben való részvételben.

Innovatív gazdasági ökoszisztéma
A település fenntartható módon és a helyi gazdaság fellendülését ösztönözve fejlődik, valamint adaptálja a különböző szektorokban alkalmazható digitális technológiákat. Továbbá ezen digitális rendszerek segítségével kapcsolódik a térségi gazdasági hálózatokba. A település támogatja az innovatív gazdasági és versenyképes piaci környezet kiépülését.

A részletes pályázati kiírás és a pályázati jelentkezési lap ITT érhető el.

www.pestmegye.hu

Diákolimpia(R) Táborok Pest megyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. július 05. hétfő, 09:18
Diákolimpia(R) Táborok Pest megyében
A Magyar Diáksport Szövetség idén először rendez Diákolimpia(R) táborokat. Országosan hatvan, Pest megyében 3 tábor kerül megrendezésre. Június végén Vácott rendeztük meg az első megyei táborunkat, ahol 28 gyermek ismerkedett...

A Magyar Diáksport Szövetség idén először rendez Diákolimpia(R) táborokat. Országosan hatvan, Pest megyében 3 tábor kerül megrendezésre. Június végén Vácott rendeztük meg az első megyei táborunkat, ahol 28 gyermek ismerkedett meg különböző sportággal és gyűjtött nagyszerű élményeket.

Az iskolai testnevelés sportágain kívül falat másztak, kenuztak és sárkány hajóztak is. Júliusban Gödöllőn, augusztus elején Ráckevén folytatódnak a Diákolimpia(R) Táborok.

Több beruházás is elkészült Tökölön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 25. péntek, 09:14
Több beruházás is elkészült Tökölön
Kerékpárút épült a városban A ,,Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás...

Kerékpárút épült a városban

A ,,Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében és a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának a növelése. A pályázat keretében lehetőség nyílt a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő újonnan kijelölt kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására.

A pályázati támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

Tököl Város Önkormányzatának sikeres pályázatáról 2019.05.24-én született támogatói döntés. Az önkormányzat 185 millió Ft támogatási összeget nyert a Pénzügyminisztériumtól. A beruházás elszámolható kivitelezési költsége 218 millió forint ó, amihez az önkormányzat 33 millió forint önerőt biztosított.

A fejlesztés célja az volt, hogy a város külterületére kerékpárral ingázó munkavállalók közlekedése akadálymentessé és biztonságossá váljon. A kialakított nyomvonal a Határ út - Mester utca csomópontjából indul és a Ledina utca - Kapisztrán János utca - Széchenyi István utca nyomvonalon éri el a Csépi utat.

A fejlesztés keretében 763 m új kerékpárút épült és 1412 m új kerékpársávot jelöltek ki.

A beruházás építési munkálatait a VITÉP '95 Kft végezte 2020.06.16.- 2021.04.16. között.

Korszerűsítették a csapadékvíz-elvezetés létesítményeit

A "Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázat keretében lehetőség nyílik a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő olyan fejlesztések támogatására, melyek megakadályozzák az utóbbi 10 évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához.

A pályázati kiírás célja a megye területén a települések infrastrukturális ellátottságának javítása, a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztése, a települési csapadékvíz-gazdálkodás korszerűsítésének támogatása volt, amire a Pest megyei fejlesztési program keretéből 111 millió forint támogatási összeget nyert Tököl Város Önkormányzata. 59 millió forint önkormányzati forrás biztosítása mellett megújult a Madách utca, a Kis utca, az Akácos út, valamint a 845/1 és 845/2 utca csapadékvíz-elvezetése. A csapadékvíz elvezető csatornák fejlesztésével az első ütemben megépített tározómedencébe kerül továbbításra a csapadékvíz, ahol megtörténik a szikkasztása. A projekt elszámolható összköltsége így 167 millió Ft.

Jelen projekt a már korábban megvalósult csapadékvíz elvezetési beruházás második üteme. Az első ütemben a Bodza utca, a Fürtös utca és a Diófa sor teljes- valamint az Akácos út, a Mester utca és az Árnyas utca egyes szakaszainak csapadékvíz-elvezetése valósult meg.

A kivitelezés 2020. február 20-án indult meg, mely határidőn belül, 2020. december 16-ra készült el. A kivitelezési munkálatokat A VITÉP '95 Kft. végezte.
A beruházással az Északi-Kertváros legkritikusabb pontjain oldódott meg a felszíni vizek elvezetési, szikkasztási problémája.

www.pestmegye.hu

Átadták az új bölcsődét Makádon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 21. hétfő, 11:42
Átadták az új bölcsődét Makádon
Makád Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázata keretében, melynek keretében 57.25 millió forint támogatási összegben részesült. Az...

Makád Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg az ,,Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázata keretében, melynek keretében 57.25 millió forint támogatási összegben részesült.

Az új bölcsőde a Rákóczi u. 40. sz . alatt épült

A megvalósítási hely közelében már található egy óvoda és egy iskola. A bölcsőde a már kiépített térkő burkolatú járdáról akadálymentesen megközelíthető lett. Az épület összesen 62,73 nm, melyben egy 24,57 négyzetméteres csoportszoba található, mely jogszabályi előírásoknak megfelelően maximum 8 fő befogadására alkalmas.

Az épületben kialakítottak egy öltöztetőt és a gyermeköltözőt, melyből egy babakocsi tároló is nyílni fog. Az épület korszerű energetikai követelményeinek való megfelelést a tetőre felszerelt 5 db napelemen túl, az épületszerkezeteknél az energetikai méretezésnek megfelelő vastagságban a felület folytonos homlokzati, lábazati, padló- és padlásfödém hőszigetelés is biztosítja, valamint az energetikai követelményeknek megfelelő, korszerű külső nyílászárókat is beépítettek.

A bölcsőde 3 főnek új munkahelyet biztosít.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.04.01.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.05.18.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Faluház igazgató pályázati felhívás - Szigetmonostor »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 14. hétfő, 14:24
Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere pályázatot hirdet a Szigetmonostor Faluház Igazgató (vezető állású munkavállaló) munkakör betöltésére. A munkaviszony időtartama: Határozott idejű munkaviszony Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidőA vezetői megbízás időtartama:...

Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere pályázatot hirdet a Szigetmonostor Faluház Igazgató (vezető állású munkavállaló) munkakör betöltésére.

A munkaviszony időtartama: Határozott idejű munkaviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 3 évre, 2021. szeptember 1-jétől 2024. augusztus 31-ig szól. A munkáltató a vezetői megbízás lejártát követően a kulturális munkakörben történő továbbfoglalkoztatást nem biztosítja.

A munkavégzés helye: Szigetmonostor, Árpád utca 15.

A munkakörhöz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
o Az önállóan működő intézmény vezetésével, irányításával kapcsolatos feladatok ellátása, munkáltatói jogkör gyakorlása. Tervezi, irányítja, ellenőrzi és értékeli az általa vezetett intézmény működését. Község rendezvények szervezése és lebonyolítása. Gondoskodik a könyvtári szolgáltatások és a helyi közművelődési feladatok jogszabályban, az alapító okiratban és az SZMSZ-ben meghatározott szerinti ellátásáról.
o Klímapark programok szervezése, lebonyolítása
o Közreműködik az Önkormányzati lap gyártásában és terjesztésében

Javadalmazásra vonatkozó információk:
A munkabér és egyéb juttatások megállapítására a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
o felsőfokú közművelődési szakképzettség: felsőfokú oktatási intézményben szerzett népművelő, közművelődési előadó, művelődésszervező, művelődési menedzser, művelődési (és felnőttképzési) menedzser, andragógus (művelődésszervező szakirány), kulturális mediátor, kulturális közösségszervező, ifjúsági közösségszervező, humánfejlesztő, közösségi művelődés tanár szakképzettség, továbbá ezzel egyenértékű, az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott, felsőfokú végzettségi szintre épülő közművelődési szakember, kulturális menedzser, közművelődési menedzser szakképesítés is
o államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás képzés elvégzése és okirattal történő igazolása, vagy a megbízást követő 2 éven belül történő elvégzésének vállalása,
o végzettségének, szakképzettségének vagy szakvizsgájának és egyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő feladatkörben legalább öt éves szakmai gyakorlat,
o kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenység végzése,
o magyar állampolgárság,
o büntetlen előélet és nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,
o cselekvőképesség,
o vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
o 4 hónap próbaidő vállalása - kollektív szerződés alapján

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
o jó szervező, kommunikációs és kapcsolatteremtő-képesség
o helyismeret, helyi lakos
o közművelődési intézményben eltöltött minimum 5 éves vezetői gyakorlat
o B kategóriás jogosítvány
o felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
o fényképpel ellátott részletes szakmai és személyes önéletrajz,
o végzettséget, képzettséget, gyakorlatot igazoló okiratok másolata,
o az intézmény vezetésére, fejlesztésére vonatkozó szakmai program,
o nyilatkozat a bérigényről,
o nyilatkozat arról, hogy a pályázó - a pályázati anyagában foglalt - személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul, valamint a véleményezésre jogosultak megismerhetik,
o nyilatkozat arról, hogy sikeres pályázat esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz,
o nyilatkozat, hogy az Mt. 211.§ értelmében személyével kapcsolatban összeférhetetlenség nem áll fenn,
o nyilatkozat arról, hogy zárt vagy nyilvános ülésen kéri a pályázat elbírálását,
o büntetlen előéletet igazoló 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, amely tartalmazza azt is, hogy a pályázó foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt nem áll,
o nyilatkozat arról, hogy nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,
o nyilatkozat arról, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt,
o nyilatkozat arról, hogy sikeres pályázat esetén vállalja az előírt államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó képzést.
A beosztás betölthetőségének időpontja: A beosztás legkorábban 2021. szeptember 1. napjával tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. július 23. péntek 12:00

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Molnár Zsolt polgármester nyújt, a 06-70-456-9479 telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton vagy személyesen, a megjelölt határidőre történő beérkezéssel, Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere részére történő megküldésével (2015 Szigetmonostor, Fő u. 26.) kell benyújtani. Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: I/171/2021., valamint a munkakör megnevezését: ,,Igazgató.

A pályázat elbírálásának módja, rendje:
Az érvényes pályázatot benyújtó pályázót a pályázati határidő lejártát követő harminc napon belül a munkáltatói jogkör gyakorlója által létrehozott - a kulturális intézmény alapfeladatait érintően szakértelemmel rendelkező tagokból álló - bizottság hallgatja meg és a pályázati határidő lejártát követő hatvan napon belül dönt. A kinevezésről Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő - testülete dönt. A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot a pályázat visszavonására vagy a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánítására.
A pályázat elbírálásának határideje: 2021. augusztus 23.

www.pestmegye.hu

Pest megyei sikerek a Sopravista International Festivals művészeti világversenyen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 11. péntek, 09:45
Pest megyei sikerek a Sopravista International Festivals művészeti világversenyen
Az olaszországi Riccione városban rendezték meg a Sopravista International Festivals szervezésében az International Online Festival Contest ,,Future stars" világversenyt, mely különböző művészeti kategóriában és korcsoportokban kínált lehetőséget a világ valamennyi...

Az olaszországi Riccione városban rendezték meg a Sopravista International Festivals szervezésében az International Online Festival Contest ,,Future stars" világversenyt, mely különböző művészeti kategóriában és korcsoportokban kínált lehetőséget a világ valamennyi országából jelentkezők számára a virtuális térben történő megmérettetésre.

A San Marino melletti tengerparti városban működő művészeti szervezet Olaszország számos városában folyamatosan szervezi nemzetközi fesztiváljait, mely az egészségügyi helyzet miatt az online térbe szorult vissza közel egy éve, számos nemzetközi művészeti fesztiválhoz és világversenyhez hasonlóan.

A havonta megrendezett, többfordulós versenyen közel 800 egyéni és csoportos produkció nevezett több mint 60 országból, melyek közt számos Pest megyei kulturális produkció első helyezést ért el.

Februárban Terék József tárogatóművész léphetett a dobogó legfelső fokára Tápió menti verbunk és csárdás című népzenei összeállításával, szólistaként. Márciusban három fiatal tehetséges népdalénekes, Czira Sára (Farmos), Mázás Jázmin (Sülysáp), valamint Sass Éva (Tápiószele), mint a 2019-ben megalakult Tápió Énekegyüttes tagjai értek el első helyezést, illetve minden kategóriát egybe véve közönségszavazat másodikok lettek Tóalmás népdalaival.

Számos Pest megyei kulturális produkció első helyezést ért el. 

Áprilisban hármas siker született, hiszen a Hévízgyörki Asszonykórus népi énekes kategóriában, a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes néptánc kategóriában bizonyult a legjobbnak, megszerezve a világverseny első helyezését, továbbá a táncegyüttes esetében az összesített közönségszavazat második helyét.

Ez alkalommal indult Pest megye testvérmegyéje, Hargita megye egyik legelismertebb fiatal énekes tehetsége, a nagygalambfalvi Benedekffy Katalin, klasszikus ének kategóriában, elnyerve kategóriájának első díját, illetve az összesített közönségszavazat harmadik helyezését.

A versenyen induló valamennyi díjazott mentora és segítője Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense volt, felhívva a figyelmet a megyei és testvérmegyei értékek nemzetközi népszerűsítésére, az online művészeti térben való megjelenés és megmérettetés lehetőségére, annak fontosságára. Kulturális értékeink a népdal, a népzene, a néptánc, illetve a klasszikus ének tekintetében elérhetővé és megtekinthetővé váltak a nemzetközi versenyt figyelemmel kísérők számára, a beküldött, professzionális minőségű felvételek közreadásának eredményeként. Így juthatott el valamennyi kontinensre Pest megye számos értéke, mely alapjául szolgálhat a jövőben megrendezésre kerülő számos offline nemzetközi fesztiválon történő további megmérettetésnek, illetve kétoldalú kulturális kapcsolatfelvételnek.

www.pestmegye.hu

Technikai hiba - nem elérhetőek a telefonszámaink »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 11. péntek, 08:59
Pest Megye Önkormányzata értesíti az ügyfeleit, hogy a vezetékes telefonszámai technikai okok miatt nem elérhetőek. Kérjük, hogy a hiba kijavításáig emailben keressenek minket. Köszönettel: Pest Megye Önkormányzata

Pest Megye Önkormányzata értesíti az ügyfeleit, hogy a vezetékes telefonszámai technikai okok miatt nem elérhetőek.

Kérjük, hogy a hiba kijavításáig emailben keressenek minket.

Köszönettel: Pest Megye Önkormányzata

Csapadékvíz elvezetésre nyert támogatást Taksony »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 10. csütörtök, 09:18
Csapadékvíz elvezetésre nyert támogatást Taksony
Taksony Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati felhívásra, amely keretében 230 millió forint támogatási...

Taksony Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati felhívásra, amely keretében 230 millió forint támogatási összegben részesült.

A projekt megvalósítási helyszíne a település Fő útja, illetve a Szent István tér. A fejlesztési helyszín kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejleszteni kívánt Fő út a csapadékvíz elvezető rendszer hiányossága miatt kiemelten veszélyeztett terület a csapadékvíz okozta káresemények tekintetében. Az utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten dolgozók is mind itt haladnak keresztül.

A Fő út mellett számos kereskedelmi funkciót betöltő ingatlan található, amelyek szintén forgalomvonzó létesítmények, a Szent István téren található a település legnagyobb kereskedelmi funkciót betöltő épülete, amely kiemelt forgalomvonzó létesítmény a településen. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fentiek alapján kijelenthető, hogy a fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: Taksony, Szent István tér, Fő út
Kivitelezést végző cég: Poseidon Power Kft.
A projekt befejezésének dátuma: 2021. augusztus 31.

www.pestmegye.hu

Innovatív, modellértékű középiskolai fejlesztés indult Biatorbágyon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 10. csütörtök, 09:07
Innovatív, modellértékű középiskolai fejlesztés indult Biatorbágyon
Épületében, pedagógiai célkitűzéseiben és gyakorlatában is innovatív középiskolai fejlesztés kezdődött Biatorbágyon: a 2022. szeptemberében induló Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium 500 diák számára kínál majd piacképes gazdasági szaktudást a logisztika,...

Épületében, pedagógiai célkitűzéseiben és gyakorlatában is innovatív középiskolai fejlesztés kezdődött Biatorbágyon: a 2022. szeptemberében induló Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium 500 diák számára kínál majd piacképes gazdasági szaktudást a logisztika, a pénzügy-számvitel és az informatika területén, valamint egy gimnáziumi osztályt is indít.

A hazánkban modellértékű intézmény előkészítése szoros együttműködésben kezdődött meg az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a szakképzés fejlesztése iránt elkötelezett dán Velux Alapítványokkal. A középiskola működéséért az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány felel majd, a cél pedig nem kevesebb, mint az ország legjobb technikumának létrehozása.

500 diák tanulhat az iskolában

Az intézménybe felvételt nyerő diákok a legmodernebb digitális technológiákat használó, 21. századi innovatív nevelési környezetben kaphatnak támogatást készségeik, személyiségük és ismereteik fejlesztéséhez. A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mind az oktatási környezet kialakításában mind az oktatási módszertanban épít a legkorszerűbb nemzetközi és hazai modellekre és tapasztalatokra, hazánkban egyedülálló módon be kívánja építeni a világszerte elismert dán szakképzési rendszer jógyakorlatait és innovációit. A modern oktatási tér létrehozása során a környezet infrastruktúrájának jelentős fejlesztése is megvalósul a beruházáshoz kapcsolódóan.

A hazánkban modellértékű intézmény előkészítése 2019-ben szoros együttműködésben kezdődött meg a kormány által elfogadott Szakképzés 4.0 stratégia mentén Magyarország Kormányával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a dán Velux Alapítványokkal. Magyarország kormányának döntése értelmében a középiskola a Budapest nyugati agglomerációjában található Biatorbágyon épülhet fel teljes egészében kormányzati támogatásból.

,,Biatorbágy lakossága régóta szeretett volna a térségben egy minőségi középfokú intézményt, hogy a fiataloknak ne kelljen ingázniuk egy másik településre; Budapest logisztikai kapujaként pedig a környéken székelő sok vállalkozás már régóta vágyott arra, hogy helyben legyen a szakképzett munkaerő. 2021. májusával egy olyan középiskolai fejlesztés veszi kezdetét Biatorbágyon, amely kiszolgálja az itt élő szülők, diákok és a környező cégek igényeit is. A biatorbágyi fiatalok ezentúl itt helyben tudnak olyan modern és piacképes tudást szerezni, amellyel eredményesen tudnak továbbtanulni vagy beléphetnek a munkaerőpiacra" - mondta el az iskolafejlesztés kapcsán Tarjáni István polgármester.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium működéséért az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány felel majd. Az alapítvány a segélyszervezet bővülő hazai képzési tevékenységeit fogja össze. A szervezet hazai és nemzetközi fejlesztési munkájának is meghatározó értékévé vált a képzés. Az elmúlt évtizedek projektjei között az oktatás valamennyi szintjét megtaláljuk, a bölcsődétől egészen a felnőtt szakképzésig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete, mely 1991-es alapítása óta több mint 80 szociális szolgáltatásra kiterjedő országos intézményhálózatot épített ki. A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium nevelési programjában a minőségi oktatás mellett fontos szerepet kapnak majd olyan ökumenikus, keresztény alapértékek, mint a család, a szolidaritás, a közösség vagy a teremtésvédelem, de a BIT bárki előtt nyitva áll és várja a tehetséges diákokat, akik piacképes szaktudást szerezve jobb esélyekkel szeretnének elindulni a munkaerőpiacon, vagy szeretnék megalapozni továbbtanulásukat.

www.pestmegye.hu

Mária út Pest megyei szakaszának innovatív fejlesztése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 07. hétfő, 11:10
Mária út Pest megyei szakaszának innovatív fejlesztése
A zarándokturizmus infrastrukturális és technikai hátterét fejlesztő projekt indult a Mária út Pest megyei szakaszával kapcsolatban. A támogatás forrását - 35 millió forintot - a Pénzügyminisztérium biztosítja a ,,Pest megye célzott pénzügyi...

A zarándokturizmus infrastrukturális és technikai hátterét fejlesztő projekt indult a Mária út Pest megyei szakaszával kapcsolatban. A támogatás forrását - 35 millió forintot - a Pénzügyminisztérium biztosítja a ,,Pest megye célzott pénzügyi támogatása" program keretében.

A Mária Út - Közép-Európa Zarándokútja - kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet. A teljes hossza mintegy 1400 km és mintegy 400 települést kapcsol össze. A zarándokút, illetve a zarándokturizmus különleges lehetőséget teremt a közösségek számára. Hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez, az emberek közötti kapcsolatok és a helyi, térségi identitás erősítéséhez. Egyszerre szolgálja a munkahelyteremtést, a helyi gazdaság és azon belül a szálláshely- és vendéglátás szolgáltatásainak fejlődését, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy jelentős mértékben elősegíti a közösség részvételén és társadalmi felelősségvállaláson alapuló kezdeményezések sikerét. A települések egyenként és együtt is erősebbek lehetnek a zarándokturizmus fejlődésével. A kevésbé látogatott, és viszonylag elzárt települések bekapcsolásával - a vidéki térségek feltárásával - a Mária Út egyedülálló missziót tölthet be.

A Mária Út szakaszai közel 50 települést érintenek Pest megyében

A Mária Út nyugat-keleti és észak-déli szakaszai a leágazásokkal együtt közel 50 települést érintenek Pest megyében. A zarándoklat fellendítése turisztikai kitörési pont lehet Pest megyében, hisz a látogatottság remélt gyarapodásából, a zarándokút mentén lévő településeken történő fogyasztásból, vagy például a kegytárgyak eladásából származó bevételre hosszú távon építhetnek az önkormányzatok. A világban és hazánkban évről évre gyarapszik a zarándokok száma, s a vallási okokból útnak indulók új zarándokutakat keresnek. A megyei idegenforgalom ilyen irányú pezsdülése új munkahelyeket is teremthet.

A Pest Megye Önkormányzata a Mária Út Közhasznú Egyesület szakmai támogatásával fejleszti a Mária út Pest megyei szakaszának táblarendszerét információs és irányító táblák kihelyezésével, ezen felül pedig három helyszínen - a ,,Mária út Pest megyei szakaszának infrastrukturális fejlesztése" című társprojekt keretében létrejövő épületekben Perbálon, Hévízgyörkön és Kistarcsán - információs kioszkok elhelyezésére is sor kerül. A projekt leginkább előremutató fejlesztése egy innovatív, online hozzáférhető útvonalbemutató rendszer lesz, amely révén a zarándokútvonal Pest megyei részét lehet majd virtuálisan bejárni. Ennek természetesen nem a zarándoklatok kiváltása a célja, hanem elsősorban azok tervezéséhez és a megfelelő felkészüléshez fog segítséget nyújtani a felhasználók számára.

A projekt megvalósítását Pest Megye Önkormányzata végzi a Mária Út Közhasznú egyesület szakmai segítségével. A támogatás forrását - 35 millió forintot - a Pénzügyminisztérium biztosítja a ,,Pest megye célzott pénzügyi támogatása" program keretében.

www.pestmegye.hu

Kisnémediben elkészült a vízelvezető hálózat fejlesztése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 07. hétfő, 08:56
Kisnémediben elkészült a vízelvezető hálózat fejlesztése
Júniusban átadták a vízelvezető hálózat és a tározók fejlesztését a településen. A munkálatokra 113 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Júniusban átadták a vízelvezető hálózat és a tározók fejlesztését a településen. A munkálatokra 113 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Kisnémedi Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című kiírásra. Az elnyert 113 millió forintos támogatást az önkormányzat 5,9 millió forintnyi önrésszel egészítette ki; így ebből a 119 millió forintból valósult meg Kisnémedi csapadékvíz rekonstrukciója.

Az elmúlt évtized elején Kisnémedi község belterületen a záporszerű, nagy intenzitású esőzések több alkalommal is nagyon sok problémát okoztak. Ezért a község önkormányzata 2005. évben elhatározta a település csapadékvíz-rendszerének teljes felújítását és korszerűsítését. A befejeződött munkákkal a III. tervezet ütemet valósítottuk meg, mellyel a tervezett több éves beruházás utolsó üteme is megvalósult.

 

A kivitelezés műszaki átadás-átvétele 2021.06.01-vel megtörtént. A projekt több éves csapadékvíz elvezetési problémát oldott meg, a fejlesztés a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

PROJEKT CÍME: Kisnémedi Község belterületi felszíni csapadékvíz-vízelvezetés III. üteme
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2163 Kisnémedi D-NY-i övárok, Kossuth út, Zrínyi u. árok, tározók
A projekt kezdésének dátuma: 2020.07.24.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.06.01

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 113,96 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

Befejeződött Vácszentlászlón a napközi otthonos óvoda és konyha felújítása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 04. péntek, 09:21
Befejeződött Vácszentlászlón a napközi otthonos óvoda és konyha felújítása
Vácszentlászló Község Önkormányzata a ,,Napközi Otthonos Óvoda és Konyha felújítása és két csoportszobával, tornaszobával bővítése" című projekt keretében 172.350.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből az óvoda felújítása és...

Vácszentlászló Község Önkormányzata a ,,Napközi Otthonos Óvoda és Konyha felújítása és két csoportszobával, tornaszobával bővítése" című projekt keretében 172.350.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből az óvoda felújítása és átépítése valósulhatott meg.

A fejlesztés részeként a meglévő óvodaépület átépítése, korszerűsítése és bővítése történt meg. A bővítmény az udvari oldalon valósult meg, melybe egy új tornaszobát, két új csoportszobát építettek, gyereköltözővel és gyerekmosdó, illetve wc helyiségekkel együtt, míg a meglévő épületrészben a korábbiak összenyitásával egy harmadik csoportszoba, további öltözők, mosdó és wc, valamint egyéb helyiségeket alakítottak ki. Az eredeti óvodai épületrész padlószerkezetének vízszigetelése és hőszigetelése mellett a padlásfödém, valaminta falak külső oldali hőszigetelése is megvalósult.

Az épület belső terében, a helyiségcsoportok átalakítása miatt új válaszfalak épültek, valamint a külső-belső nyílászárók cseréjét is elvégezték. Az eredeti épület tetőfedésének cseréjével együtt az oldalhatáron lévő fal mellé kerülő helyiségekbe felülvilágító tetőablakok is épültek, a korábbinál jobb fényviszonyokat és megfelelő szellőztetési lehetőségeklétrehozva az érintett helyiségekben. Az átépítést követően a bejárat egy nagyobb fedett teraszról nyílik, mely rossz időben a gyerekek kinti foglalkoztatásához is teret biztosít.

Az óvoda felújítása révén jelentősen javultak a gyermekek nevelési körülményei, a bővítésnek köszönhetően megszűnt a túlterheltség és zsúfoltság az óvodában.Az energiahatékonysági intézkedések révén fenntarthatóbbá vált az óvoda, mely kisebb terhet ró a fenntartó önkormányzatra és így a község lakosságára is.

A projekt az ,,Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében" című pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a General Architect Tervező és Generálkivitelező Kft. végezte el.

www.pestmegye.hu

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 ,,Ipoly pontonhíd" megvalósítása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 03. csütörtök, 11:30
Pest Megye Önkormányzata 2020 - 2022 között projektpartnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Programja keretében támogatott DANUrB+ projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése, a településen élő...

Pest Megye Önkormányzata 2020 - 2022 között projektpartnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Programja keretében támogatott DANUrB+ projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése, a településen élő emberek bevonásával, a helyi kulturális értékek és örökség hasznosításával.

A DANUrB+ projekt kiemelten kezeli a kisebb települések támogatását, különös tekintettel azokra a közösségekre, amelyek periférikus helyzetben vannak földrajzi és gazdasági értelemben, ezért népességük csökken, és adottságaik miatt nem tudnak hatékonyan kapcsolódni a vezető turisztikai régiókhoz, illetve saját erőből kialakítani egy versenyképes turisztikai kínálatot.

A projektttel kapcsolatban a következő ajánlattételi felhívást teszi közzé.

Adatkezelési tájékoztató

Ajánlattételi lap

www.pestmegye.hu

Pest megye bemutatkozott a XVII. Hargitai megyenapon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 02. szerda, 12:57
Pest megye bemutatkozott a XVII. Hargitai megyenapon
Május 17-24. között rendezték meg a XVII. Hargitai Megyenapokat Hargita Megye Tanácsának szervezésében, melynek keretén belül Pest Megye Önkormányzata számos programmal és személyes közreműködéssel erősítette a két megye testvérmegyei kapcsolatát.

Május 17-24. között rendezték meg a XVII. Hargitai Megyenapokat Hargita Megye Tanácsának szervezésében, melynek keretén belül Pest Megye Önkormányzata számos programmal és személyes közreműködéssel erősítette a két megye testvérmegyei kapcsolatát.

Május 21-én Farkaslakán, Tamási Áron halálának 55. évfordulója alkalmából megrendezett díszünnepségen mondott ünnepi beszédet Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, illetve Percze László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának konzulja, a megemlékezés részeként pedig felcsendült Pest megye verbunkja. Ugyanezen a napon Székelyudvarhelyen, a Városháza Szent István Dísztermében adott Tárogató Hungarikum Koncertet ,,Magyar szív" címmel Terék József és zenekara, Jónás Géza cimbalomművész, Könczei Bálint brácsás, illetve Szekeres Marcell Péter nagybőgős közreműködésével.

Május 22-én Gyergyószárhegyen, a Katolikus templom melletti domboldalról szólt a lakosság, valamint az erdélyi magyarság tiszteletére Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense által hungarikum hangszerünk, a tárogató hangja, a Székely Himnusz megszületésének 100. évfordulója napján, egyedülálló módon, mely az online közvetítésnek köszönhetően eljuthatott valamennyi határainkon innen és túl élő magyar honfitársunkhoz. Szintén május 22-én Ditróban adott koncertet Terék József és zenekara.

Fotókiállítás a Pest megyei értékekről Csíkszentsimonban

Május 23-án Csíkszentsimonban nyitották meg a Pest Megyei Értékek fotókiállítást a római katolikus templom udvarán, melyen beszédet mondott Szabó István elnök és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyei vándorkiállítással, valamint zenei kulturális értékeink bemutatásával még közelebb vihettük Pest megye értékeit Hargita megye lakosságához, mellyel egy időben jelenleg is számos Hargita megyei kiállítás tekinthető meg Pest megyében.

www.pestmegye.hu

Kerékpárutakat építenek Farmoson »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 29. csütörtök, 11:29
Kerékpárutakat építenek Farmoson
A projekt keretében 178,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásból új kerékpárforgalmi létesítményeket építene Farmos településen. A bicikliutak csatlakoznak egymáshoz, illetve a már kiépített szakaszokhoz is. A tervezett utak összesen...

A projekt keretében 178,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásból új kerékpárforgalmi létesítményeket építene Farmos településen. A bicikliutak csatlakoznak egymáshoz, illetve a már kiépített szakaszokhoz is. A tervezett utak összesen 2450 méter hosszan épülnek meg.

A projekt célja a település közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével. Az épülő kerékpárforgalmi hálózat három szakaszon valósul meg: Béke/Nagykátai úti szakasz kivitelezése a Szelei úti csomóponttól a Damjanich utcáig, Rákóczi úti szakasz kivitelezése, Szelei utcai szakasz.

 2,5 km hosszan épül kerékpárút a települsen belül (a fotó illusztráció)

A meghatározott nyomvonal illeszkedik a Tápió-vidéki kerékpárút hálózat tanulmánytervében meghatározott javaslatokhoz, ezáltal beilleszthető a járásba tervezett kerékpárút-hálózatba. A projekt a gazdasági fejlesztés mellett turisztikai hozzáadott értékkel is rendelkezik. A környékre látogató kirándulók a kerékpárhálózat összekötésével könnyebben megközelíthetik a közelben, a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetben található természeti értékeket, túraútvonalakat, ösvényeket. A turizmusra gyakorolt pozitív hatás természetesen további gazdaságélénkítő hatással bír. Az idelátogató turisták megjelenése jelentősen hozzájárul a helyi vállalkozások bevételeihez. A fejlesztés környezeti hatása is megmutatkozik. A kerékpárforgalmi hálózat kiépítésével, valamint a szemléletformáló programok hatásával arra ösztönözzük a helybéli és a szomszéd településen élőket, hogy a kerékpáros közlekedést válasszák a környezetszennyező autós közlekedés helyett.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 178,35 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Projekt azonosító száma: VEKOP-5.3.2-15-2016-00016
Projekt címe: Kerékpárút-hálózat kiépítése Farmoson
Pályázati kiírás címe: VEKOP-5.3.2-15 - Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében

Kiépítik a csapadékvíz-elvezetést Kosdon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 29. csütörtök, 09:25
Kiépítik a csapadékvíz-elvezetést Kosdon
Kosd Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati felhívásra, melyre 248,44 millió forint támogatást akpott.

Kosd Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati felhívásra, melyre 248,44 millió forint támogatást akpott.

A projekt keretében 8 önkormányzati utcában kiépítik, korszerűsítik a csapadékvíz elvezető rendszert, valamint a Kosdi patak, mint befogadó mederrendezése is megvalósul. A projekt egy teljes településrész vízgazdálkodási rendszerének fejlesztését szolgálja. A nyílt burkolt árokkal érintett szakaszokon a késleltetett levezetés érdekében a meredekebb utcákba energiatörő küszöbök kerülnek beépítésre. A csapadékvíz helyben tartása érdekében 10 db szikkasztó kút is elhelyezésre kerül. A tervezett beavatkozás a település 3 csapadékvíz öblözetének problémáját oldja meg. A meglévő vízlevezető rendszer felhasználása mellett a beruházással érintett területen lévő utcákban arra törekedünk, hogy a részben aszfalt, részben zúzottkő burkolatú pályatesteket a víz kimosó hatásától megvédjük, így a pálya befogadó árokkal ellentétes oldalán folyókát telepítünk, amely részben az útpályáról, részben a folyóka oldala felőli telkekről és épületekről lefolyó vizeket gyűjti össze, így az nem a burkolatot erodálja. A fejlesztési területen elsősorban lakóingatlanok találhatóak, a fejlesztéssel közvetlenül érintett lakosságszáma meghaladja a 630 főt, amely a teljes lakosság, több mint 20%-a.

A fejlesztéssel érintett Bocskai utca a település egyik legforgalmasabb utcája, mivel itt található a település Általános Iskolája és a Millenneumi Emlékpark. Szintén a projekt által érintett Bocskai-Szabadság utca kereszteződésében egy vendégház található. A Szabadság és Bánya utcában összesen 4 db távolsági buszmegálló is található. A projekt által érintett Szabadság utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten, Vácon dolgozók is mind itt haladnak keresztül. A Bánya utca mellett található Agárdi utcában egy turistaútvonal található, amelynek megközelítésében fontos szerepet töltenek be a fejlesztéssel érintett utcák. A projekt keretében elsősorban magáningatlanok megvédése az alapvető cél.

Projekt címe: Felszíni csapadékvíz-elvezetés komplex korszerűsítése Kosd településen
Projekt megvalósítási helye: 2612 Kosd, Bocskai utca, Dózsa Gy. utca, Esze Tamás, Agárdi, Mikes Kelemen utca, Mikszáth u, Szabadság utca, Felsőhegyi utca, Bányai utca, Almahát utca, Naszály utca, 70/6, 110, 508/1 hrsz.

A projekt kezdésének dátuma: 2021.04.26.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2022.04.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatás - Samsung üzem bővítése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 26. hétfő, 10:47
Pest Megye Közgyűlésének Elnöke közmeghallgatást tart a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítése céljából.

Pest Megye Közgyűlésének Elnöke közmeghallgatást tart a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítése céljából.

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Ipartelep 403 hrsz cégjegyzékszáma: 13-10-040717, adószáma: 12627884-2-44.) 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítéséhez kapcsolódó közmeghallgatás megtartására a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény ( a továbbiakban: Kat. tv.) 33. § (1) bekezdése és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Kormányrendelet) foglaltak alapján kerül sor.

A Kat. tv. 33. § (1) bekezdése és a Kormányrendelet 21. § (3) bekezdése alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódóan az illetékes polgármester köteles közmeghallgatást tartani a biztonsági jelentés közzétételének lezárását követő 15 napon belül.

A különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2020. évi LIX. törvény 3. § (3) bekezdése szerint ,,A különleges gazdasági övezet fekvése szerinti települési önkormányzat polgármesterének és jegyzőjének jogszabályban meghatározott államigazgatási feladat- és hatásköreit a különleges gazdasági övezet tekintetében a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti, vagy a (6) bekezdés alapján kijelölt megyei közgyűlés elnöke, illetve a megyei jegyző látja el".

A Göd város közigazgatási területén különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló 294/2020. (VI. 18.) Korm. rendelet 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz.. alatti ingatlant is a különleges gazdasági övezetbe sorolta, így a Samsung SDl Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítésének katasztrófavédelmi engedélyezési ügyére is vonatkoznak a speciális szabályok. Fentiek alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó polgármesteri hatásköröket a Pest Megye Közgyűlésének Elnöke látja el.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint elsőfokú iparbiztonsági hatóság előtt 2021. április 1-én katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás indult. Az eljárás tárgya 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítése. A Kormányrendelet 21. § (2) bekezdése szerint a biztonsági jelentést hirdetményi közzététel útján 15 napig hozzáférhetővé kell tenni, ezen idő alatt az érintett nyilvánosság azokhoz észrevételeket tehet.

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítésével kapcsolatos biztonsági jelentés és lakossági tájékoztató 2021. április 9. és 23. között volt elérhető www.pestmegye.hu  honlapon.

A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról, valamint a veszélyhelyzettel összefüggő egyes intézkedésekről szóló 570/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet 9. §-a alapján a közigazgatási hatósági eljárásban a közmeghallgatást az érintettek személyes megjelenése nélkül, az e rendeletben foglaltak szerint kell megtartani.

Fentiekre tekintettel a 2131 Göd, Ipartelep 056 hrsz. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítésével kapcsolatos közmeghallgatás az alábbiak szerint kerül lebonyolításra:

2021. április 30-án 8 órától 2021. május 3-án 8 óráig az állampolgárok elmondhatják észrevételüket a +36706597383 telefonszámon. A megadott telefonszámon hangposta rögzíti az elhangzott véleményeket (a szám hívását követően kérjük várjon kb. 4 másodpercet, míg a hangpostafiók bejelentkezik). Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást.

2021. május 3-án 9 órától 12 óráig személyesen rögzítjük hívását +36706597383 telefonszámon.

A megadott időszakban feltett kérdéseire a 2021. május 5-én 10 órától válaszol az illetékes hatóság. Az esemény itt tekinthető meg élőben: https://www.youtube.com/watch?v=tOkWce1cukE 

A Hatóság az üzemeltető által benyújtott dokumentáció, illetve az esetleges hiánypótlás során tett kiegészítések és a helyszíni szemlén tapasztaltak alapján, - mérlegelve a közmeghallgatás jegyzőkönyvében foglaltakat - határozatában feltételes vagy feltétel nélküli katasztrófavédelmi engedélyt ad az Üzemeltetőnek a veszélyes tevékenységgel érintett létesítmény építése tekintetében, vagy a benyújtott katasztrófavédelmi engedély iránti kérelmét elutasítja, amennyiben a jogszabályban foglalt kritériumok nem teljesülnek.

Az engedélyező hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43., (postacím: 1903 Bp. Pf.: 314, Telefon: +36 (1) 469-4105 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Szabó István
Pest Megye Közgyűlésének elnöke

Megnyílt az új üllői piac »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 26. hétfő, 09:32
Megnyílt az új üllői piac
Üllőn megnyílt a kiskereskedelmi piac, amely többfunkciós épületként egyedülálló lehetőségeket biztosít majd az ott élőknek. 

Üllőn megnyílt a kiskereskedelmi piac, amely többfunkciós épületként egyedülálló lehetőségeket biztosít majd az ott élőknek. 

2019 tavaszán a Pénzügyminisztérium által kiírt "Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén" című pályázaton - a maximális - 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a település új piac megépítésére. A kivitelezéséhez szükséges több, mint 360 millió forintot meghaladó önerőt Üllő Város Önkormányzata saját költségvetési forrásból biztosította 2020-2021-ben. 2020. január 2-án írták alá az új piac kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződést, 11 hónap alatt elkészültek a kivitelezési munkák.

A korszerű és modern létesítmény 796 m2 bérbe adható területtel rendelkezik, amely több, mint 40 elárusító helyet, 14 db üzlethelyiséget foglal magában, de helyet kaptak a szükséges kiszolgálóhelyiségek (irodák, illemhelyek stb.), valamint mozgóárusításra is lehetőség nyílik. Az új piac nyitott terekkel és nagyobb részben fedett, fényáteresztő tetőszerkezettel készült. Közvetlen kapcsolata a városközponttal és a sétálóutcával alkalmassá teszi komplex események és tematikus vásárok lebonyolítására is.

A létesítmény környékén összesen 124 gépjármű parkolására nyílik lehetőség, ebből a projekt keretében 13 db új parkoló, valamint 30 kerékpár befogadására alkalmas tárolót alakítottak ki. A beruházás részeként parkosításra és zöldfelület építésre is sor került, szelektív hulladékgyűjtőkkel és tervezett piaci aktivitásokkal hívják majd fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Pest megyében 20, a főváros vonzáskörzetében fekvő település élelmiszerpiaca újul meg.

www.pestmegye.hu

Föld Napja - online ismeretterjesztő játék »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 22. csütörtök, 08:00
Föld Napja - online ismeretterjesztő játék
A Föld Napja rendezvényei idén az online térre korlátozódnak, de így is felhívhatjuk a figyelmet a környezet- és klímavédelem fontosságára, sőt nap mint nap tehetünk Földünk, környezetünk, lakóhelyünk élhetőbb állapotáért.

A Föld Napja rendezvényei idén az online térre korlátozódnak, de így is felhívhatjuk a figyelmet a környezet- és klímavédelem fontosságára, sőt nap mint nap tehetünk Földünk, környezetünk, lakóhelyünk élhetőbb állapotáért.

A világnap célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön a Föld megóvása. Az idén ez a világnap is más megvilágításba kerül. A természet folyamatosan küldi a vészjelzéseket árvizek, aszályok, extrém időjárási körülmények formájában. A világban jelenleg zajló koronavírus-járvány is megmutatja, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell magunkra, egymásra, a Földre és a vízkészletünkre.

A Europe Direct Pest Megyei Európai Információs Pont online ismeretterjesztő játékai a Föld napjához kapcsolódva mutatják be, hogy mire számíthatunk Európában, ha nem cselekszünk most az éghajlatváltozással kapcsolatban, mit tesznek közösen az EU tagállamok és mit jelenthet mindez a következő generációk számára.

A játékok a tájékozató iroda honlapján érhetők el: http://bit.ly/zoldmegallapodas

Befejeződött Zsámbokon a csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének fejlesztése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. április 21. szerda, 09:11
Befejeződött Zsámbokon a csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének fejlesztése
Zsámbok Község Önkormányzata a ,,Temető és környéke csapadékvíz elvezetése" című projekt keretében 130 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Temető és annak környezetében lévő, közművekkel, járdával...

Zsámbok Község Önkormányzata a ,,Temető és környéke csapadékvíz elvezetése" című projekt keretében 130 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Temető és annak környezetében lévő, közművekkel, járdával és közvilágítással már ellátott belterületi utcák csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének fejlesztése valósult meg. A támogatást az önkormányzat 6.845.000 Ft saját forrással egészítette ki.

A fejlesztés részeként az Önkormányzat a Szent Imre utca, Szent István utca, Arany J. utca, Rákóczi F. utca, Széchenyi I. utca és Petőfi S. utca csapadékvíz elvezetésének korszerűsítését valósította meg.

A projekt során a Szent Imre, Szent István, és az Arany J. utcákban a korábbi földárok feliszapolódásának megszüntetésére és azt követően az árok burkolására, míg a Rákóczi F, Széchenyi I. és Petőfi S. utcákban a korábbi, túlzott mértékű szikkasztás miatt, az árkok lejtésének kialakítására és ezt követő burkolására került sor. Elengedhetetlen volt a fölösleges víz levezetése a területről. Ennek eléréséhez a meglévő árkok lejtésének kialakításával és burkolásával biztosíthatóvá vált a közvetlenül nem szikkasztható csapadék elvezetése. Az utcák csapadékvíz befogadója az Arany J. utcában futó, a felújítás eredményeként már burkolt árok, végső befogadó pedig a 3106-os út talp-árkán keresztül az önkormányzati csapadékvíz elvezető rendszere lett.

A projekt keretében kialakított csatornahálózat a településrész esetében várhatóan végérvényesen megoldja a belvíz jelentette problémákat, valamint a csapadékvizek kezelésének javítása a településrésztől távolabb eső területeken is mérsékli a belvizek kialakulásának kockázatát. A probléma rendezése az önkormányzat gazdálkodásában kiadáscsökkentést, a teljes település lakosságra nézve pedig pozitív hatást jelent.

A projekt a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezető létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című, PM_CSAPVÍZGAZD_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést Bácskai Elemér egyéni vállalkozó végezte el.

A kivitelezés 2021. március 11-én befejeződött.

www.pestmegye.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.717 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas