Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2024. február 28. szerda, Elemér napja van. - Holnap napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
januármárcius
Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Élhető települések, élhető házak, élhető környezet »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. február 22. csütörtök, 10:49
Élhető települések, élhető házak, élhető környezet
Válság és paradigmaváltás - élhető települések, élhető házak, élhető környezet címmel 2024. március 22-23-án, pénteken és szombaton szimpóziumot rendeznek Bölcskén, a Szent András kastélyban. A konferencia célja a társadalmi felelősségvállalás, a...

Válság és paradigmaváltás - élhető települések, élhető házak, élhető környezet címmel 2024. március 22-23-án, pénteken és szombaton szimpóziumot rendeznek Bölcskén, a Szent András kastélyban.

A konferencia célja a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható szemlélet, gazdaságosság és felelősség az épített környezetünkben, mindezek hogyan alakítják, milyen hatással vannak az élhető települések, az élhető házak és az élhető természet értékeire. Hogyan változik ezek hatására a települések fejlesztésének a gondolatvilága, a lakó-házak, épültek épületszerkezetei, a költséghatékonyság, a természettel való kapcsolódás. Az így kialakított települések milyen hatással vannak a testi, lelki szellemi egészségre, azok változására, változtatására. Milyen módon tartja tiszteletben az embert, a természetet, a tájat és mindennek milyen hatása van az épített környezeten keresztül a társadalomra, a gazdaságra, a tájra az egyes emberen keresztül. Az így kialakított települések, terek, épületek, lakóházak visszahatása az emberi élet minőségére, nemcsak a környezeti terhelést megfigyelve, de a pszichológiai, mentális, kulturális hatásokra is figyelemmel. Beleértve ebbe a művészetek hatását is.

Szent András kastély

Kiknek szól a konferencia:
- polgármestereknek, döntéshozóknak
- a ma építészetet tanuló fiataloknak és gyakorló építészeknek,
tájtervezőknek, településfejlesztőknek
- építési vállalkozásoknak, vállalkozóknak, azoknak a gazdasági
szereplőknek, akik befolyással vannak, lehetnek egy-egy település
fejlődésére és érdeklődő magánszemélyeknek.

A konferencia része a péntek esti kamarakoncert.
Részletes programért kattintson ide.

www.szentandraskastely.hu

"SmartManFest - Smart Manufacturing Festival - A fejlődés társadalmasítása" rendezvénysorozat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. február 20. kedd, 11:45
"SmartManFest - Smart Manufacturing Festival - A fejlődés társadalmasítása" rendezvénysorozat
Az ipari digitalizáció napjaink gyártási-termelési folyamatainak elengedhetetlen részévé vált. A folyamatos fejlődés egy versenyképességét megőrizni és növelni kívánó gazdasági szereplő, felsőoktatási intézmény, vagy épp kutatóhely számára elengedhetetlen. Az ipari digitalizációs fejlettség mértéke többek...

Az ipari digitalizáció napjaink gyártási-termelési folyamatainak elengedhetetlen részévé vált. A folyamatos fejlődés egy versenyképességét megőrizni és növelni kívánó gazdasági szereplő, felsőoktatási intézmény, vagy épp kutatóhely számára elengedhetetlen. Az ipari digitalizációs fejlettség mértéke többek között az, ami megkülönböztet minket, meghatározza mindennapjainkat, ami motiválja a szervezetet és előbbre viszi azt.

Az Ipar 4.0 Nemzeti Technológia Platform Szövetség ebben a szellemben rendezi meg 2024. február 26. és március 8. között országos SmartMan - Smart Manufacturing Festival rendezvénysorozatát.

A SmartMan fesztivál két hete alatt hazánk legfejlettebb ipari nagyvállalatai, kis- és középvállalkozásai, felsőoktatási intézményei és kutatóhelyei gyárlátogatásokkal, laborbemutatókkal, showroom tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket!

A fesztiválról további információt, valamint a jelentkezést a www.smartmanfest.hu oldalon találja.

www.pestmegye.hu

Megújultak Csörög útjai »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. február 01. csütörtök, 10:48
Csörög Község Önkormányzatának TOP_PLUSZ-1.2.3-21 Belterületi utak fejlesztése felhívásra beadott pályázata 115 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében...

Csörög Község Önkormányzatának TOP_PLUSZ-1.2.3-21 Belterületi utak fejlesztése felhívásra beadott pályázata 115 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg. A fejlesztés fő célja volt a belterületi közutak fejlesztése Csörögön.

Csörög Község Önkormányzata célul tűzte ki a település gyűjtőútjainak felújítását. A megújult utcákat kiszélesítették, új aszfaltburkolatot kaptak, a vízelvezetési problémák is megszűntek. A Kisfaludy utca érintett szakaszán járda épült a gyalogosok közlekedésbiztonságának érdekében. Az utak mentén a buszvárók is felújításra kerültek, valamint 5 állásos kerékpártámasz került kihelyezésre. A gyalogosok védelme érdekében átkelést elősegítő akadálymentes járdakapcsolatok, gyalogos átkelésére felhívó tábla és felfestés is kikerült, illetve az út mellett lévő járda akadálymentesítése is megtörtént. Továbbá napelemes sebességmérő is kihelyezésre került. Településklíma-javító, hősziget-hatás ellen árnyékoló lombhullató, illetve klímatűrő fasorok, cserjesávok kerültek kiültetésre. Tekintettel arra, hogy a beruházással érintett utcák környezetében számos közintézmény, közszolgáltatás és tömegközlekedési lehetőség is található, a projekt javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, amely cél valós lakossági igény volt.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg. A 115 millió forint európai uniós támogatás segítségével az önkormányzat komplex beruházást hajtott végre, mely által az utak minősége és a község közlekedésbiztonsága javult, ezzel jelentősen javítva a település élhetőségét, és annak környezeti fenntarthatóságát, amely elősegíti a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradását.

A projektről bővebb információt a https://www.csorog.hu/szechenyiterv-plusz oldalon olvashatnak.

Elindult a Zarándokvlog, amely a Pest vármegyén is áthaladó Mária Út szépségeit mutatja be »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. január 29. hétfő, 10:32
Elindult a Zarándokvlog, amely a Pest vármegyén is áthaladó Mária Út szépségeit mutatja be
Elindult a Zarándokvlog oktató videó csatorna, melyben többek között bemutatásra kerülnek a Mária Út szépségei, az érintett települések kincsei, élő hagyományaik és az út során megélt tapasztalatok. Zarándoktársak és "helybéliek"...

Elindult a Zarándokvlog oktató videó csatorna, melyben többek között bemutatásra kerülnek a Mária Út szépségei, az érintett települések kincsei, élő hagyományaik és az út során megélt tapasztalatok. Zarándoktársak és "helybéliek" mesélnek élményeikről, egyházi személyek osztanak meg a "belső utat" segítő gondolatokat.

Zarándokok a Mária Úton

A Mária Út - Közép-Európa Zarándokútja - kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet. A teljes hossza mintegy 1400 km és mintegy 400 települést kapcsol össze. Pest vármegyei szakaszának felújításáról ebben a cikkben írtunk.

A Zarándokvlog Youtube csatorna megtekintéséhez kattintson IDE.
Facebook oldal elérhetősége: ITT.

www.pestmegye.hu 

Megjelent a Településfejlesztési Díj felhívása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. január 22. hétfő, 10:02
A Településfejlesztési Díjat azok az önkormányzatok, önkormányzati cégek nyerhetik el, akik 2023-ban befejezett projektjükkel kiemelkedőt alkottak. A Díj segítségével olyan jó gyakorlatokat teszünk láthatóvá, amelyek példájukkal más településeket is inspirálnak...

A Településfejlesztési Díjat azok az önkormányzatok, önkormányzati cégek nyerhetik el, akik 2023-ban befejezett projektjükkel kiemelkedőt alkottak. A Díj segítségével olyan jó gyakorlatokat teszünk láthatóvá, amelyek példájukkal más településeket is inspirálnak és így élhetőbb környezetet teremtenek a lakosok számára.

A Településfejlesztési Díjakat a Településfejlesztési Szövetség évente országos rendezvény keretében adja át. Büszkék vagyunk arra, hogy a díjkiosztó 2023-ra a magyar településfejlesztés egyik legnagyobb ünnepévé nőtte ki magát.

Hisszük, hogy az önkormányzatok és partnereik erejüket megfeszítve fáradoznak, hogy a település lakóinak minőségi körülményeket teremtsenek. A Településfejlesztési Díj egyúttal Szövetségünk tisztelgése a projekteken dolgozó kollégák elkötelezett, kemény munkája előtt. Biztatjuk az önkormányzati kollégákat a nevezésre, hogy minél többen megismerhessék azokat az értékeket, amelyeket munkájuk során teremtenek.

A Településfejlesztési Díjra történő nevezés ingyenesen nyitva áll Magyarország és a határon túli magyarlakta területek önkormányzatai, önkormányzati cégei előtt a következő kategóriákban:

Közösségfejlesztés
Szolgáltatásfejlesztés
Infrastruktúra-fejlesztés

A pályázat részletei, a nevezési lap és a pályázati felület a Településfejlesztési Szövetség honlapján található: https://telepulesfejlesztes.eu/telepulesfejlesztesi_dij

www.telepulesfejlesztes.eu 

Várja a jelentkezőket az Apor Vilmos Katolikus Főiskola »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2024. január 09. kedd, 11:04
Várja a jelentkezőket az Apor Vilmos Katolikus Főiskola
Tizenkét alap- és három mesterszakot kínál a 2024-es felvételin az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Január 17-én nyílt nappal, az Educatio Kiállításon saját standdal várják a felvételizőketA szakmai tapasztalatot, a nyelvtudást...

Tizenkét alap- és három mesterszakot kínál a 2024-es felvételin az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Január 17-én nyílt nappal, az Educatio Kiállításon saját standdal várják a felvételizőket
A szakmai tapasztalatot, a nyelvtudást és a versenyeredményeket is többletpontokkal ismeri el az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, amely új pontszámítási szabályaival azoknak a szakembereknek is kedvez, akik gyerekekkel foglalkoznak, de szeretnék továbbképezni magukat. Az alap- és mesterszakokat, valamint számos szakirányú továbbképzést kínáló intézmény idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, de az érdeklődők a váci campus január 17-i nyílt napján is feltehetik kérdéseiket.
,,A 21. században a kisgyermekekkel foglalkozó pedagógusok nemcsak a mesterséges intelligencia legfőbb kihívói, de egyúttal - az egykori rutinfeladatok helyett - az egyik legnagyobb felelős szakértelmet és felkészültséget igénylő pálya is előttük áll" - mondta dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.
Az intézmény tizenkét alap- és három mesterszakot hirdetett meg a 2024-es felvételin, ezek listája a www.felvi.hu-n és az avkf.hu-n található, a szakokra 2024. február 15-ig lehet jelentkezni. Az érdeklődők január 11. és 13. között az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, majd január 17-én a váci campus nyílt napján is feltehetik kérdéseiket.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusa
Számos alap- és mesterszakra lehet jelentkezni
Az intézmény számos alapképzést kínál a segítő szakmák és a pedagóguspálya iránt érdeklődő felvételizőknek. Az óvodapedagógusnak készülő hallgatók például magyar, német és angol nyelvű képzés közül választhatnak, emellett német, szlovák és roma/cigány nemzetiségi szakirányt is indít az intézmény. A tanító szakra jelentkezők a magyar nyelvű tanítóképzés mellett a roma/cigány, valamint a német nemzetiségi szakirányra is beadhatják jelentkezési lapjukat. Népszerű a csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint a szociálpedagógia BA-szak is, emellett a főiskola katekétákat, lelkipásztori munkatársakat és kántorokat is képez.
A főiskola mesterképzései közül a szociálpedagógia, valamint a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő MA-képzést elsősorban a társadalmi problémák iránt érdeklődő jelentkezőknek ajánlják, a neveléstudomány mesterképzést pedig azoknak a diplomásoknak, akik átfogó ismereteket szereznének a pedagógiai innovációkról, a neveléstudományról, és szívesen részt vennének a köznevelés és a felsőoktatás fejlesztésében és működtetésében.
Az alap- és osztatlan képzéseket államilag támogatott, valamint önköltséges formában is meghirdeti a főiskola, a legtöbb szak - a munka mellett tanulóknak kedvezve - nemcsak nappali, hanem levelező formában is elindul. A főiskola számos ösztöndíj-lehetőséget kínál: a hallgatók Erasmus-, Makovecz- és CEEPUS-ösztöndíjasként is szerezhetnek külföldi tapasztalatot, a pedagóguspályára készülők a tanulmányi és a szociális ösztöndíjak mellett jelentős összegű, havi 125-375 ezer forintos támogatást kaphatnak, a nemzetiségi szakirányon tanulók pedig plusz ösztöndíjban is részesülhetnek.
A Vác barokk belvárosában található, nemrég korszerűsített campuson kollégiumi elhelyezést biztosítanak a távolabb élő hallgatóknak, de a főiskolának budapesti campusa is van, ahol számos nappali és levelező képzést kínálnak azoknak, akiket a munkájuk vagy a családjuk a fővároshoz köt.


Pluszpontokat ér a szakmai tapasztalat
Az egyetemek és főiskolák ettől az évtől maguk döntenek arról, pontosan milyen többletteljesítményre adnak pluszpontokat a felvételin. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pontszámítási szabályai kedveznek azoknak a szakembereknek, akik gyerekekkel foglalkoznak, de szeretnék továbbképezni magukat: 20-50 pontot kapnak azok a jelentkezők, akik pedagógia képzési területen vagy pszichológia szakon szereztek szakképesítést, közép- vagy felsőfokú végzettséget. 30 ponttal díjazzák, ha egy felvételiző legalább 50 óra szakmai tapasztalatot szerzett, gyermekneveléssel, oktatással összefüggő segítő munkát, önkéntes munkát végzett.
A pedagógusképzésekre jelentkezők a felvételi beszélgetés vagy a motivációs levél értékelése alapján 1-50 pontot kaphatnak, de a főiskola 25-40 többletponttal ismeri el azoknak a felvételizőknek a teljesítményét is, akik országos középiskolai vagy szakmai versenyen döntős helyezést, illetve közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szereztek. Segítséget kapnak a hátrányos helyzetű jelentkezők is, akik 20 többletponttal kalkulálhatnak.

Apor Vilmos Katolikus Főiskola
A Váci Egyházmegye fenntartásában álló, pedagógus- és szociálpedagógus képzéssel, valamint a hitéletben segítőként dolgozók (kántorok, katekéták, lelkipásztori munkatársak) képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény, a Zsámbékon 1929-ben alapított tanítóképző szellemi és jogutódja. Alap- és mesterképzésein a hallgatók államilag elismert BA- és MA-diplomát szerezhetnek, de az intézmény a már diplomával rendelkezőket is számos szakirányú továbbképzéssel segíti. Székhelye Vác festői szépségű egyházi központjában, a Székesegyház szomszédságában álló történelmi épület, emellett Budapesten egy modern, a mai elvárásoknak megfelelő campusszal is rendelkezik. A főiskola szakmai tevékenysége tudományos ismeretekre és nemzetközi kapcsolatokra épülő oktatási gyakorlat alapján, katolikus szellemben - így más vallású, gondolkodású jelentkezők felé is teljesen nyitottan - zajlik, és különös hangsúlyt fektetnek az atipikusan fejlődő gyermekekre fókuszáló és alternatív pedagógiai módszerekre.

www.avkf.hu 

Igazgatási szünet lesz december utolsó hetében a Vármegyeházán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 21. csütörtök, 11:45
Igazgatási szünet lesz december utolsó hetében a Vármegyeházán
A Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2023. december 27-tól igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2024. január 2-án (kedd) folytatódik.

A Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2023. december 27-tól igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2024. január 2-án (kedd) folytatódik.

Befejeződött a Nemeskéri úti közvilágítás bővítése projekt - 30 fát ültetett el a vármegyei önkormányzat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 15. péntek, 08:36
Befejeződött a Nemeskéri úti közvilágítás bővítése projekt - 30 fát ültetett el a vármegyei önkormányzat
Idén nyáron elkészült a közvilágítási bővítése, melyet teljes egészében Pest Vármegye Önkormányzata finanszírozott. 30 fát ületett a Pest vármegyei önkormányzat Emellett a háromszoros fapótlás telepítése is elkészült. Az új közvilágítási...

Idén nyáron elkészült a közvilágítási bővítése, melyet teljes egészében Pest Vármegye Önkormányzata finanszírozott.

30 fát ületett a Pest vármegyei önkormányzat

Emellett a háromszoros fapótlás telepítése is elkészült. Az új közvilágítási oszlopok mentén 20 darab nagyméretű növendék fát telepítettek, míg egy szakaszon az újonnan elültetett fák közé, kb. 20 méternyi cserje került.

További 10 darab fát telepítettek a Nemeskéri út túloldalán, a tavaszi faültetés folytatásaként.

A munkálatokat a Samsung infrastukturális fejlesztést végző beruházó cég végezte Pest Vármegye Önkormányzatának fapótlási kötelezése alapján.

www.pestmegye.hu 

Pest vármegyei fotói honlap indult »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 14. csütörtök, 11:09
Pest vármegyei fotói honlap indult
A weboldalon a Pest vármegyei értékeink a fotósok szemével c. fotópályázat képei láthatók.

A weboldalonPest vármegyei értékeink a fotósok szemével c. fotópályázat képei láthatók.

Az új honlapon a díjazott fotók

Pest Vármegye Önkormányzata és a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület fotópályázatot hirdetett 2023. áprilisiában. A fotópályázat célja volt, hogy kiírásával népszerűsítse a Pest vármegyei értéktárban szereplő értékeket. A pályázaton Pest vármegye területén készült fotókkal lehetett részt venni. A pályázaton amatőr és profi fotósok, lakhelytől függetlenül nevezhettek. A fotósok két kategóriában pályázhattak:

o Pest vármegyei értékeink - épített örökség
o Pest vármegyei értékeink - kulturális örökség, természeti környezet

A fotópályázatra 53 fotós regisztrált, 321 alkotással. Az új honlap (www.pestvarmegyefoti.hu) a beérkezett alkotásokat mutatja be és betekintést ad a vármegyei értékek világába.

321 fotó érkezett be a pályázatra

A honlap az Agrárminisztérium támogatásával a HUNG-23 pályázat keretében készült.

www.pestmegye.hu

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 08. péntek, 08:19
Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok
Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 18-án 14.30 órától közmeghallgatást tart. Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Áruház u. 2-4. A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében...

Ezúton értesítjük Pest megye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 18-án 14.30 órától közmeghallgatást tart. Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Áruház u. 2-4.

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Román Önkormányzat tagjai felé.

Dániel Adalbert sk.
Pest Vármegyei Román Önkormányzat
elnök

Megújult az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusa »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 07. csütörtök, 09:08
Megújult az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusa
Befejeződtek az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusának korszerűsítési munkálatai. A 240 éves, műemléki védettségű főépület napelemeket és új fűtési rendszert kapott, tetőszerkezetét és több mint kétszáz éves nyílászáróit felújították,...

Befejeződtek az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusának korszerűsítési munkálatai. A 240 éves, műemléki védettségű főépület napelemeket és új fűtési rendszert kapott, tetőszerkezetét és több mint kétszáz éves nyílászáróit felújították, a Szent Miklós téri épület homlokzata emellett szigetelést is kapott.

,,A két épület korszerűsítésnek köszönhetően energetikai kiadásaink akár a felére is csökkenhetnek, ami néhány hónappal ezelőtt még csak terv volt. Messze nem csak energetikai kérdésről, nem egyszerűen költségmegtakarításról van szó: mindez a mindennapi szakmai munkánkat is segíti" - mondta a projektzáró sajtótájékoztatón Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.
A főiskola 2022-ben nyerte el az Európai Unió és Magyarország Kormánya által kiírt, építési beruházásra szóló támogatást, amelynek segítségével a váci campus két épületét tehették újíthatták meg. Az 501,74 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítették a műemléki védettség alatt álló főépület fűtési rendszerét, 322 nyílászárót újítottak fel vagy cseréltek ki, és 120 napelemet helyeztek el a tetőn. A Szent Miklós téri épület homlokzata mindezek mellett külső szigetelést is kapott. A projekt 2023. december 31-én zárul.


Az intézmény saját forrásaival is hozzájárult a fejlesztésekhez: 200 millió forintot fordítottak a főépület tetőszerkezetének felújítására, de az elmúlt hónapokban mind a két épületen végeztek kisebb korszerűsítési munkálatokat. A projektzáró sajtótájékoztatón Páli Mónika, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal osztályvezetője kiemelte: az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a támogatást észszerű, hatékony és értéktartó fejlesztésekre fordította, a két váci épület korszerűsítése segíti az oktatók, a munkatársak munkáját, valamint a hallgatók tanulmányait is.

240 éves épület újult meg
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolának az egykori váci papi szeminárium copf stílusú, majdnem 7000 négyzetméteres épülete ad otthont a Nagyboldogasszony-székesegyház szomszédságában, a Schuszter Konstantin téren. A Migazzi Kristóf püspök által építtetett szeminárium 1783-ra készült el, vagyis idén ünnepli 240. születésnapját.
,,Mivel a főépület műemlék, a tervezési feladatok is összetettebbek voltak" - emelte ki Ádovics László, az Optisol Kft. tervező építészmérnöke, hozzátéve: a napelemeknek és az új kazánnak köszönhetően jelentős energetikai megtakarítás várható, és a két épület károsanyag-kibocsátás is jelentősen csökken majd. Utóbbi kiemelten fontos szempont volt a korszerűsítés során. ,,Katolikus főiskolaként hiszünk abban, hogy nagy jelentősége volt ennek a folyamatnak, hiszen a teremtett világ védelmének része, hogyan bánunk a ránk bízott természeti kincsekkel, erőforrásokkal, energiával" - mondta Dr. Gloviczki Zoltán rektor.

www.avkf.hu 

Ismét teljes hosszában használható Gödön a Duna út »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 06. szerda, 09:38
Újabb mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában zajló felújítási munkálatok a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakaszán. December 11-e,...

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában zajló felújítási munkálatok a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakaszán. December 11-e, keddtől a Duna utat teljes hosszában megnyitják a közlekedők számára, a megnyitással egy időben megszűnnek a terelőutak, a Honvédsoron, a Madách utcában, továbbá a Kolozsvári utcán is visszaáll az eredeti forgalmi rend.

Keddtől a helyi és a Volán járatok is újra a Duna úton közlekednek, a Volán járatai ismét a Duna úton található megállóhelyet használhatják. A Duna út az újranyitást követően a járdát és a padkát érintő felújítási munkálatok miatt továbbra is munkaterület marad, ezért ideiglenes, lokális félpályás korlátozásra még lehet számítani, melynek környezetében jelzőőrös forgalomirányítást vezetnek majd be a szakemberek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei szerbek »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 04. hétfő, 13:14
Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei szerbek
Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Szerb Önkormányzat 2023. december 14-én 18 órától közmeghallgatást tart. Helyszín: 1074 Budapest, Rózsák tere 6- 7., Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános...

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Szerb Önkormányzat 2023. december 14-én 18 órától közmeghallgatást tart.

Helyszín: 1074 Budapest, Rózsák tere 6- 7., Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Szerb Önkormányzat tagjai felé.

Pandurovic Anica sk.
Pest Vármegyei Szerb Önkormányzat
elnöke

Az ENSZ éghajlatváltozási csúcstalálkozóján (COP28) bemutatkozik a Pest Vármegye részvételével zajló Food Wave projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 29. szerda, 19:08
Az ENSZ éghajlatváltozási csúcstalálkozóján (COP28) bemutatkozik a Pest Vármegye részvételével zajló Food Wave projekt
A Food Wave célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható élelmiszer fogyasztás és előállítás fontosságára és minél több fiatalt mozgósítson az ügy érdekében. A projekt Pest vármegyei tevékenységeit és eredményeit...

A Food Wave célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható élelmiszer fogyasztás és előállítás fontosságára és minél több fiatalt mozgósítson az ügy érdekében.

A projekt Pest vármegyei tevékenységeit és eredményeit Wolf Péter és Dorka Áron mutatják be a vármegyei önkormányzat részéről a csúcstalálkozó olasz pavilonjában zajló kísérőrendezvényen.

Az esemény élőben követhető 2023. november 30-án, 12:30-tól az olasz Környezetvédelmi és Energiaügyi Minisztérium YouTube-oldalán:

A Dubajban rendezett csúcstalálkozón a világ 198 országának államfői, magas rangú tisztviselők, valamint a becslések szerint közel 70 ezer küldött vesz részt.

www.pestmegye.hu

Pályázati felhívás a Wéber Antal díj 2024. évi adományozásáról »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 29. szerda, 10:10
A Pest Vármegyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb...

A Pest Vármegyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytatók számára adományozható Wéber Antal elismerő díjat alapított. A Díj olyan természetes személynek (kivételes esetben cso-portnak) adományozható, aki a PMÉK tagjaként, illetve egykori tagjaként, a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotó tevékenysége kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket hordoz.

A Díj alapító okirata a www.pmek.hu honlapon meg-tekinthető.

A pályázati anyagok benyújtásának határideje: 2024. január 31.

A benyújtott pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:
- kitöltött adatlap;
- kitöltött javaslati lap (önálló pályázat esetén nem szükséges);
- portfólió:
a Díjra javasolt, illetve a Díjra pályázó személy munkásságának ismertetése írott és képi formában (szakmai életrajz, publikációk, díjak, közszereplés stb.), továbbá különösen a díj odaítélésének megalapozására alkalmas, kiemelkedő színvonalú alkotások bemutatása az esetleges alkotótársak nevének feltüntetésével (max.50 MB terjedelemben egy fájlba fűz-ve: az elbírálást segítő rajz, skicc, fotó, publikáció; képek 72 DPI felbontásban, 42x29 cm mé-retben, JPG formátumban);
A teljes pályázati anyagot digitális formátumban a https://pmek.hu/weber-antal-dij-jelentkezes


oldalon, vagy adathordozóra rögzítve, postai úton lehet benyújtani:
Pest Vármegyei Építész Kamara
https://pmek.hu/weber-antal-dij-jelentkezes
Postacím: 1364 Budapest, Pf. 90.
Technikai jellegű kérdések az alábbi e-mail címen tehetők fel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Budapest, 2023. november 27.

Philipp Frigyes
a PMÉK elnöke

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei romák »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 28. kedd, 15:14
Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023. december 8-án 13 órától közmeghallgatást tart.A közmeghallgatás helyszíne Pilis, Mikes Kelemen utca 28. A közmeghallgatás során az állampolgárok és...

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023. december 8-án 13 órától közmeghallgatást tart.
A közmeghallgatás helyszíne Pilis, Mikes Kelemen utca 28.

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai felé.

Rafael Pál sk.
Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat
elnöke

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 20. hétfő, 14:46
Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok
HIRDETMÉNY Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 3-án 9 órától közmeghallgatást tart.Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Kisfaludy u. 20.   A közmeghallgatás során az állampolgárok és...

HIRDETMÉNY

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 3-án 9 órától közmeghallgatást tart.
Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Kisfaludy u. 20.

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Román Önkormányzat tagjai felé.

Dániel Adalbert sk.
Pest Vármegyei Román Önkormányzat
elnök

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei szlovákok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 10. péntek, 10:50
Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei szlovákok
Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat 2023. november 23-án 15:00 órától közmeghallgatást tart (Helyszín: 1052 Budapest, Városház utca 7., Visegrád terem). A közmeghallgatás során az állampolgárok és a...

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat 2023. november 23-án 15:00 órától közmeghallgatást tart (Helyszín: 1052 Budapest, Városház utca 7., Visegrád terem).

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat tagjai felé.

Gimesiné Szokol Emese sk.
Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat
elnöke

Közmeghallgatást tart a közgyűlés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 09. csütörtök, 09:11
Közmeghallgatást tart a közgyűlés
Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. november 24-én 10 órától közmeghallgatást tart a Megyeháza (Budapest V. ker., Városház u. 7.) Kossuth Lajos termében. A közmeghallgatás helyszíne, a Díszterem...

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. november 24-én 10 órától közmeghallgatást tart a Megyeháza (Budapest V. ker., Városház u. 7.) Kossuth Lajos termében.

A közmeghallgatás helyszíne, a Díszterem lesz

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a vármegyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak Pest Vármegye Közgyűlésének tagjaihoz és tisztségviselőihez.

Szabó István
Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Elkészült a csapadékvíz elvezető rendszer Alsónémediben »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 08. szerda, 13:40
Elkészült a csapadékvíz elvezető rendszer Alsónémediben
Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata a PM_CSAPVÍZGAZD_2018/11 azonosítószámú, ,,Alsónémedi Nagyközség csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése" című projekt keretében 138 609 172 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Halászy Károly és...

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata a PM_CSAPVÍZGAZD_2018/11 azonosítószámú, ,,Alsónémedi Nagyközség csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése" című projekt keretében 138 609 172 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Halászy Károly és Somogyi Béla utcák csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése valósult meg. A felújítás 2021.03.16.-án vette kezdetét és 2021.10.29-én átadásra kerültek a már megújult árkok.

A jelentős intenzitású esőzések alkalmával elszikkadni nem képes vizek összegyűjtése és elvezetése a Halászy Károly és Somogyi Béla utcák mentén elvezető árkok kiépítésével és átalakításával valósult meg. A beruházással a külterületi vízelvezető csatornák és belterületi árkok összeköttetése is megújult.
A fejlesztéssel érintett utcákban a csapadékvíz szikkasztása, helyben tartása nem volt lehetséges a tervezés ennek figyelembevételével készült. A Somogyi Béla utca mentén kétoldali vízlevezetés került kialakításra a nyílt vízlevezetés megtartásával és felújításával. A rekonstrukció során az árkok helyszínrajza a tervezett járdához és útpadkához, míg magassági vonalvezetése az út magasságához igazodik. A Halászy Károly utcai csapadék elvezető rendszer esetében a csapadékelvezető árkok vonalvezetésének megtartásával kapacitás növelés történt a keresztmetszeti jellemzők növelésével, ahol a burkolt meder hossza megegyezik a meglévő burkolt meder hosszával, de a korábbi mederlapos burkolat helyett a tervezett áteresztő burkolat került beépítésre.

A két utca menti csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója komplex fejlesztést alkot. Hatásuk nem csak közvetlenül az utcában összegyűlő csapadékvízkezelésére van, hanem a beléjük betorkolló utcák vizet, illetve a Fő utca vizet is ezek vezetik le.


A projekt a ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezető létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című, PM_CSAPVÍZGAZD_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg.

A kivitelezést az NBS Építőipari Kft. végezte el.

www.pestmegye.hu 

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.856 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

[l]

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas