Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2023. október 2. hétfő, Petra napja van. - Holnap Helga napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
szeptembernovember
Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Klímabarát díj 2023 »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. október 02. hétfő, 10:49
Klímabarát díj 2023
A Klímabarát Települések Szövetsége 2023-ban is meghirdeti települési önkormányzatok számára a megújult Klímabarát Díj 2023 pályázatot, valamint a Klímabarát Díj- ,,Zöld Infrastruktúra 2023", és a klímabarát díj 2023 -,,Kék Infrastruktúra...

A Klímabarát Települések Szövetsége 2023-ban is meghirdeti települési önkormányzatok számára a megújult Klímabarát Díj 2023 pályázatot, valamint a Klímabarát Díj- ,,Zöld Infrastruktúra 2023", és a klímabarát díj 2023 -,,Kék Infrastruktúra Díjakat"

A PÁLYÁZAT CÉLJA:
Olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, akiknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

Nevezési díj nincs.

A pályázó önkormányzatok olyan klímatudatos, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal. Tevékenységük hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, ezáltal természeti örökségeink megőrzéséhez.

PÁLYÁZATI DOKUMENTUMOK:
A pályázat benyújtásához az alábbi dokumentumok beküldése szükséges:

Aláírt, szkennelt jelentkezési lap
Hiánytalanul kitöltött online pályázati űrlap.
Az online pályázati űrlaphoz internetes hivatkozás formájában csatolandók a pályázat szempontjából releváns dokumentumok.
A pályázók által megküldött személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat szövetségünk az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően kezeli

A PÁLYÁZATI ŰRLAP KITÖLTÉSE ÉS TÉMAKÖREI:
Az űrlap feleletválasztós és kifejtendő kérdéseket (kb. 1000-2000 karakter terjedelemben) tartalmaz.
Az űrlap a folyamatban lévő kitöltéseket nem tudja tárolni, ezért javasoljuk, hogy a válaszadást a pályázó önkormányzatok egy ütemben töltsék ki. A kérdések jellemzően a pályázó település elmúlt három évben (2017-2020) elért eredményeire fókuszálnak.

A Klímabarát Díj 2023 online pályázati űrlap az alábbi témaköröket érinti:

Éghajlatvédelem, klímastratégia
SEAP, SECAP akcióterv
Megújuló energia, épületenergetikai beruházások
Klímatudatossági kampány
Energiahatékonysági kampány
Éghajlatvédelmi, környezetvédelmi alap
Energiahatékonysági, megújuló energetikai beruházások
Energia audit
Klímaadaptációs beruházások
Energiahatékonysági szakértői munkakör az önkormányzatnál
Civil kapcsolatok
Kommunikáció


Klímabarát Díj-,,Zöld Infrastruktúra 2023" online pályázati űrlap az alábbi témaköröket érinti:

Zöldfelületi fejlesztések
Zöld infrastrukturális programok
A klímabarát fejlesztésekkel kapcsolatos szervezeti struktúra
A klímabarát fejlesztésekkel kapcsolatos társadalmi bevonás, társadalmasítás folyamatai, lépései


Klímabarát Díj-,,KÉK Infrastruktúra 2023" online pályázati űrlap az alábbi témaköröket érinti:

Természetalapú vízmegtartó megoldások
A klímabarát fejlesztésekkel kapcsolatos szervezeti struktúra
A klímabarát fejlesztésekkel kapcsolatos társadalmi bevonás, társadalmasítás folyamatai, lépései


A BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE:
A pályázatokat a Klímabarát Díj 2023 kiírás esetén Klímabarát Települések Szövetsége által felkért öt tagú szakértőkből álló döntőbizottság értékeli és bírálja el. A Klímabarát Díj- ,,Zöld Infrastruktúra 2023" és a Klímabarát Díj- KÉK Infrastruktúra 2023 díjak esetén pedig a Klímabarát Települések Szövetsége által felkért három tagú szakértőkből álló döntőbizottság értékeli és bírálja el.


A pályázatok elbírálása pontozás alapján történik. Az elbírálás alapvető szempontjai:

A pályázó önkormányzat mennyire járul hozzá a klímatudatos, környezetbarát települési beruházások ösztönzéséhez, a klíma- és természetbarát intézkedések népszerűsítéséhez, az ehhez illeszkedő projektek támogatásához és a fenntartható fejlődéshez.

A pályázó önkormányzat az intézkedéseivel milyen mértékben járul hozzá a helyi lakosok környezeti körülményeinek javításához (pl. levegőtisztasághoz, energiahatékony fűtéshez, stb).

A pályázó önkormányzat mennyire járul hozzá a településen található természeti környezet és az ezzel kapcsolatos értékek fenntartható hasznosításához, megőrzéséhez. (pl. közösségi kertek, biogazdálkodás, helyi termelők támogatása stb.)


A LEGTÖBB PONTOT ELÉRT PÁLYÁZÓK DÍJAZÁSA ÉS ÉRTESÍTÉSE:
Egy szabadtéren elhelyezhető üvegplakett, illetve egy beltéren kihelyezhető fa plakett.
A Klímabarát Települések Szövetségének kommunikációs felületein (honlap, Facebook, Instagram, hírlevél), valamint szakmai rendezvényein való megjelenés.
Részvétel a 2024 januári ünnepélyes díjátadó konferencián Budapesten.
A nyertes önkormányzatokat elektronikus úton értesítjük a díjátadó pontos részleteiről.

Az ünnepélyes díjátadó tervezetten 2024 januárjában kerül megtartásra Budapesten.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA ÉS HATÁRIDEJE:
A nyomtatandó jelentkezési lap és az online pályázati űrlap megtalálható az alábbi linken:
http://www.klimabarat.hu/klimabarat-dij. Az aláírt, beszkennelt jelentkezési lap az online pályázati űrlapra tölthető fel. A pályázatot véglegesíteni a Pályázók az online pályázati űrlap beküldésével tudják.

FIGYELEM A KLÍMABARÁT DÍJ 2023 PÁYLÁZAT ESETÉN 5000 FŐ LAKOSSÁGSZÁM ALATT MÁS ŰRLAP TÖLTENDŐ KI, MINT A 5000 FŐNÉL NÉPESEBB TELEPÜLÉSEK ESETÉN!

KI NYÚJTHAT BE PÁLYÁZATOT?
A Klímabarát Díj 2023 pályázat esetén minden magyarországi települési önkormányzat, kivéve a Klímabarát Díj 2021 kiírás nyertes önkormányzatai.
A Klímabarát Díj-,,Zöld Infrastruktúra 2023" pályázat esetén minden magyarországi települési önkormányzat
A Klímabarát Díj-,,Kék Infrastruktúra 2023" pályázat esetén minden magyarországi települési önkormányzat
Esetleges kérdéseikkel, kérjük keressék kollégáinkat az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A pályázatok benyújtási határideje: 2023. október 31.

www.klimabarat.hu 

Hirdetmény »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 28. csütörtök, 15:59
Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Schenek István u. 1. cégjegyzékszáma: 13-10-040717, adószáma: 12627884-2-44.) 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal...

Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Schenek István u. 1. cégjegyzékszáma: 13-10-040717, adószáma: 12627884-2-44.) 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem biztonsági jelentésének soron kívüli felülvizsgálatáról.

Jelen hirdetmény közzététele a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény ( a továbbiakban: Kat.) 33. § (1) bekezdése és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Kormányrendelet) foglaltak szerint történt.

A különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2020. évi LIX. törvény 3. § (3) bekezdése szerint ,,A különleges gazdasági övezet fekvése szerinti települési önkormányzat polgármesterének és jegyzőjének jogszabályban meghatározott államigazgatási feladat- és hatásköreit a különleges gazdasági övezet tekintetében a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti, vagy a (6) bekezdés alapján kijelölt vármegyei közgyűlés elnöke, illetve a vármegyei jegyző látja el".
A Göd város közigazgatási területén különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló 294/2020. (VI. 18.) Korm. rendelet 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti ingatlant is a különleges gazdasági övezetbe sorolta, így a Samsung SDl Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti telephely biztonsági jelentésének soron kívüli felülvizsgálata katasztrófavédelmi engedélyezési ügyére is vonatkoznak a speciális szabályok.
Fentiek alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó polgármesteri hatásköröket Pest Vármegye Önkormányzata elnöke látja el.
A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint elsőfokú iparbiztonsági hatóság előtt 2023. szeptember 18-án katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás indult. Az eljárás tárgya a 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem biztonsági jelentésének soron kívüli felülvizsgálata. A Kormányrendelet 21. § (2) bekezdése szerint a biztonsági jelentést hirdetményi közzététel útján 15 napig hozzáférhetővé kell tenni, ezen idő alatt az érintett nyilvánosság azokhoz észrevételeket tehet.

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítéséhez kapcsolódó katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás biztonsági jelentése és biztonsági jelentés kivonata a linkre kattintva található meg.

A biztonsági jelentéssel kapcsolatosan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet írásbeli észrevételt tenni 2023. október 12-ig, melyeket Pest Vármegye Önkormányzatának elnöke eljuttat a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

A R. 22. § (3) bekezdése alapján a Kat. 33. § (1) bekezdése alá nem eső engedélykérelem esetében nem kell közmeghallgatást tartani, de a beérkezett észrevételeket továbbítanunk kell a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felé. A hatóság az észrevételeket a döntésének meghozatalakor mérlegeli.
A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint elsőfokú iparbiztonsági hatóság (a továbbiakban: Hatóság) előtt folyamatban lévő engedélyezési eljárás ügyintézési határideje - a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. tv. 3. § (1) bekezdése szerint - 42 nap, amely jelen eljárásban 2023. október 29..

Az engedélyező hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai: Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43., (postacím: 1903 Bp. Pf.: 314, Telefon: +36 (1) 469-4105 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Budapest, 2023. szeptember 28.

Szabó István
Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Ülésezik a Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 28. csütörtök, 09:30
A Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2023. szeptember 29-én (péntek) 11.30 órától tartja.Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. 116. irodaAz...

A Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2023. szeptember 29-én (péntek) 11.30 órától tartja.
Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. 116. iroda
Az ülés napirendi pontja:
1. Fellebbezés a Dunakeszi HVB 1/2023. sz. határozata ellen

Jóváhagyták a Kisprojekt Alapot »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 28. csütörtök, 09:25
Jóváhagyták a Kisprojekt Alapot
A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottsága 2023. szeptember 27-én tartotta első, alakuló ülését a Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatalban. A Kisprojekt Alap az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia...

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottsága 2023. szeptember 27-én tartotta első, alakuló ülését a Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatalban.

A Kisprojekt Alap az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia Program 3. prioritási tengelyének ,,PA3-Intézményi együttműködések" keretében valósul meg. A projekt intézkedése ,,3.2 - A kölcsönös bizalom megteremtése" ezúttal a pályázásra jogosult 7 régióból (Magyarországon: Budapest főváros, Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék területe, Szlovákiában: a Pozsonyi, Nagyszombati és a Nyitrai kerület) az önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási- és kutatási intézmények, egyházak, ETT-k, kormányzati szervek, valamint érdekvédelmi testületek határon átnyúló programjainak megvalósítását fogja támogatni.
Vasi Emma, az RDV ETT igazgatója, a Kisprojekt Alap Monitoring Bizottság elnöke, miután köszöntötte a Monitoring Bizottság régi és újonnan kinevezett tagjait, a rendezvényt történelmi jelentőségűnek nevezte, hiszen a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás immár második alkalommal nyerte el a Kisprojekt Alap lebonyolításának lehetőségét a nyugati programterületen. A programterület keleti részén a Kisprojekt Alap lebonyolítását a Via Carpatia ETT végzi.
A bizalom elsődlegesen az elmúlt időszak tapasztalatainak, sikeres kisprojektjeinek, a Társulások elkötelezettségének köszönhető. Feladataik közé tartozik a Kisprojekt Alap általános koordinációjával és végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek elvégzése, a potenciális pályázók tájékoztatása, tanácsadási munka a kérvények kidolgozása során, a pályázók tevékenységének támogatása a projekt befejezéséig, helyszíni ellenőrzések elvégzése, illetve hozzájárulni a KPA Monitoring Bizottság munkájának végrehajtásához.

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottságának első, alakuló ülése a Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatalban

Az ülés keretén belül a tagok elfogadták a Monitoring Bizottság működésére vonatkozó eljárási szabályzatot, valamint a Kisprojekt Alap meghirdetésre kerülő első felhívásának dokumentumait. Jelen felhívás reflektál az előző időszakban szerzett tapasztalatokra és megfogalmazott igényekre. Többek között bevezetésre kerül az egyszerűsített költségelszámolás (egyösszegű átalánydíj formájában), az Európai Uniós támogatás kiegészül a Nemzeti társfinanszírozással, így csökken az önrész mértéke. A nyugati programterületről pályázók a tevékenységeiket kizárólag a nyugati programterületen valósíthatják meg, de a partnerszervezetek székhelye Szlovákia és Magyarország teljes területén lehet. Ezekkel az intézkedésekkel törekszünk az előző programidőszakban felmerült igények, valamint az Interreg Programban megfogalmazott célok támogatására.
A Kisprojekt Alap rendelkezésére álló ERFA támogatás teljes összege 5,16 millió euró, melyből az első felhívás alkalmával 1,45 millió euró kerül kiosztásra. A pályázók 13 215 eurótól 39 645 euróig terjedő támogatásra nyújthatnak be kérelmet. A Kisprojekt Alap célja a határon átnyúló társadalmi kohézió és partnerség erősítése, valamint a polgárok és a szervezetek ösztönzése arra, hogy részt vegyenek az Unió demokratikus és polgári életében és hozzájáruljanak ahhoz. Kulturális fesztiválok, sportesemények, szakmai rendezvények, gyermek és ifjúsági táborok megvalósítását támogatja, amelyek lehetővé teszik a határ két oldalán működő szervezetek képviselőinek és tagjainak találkozását, kapcsolataik erősítését.
A pályázati felhívás az Interreg HUSK Kisprojekt Alap nyugati programterületének internetes és közösségi oldalán lesz elérhető, melynek meghirdetéséről külön tájékoztatjuk a nyilvánosságot. Részletes információt az érdeklődők a későbbiekben meghirdetésre kerülő információs napokon kaphatnak.

www.pestmegye.hu 

Pest vármegye is kiállít a Planet Budapest 2023 expón »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 21. csütörtök, 09:51
Pest vármegye is kiállít a Planet Budapest 2023 expón
Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

A Fenntarthatósági kiállítás egyedülállóan értékes lehetőséget teremt a fenntartható megoldásokat alkalmazó és kínáló magyar vállalkozások bemutatkozására, az üzletkötés előmozdítására.

A Planet Expo célja, hogy az évszázadok tapasztalatait, tudását, valamint a kihívásokra megoldást kínáló új technológiákat, innovációkat együttesen mutassa be. Az esemény emellett egyedülálló platformot biztosítja kapcsolatépítésre és B2B találkozókra.

A Planet Budapest új koncepciójában az általános témák mellett minden alkalommal megjelenik egy kiemelt fenntarthatósági téma. 2023-ban ez az élelmiszer, amelyet az esemény a lehető legteljesebben jár körül (az ellátás biztonsága, az egészséges, fenntartható étkezés és életmód, fenntartható mezőgazdaság, stb.). E területek képviselői számára különösen értékes lehet a találkozás a többi vállalkozással, fejlesztőkkel, szakemberekkel. A szemléletformáló kísérőprogramokon is külön figyelmet szentelnek az élelmiszernek.

A kiállításon Pest Vármegye Önkormányzata is részt vesz a Food Wave projekt tagjaként a 18c standon.

Expó Szakmai programok eseményen öt párhuzamos szakmai konferenciára kerül sor, amelyek részvétele ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. 

A kiállítás regisztráció nélkül 10.00 és 18.00 óra között látogatható szeptember 27. és október 1. között.

www.pestmegye.hu

Pest Vármegye Kormányhivatalának közleménye környezetvédelmi eljárás megindításáról »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda, 19:55
Az ügy tárgya: A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Schenek Istvân u. 1.; (Göd külterület 056/2 hrsz); a továbbiakban: Környezethasználó) Gödi Telephelyén folytatott tevékenységére vonatkozó teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása...

Az ügy tárgya: A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Schenek Istvân u. 1.; (Göd külterület 056/2 hrsz); a továbbiakban: Környezethasználó) Gödi Telephelyén folytatott tevékenységére vonatkozó teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvtv.), valamint a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján. (KEO- 11142-27-2023)

Az ügy iktató száma: PE-06/KTF/11142/2023.

Az eljárás megindításának napja: 2023. szeptember 5.

Az ügyintézési határidő: 60 nap

Pest Vármegye Kormányhivatalának teljes közleménye a környezetvédelmi eljárás megindításáról letölthető pdf formátumban ide kattintva.

Rangos társadalmi díjat kapott Ipolytölgyes »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda, 14:33
Rangos társadalmi díjat kapott Ipolytölgyes
A SozialMarie Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan kiemelkedő kezdeményezéseknek, amelyek újszerű megoldásokat terveznek és valósítanak meg helyi társadalmi problémákra. Idén az elismerés mellett komoly...

A SozialMarie Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan kiemelkedő kezdeményezéseknek, amelyek újszerű megoldásokat terveznek és valósítanak meg helyi társadalmi problémákra. Idén az elismerés mellett komoly pénzdíjjal járó első helyen Ipolytölgyes végzett.

Bécsben adták át az idei SozialMarie díjat, amelyet 2005-ben alapított az osztrák Unruhe Magánalapítvány, hogy olyan innovatív megoldásokat jutalmazzon vele, amelyek akkut társadalmi problémákra nyújtanak megoldást. Az idei jelöltek között több magyar szereplőt is találhattunk, akik közül a 15 ezer euróval járó első díjat az ipolytölgyesi önkormányzat nevében Radnai Bertalan polgármester vehette át, az 5 ezer eurós harmadik helyen az EMMA Egyesület végzett, az egyik kétezer eurót érő különdíjat pedig egy a BMSZKI (Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei) által megvalósított projekt nyerte el, a Van Helyed! rendszer pedig szintén különdíjat kapott.

Radnai Bertalan átveszi a díjat

Ipolytölgyes messze van a várostól és az elérhető szolgáltatásoktól. Az elvárt, elfogadható életminőség erősen függ a családok jövedelmi helyzetétől. A vagyoni különbségek megosztják a faluközösséget, így az önkormányzat a lakosság megtartása érdekében közösségi megoldásokat kínál az egyéniek helyett. A Hosszúlétra elnevezésű kezdeményezés keretén belül az önkormányzat tulajdonában lévő eszközöket, szolgáltatásokat a falu lakosai kölcsönvehetik, így nem kell egy-egy munkához költséges szerszámokat, gépeket vásárolniuk. Ez nem csak a polgárok életminőségét javítja, de a közösséghez tartozás érzését is növeli, ráadásul környezetvédelmi szempontból is előnyös és fenntartható ez a kölcsönzési modell.

Radnai Bertalan, Ipolytölgyes polgármestere elmondta, nem csak komoly szerszámokra, mezőgazdasági gépekre kell gondolni, amikor a Hosszúlétra kölcsönzésről beszélünk, de ilyen, ritkán használt eszköz lehet például egy kisállatszállító doboz is, amelyet ritkán használnak az emberek, így bőven elég belőle néhányat az önkormányzatnak vásárolni, amit aztán szabadon használhat bárki a faluban. A szerszámokon kívül gyógyászati segédeszközöket is kölcsön lehet venni az önkormányzattól, például járókeretet, kerekeskerekes széket, mankót, de a kezdeményezés kiterjed a hulladékgyűjtésre is, aminek költségét - az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében is - az önkormányzat vállalja át. A polgármester azt mondta, a különböző eszközök közös használata kulcsfontosságú a fenntarthatóság miatt is, hiszen így nem csak az energiát, de a nyersanyagokat is tudatosabban, felelősebben lehet így felhasználni.

Az eszközkölcsönzésen kívül működik a településen egy úgynevezett falugondnokság is. Az ingyenes szolgáltatás keretében a falugondnok igény esetén segít a rászoruló lakók étkeztetésében, egészségügyi intézménybe történő szállításában, ház körüli teendőkben, gyermekek szállításában, hivatalos ügyek elintézésben is. Radnai kiemelte, hogy a szolgáltatás nem csak a nehéz körülmények között élők számára igénybe vehető, hanem mindenki számára elérhető, de természetesen figyelembe veszik azt is, kinek van leginkább szüksége a segítségre. A polgármestert meglepte a SozialMarie-n kapott első díj, és az azzal járó 15 ezer euró, egyelőre nem tudja, mire fogják fordítani az összeget, de annak örülne a legjobban, ha minél több önkormányzat elkezdené alkalmazni ezt a módszert.

Forrás: https://raketa.hu/rangos-tarsadalmi-dijat-kapott-tobb-magyar-szervezet-becsben

Pályázati felhívás civil szervezeteknek a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd, 11:00
Pest Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet a vármegyében székhellyel rendelkező, legalább két éve működő civil szervezetek részére a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre.

Pest Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet a vármegyében székhellyel rendelkező, legalább két éve működő civil szervezetek részére a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre.

A Vármegyei Felzárkózási Fórum a TOP?_Plusz-3.1.3-23 Helyi humán fejlesztések felhívás keretében kerül létrehozásra és működtetésre.

A Fórum célja a hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását segítő vármegyei szintű egyeztetési, konzultációs rendszer működtetése, a vármegye településein élő hátrányos helyzetű csoportokat érintő szolgáltatáshiányokra vonatkozó megoldások keresése, ennek érdekében a települések helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódó feladatellátásának segítése; területi és ágazatközi együttműködések erősítése; tapasztalatcsere biztosítása a programokat megvalósítók között.

A Fórum feladata:
- Szolgáltatási Út Térkép és Vármegyei Esélyteremtő Paktum felülvizsgálata, módosítása, új kidolgozása.
- Hátrányos helyzetű célcsoportonkénti tematikus ülések szervezése.
- Társadalmi felzárkózási szempontok érvényesítése a vármegyei stratégiai és fejlesztési dokumentumokban.
- A vármegyéhez tartozó önkormányzatok szolgáltatási hiányainak megoldására fejlesztési irányok, ajánlások, megoldások megfogalmazása a helyi önkormányzatok felé.
- A vármegyei szolgáltatáshiányok rendszer szintű anomáliáinak jelzése a helyi szolgáltatók felé.
- A TKR standard támogatási kérelmek megvalósításának nyomon követése, szakmai támogatása, szolgáltatáshiányok megoldásában koordináció ellátása a közszolgáltatást nyújtó intézmények felé.
- Ágazatközi információcsere és együttműködés biztosítása.
- Munkacsoportok létrehozása és működtetése.

A Fórum tagjai:
- helyi önkormányzati szereplők
- vármegyei roma nemzetiségi önkormányzat képviselői
- helyi roma nemzetiségi önkormányzati képviselői
- vármegyében működő civil szervezetek, egyházak képviselői
- vármegyében működő közszolgáltató intézmények képviselői
- vármegyei gazdasági szereplők
- a vármegyei kormányhivatalok foglalkoztatási szakterülete és a népegészségügyi szakigazgatási szervek képviselője
- a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok képviselője
- Szakképzési Centrumok képviselője (vármegyénként 1 centrum)
- tankerületi központ képviselője
- vármegyei önkormányzat felhívás céljához kapcsolható bizottságainak vagy tématerületeinek képviselője
- Vármegyei Kormányhivatal felhívás céljához kapcsolódó szervezeti egységei
- egyéb meghívottak (vármegyei szinten felmerülő feladatok szerint)

A Fórumban való részvételre azon civil szervezetek pályázhatnak, melyek a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában (MNTFS) megfogalmazott célok megvalósításával és/vagy a hátrányos helyzetű célcsoportokkal foglalkoznak (különösen oktatás-képzés területén, illetve fogyatékos személyekkel, nők egyenjogúságával foglalkozó szervezetek).

A civil szervezetek a pályázatot ezen az adatlapon nyújthatják be!

Kérjük az adatlapon mutassák be a civil szervezet tevékenysége hogyan illeszkedik a Fórum feladataihoz. Ezen túlmenően kérjük feltüntetni a civil szervezet az elmúlt időszakban milyen tevékenységekben vett részt, milyen más civil szervezetekkel, önkormányzati, állami szervekkel működik együtt, tevékenységi köre hány településre, járásra terjed ki.

A beérkezett pályázatok elbírálásának fő szempontja, hogy a szervezet tevékenysége mennyire illeszkedik a Fórum feladatköréhez.

Előnyben részesülnek azon szervezetek, amelyek az MNTFS beavatkozási területeihez kapcsolódó programok bonyolításában részt vettek, vagy nemzetiségekkel, kiemelten romákkal kapcsolatos tevékenységet végeznek.

A Fórumban résztvevő szervezetek az itt ellátott tevékenységükért anyagi juttatást nem kapnak!

Kérjük, hogy a pályázatot szeptember 20-ig küldjék meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Budapest, 2023. szeptember 12.

Szabó István sk.
Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Paktumiroda munkatársakat keresünk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd, 10:48
Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet munkaviszony (MT) keretében Paktumiroda munkatárs munkakör/feladatkör betöltésére Abony és Aszód városokba.

Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet munkaviszony (MT) keretében Paktumiroda munkatárs munkakör/feladatkör betöltésére Abony és Aszód városokba.

Tevékenységi kör (ellátandó feladatok): A TOP_ PLUSZ-3.1.1-21-PT1-2022-00001 ,,Pest vármegyei foglalkoztatási-gazdaságifejlesztési együttműködések" paktum projekt keretében a külső Paktumiroda munkatársi: szervezési, bonyolítási, adatgyűjtési és adminisztrációs feladatok ellátásával a központi Paktumiroda irányítás alatt.

Betöltendő állás szakmacsoportja: adminisztráció

Betöltendő állás munkakörének szakterülete (munkakörcsalád): Egyéb

Betöltendő állás jogviszonya: munkaviszony (MT)

Foglalkoztatás időtartama, munkaideje, munkarendje, formája: határozatlan, heti 20 óra részmunkaidő.

További részletek az abonyi illetve az aszódi állásról.

Az adatkezelési tájékoztató ITT érhető el.

wwww.pestmegye.hu

Elkészült a mini bölcsőde Kocséron »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 07. csütörtök, 09:58
Elkészült a mini bölcsőde Kocséron
Kocsér Község Önkormányzata 39,82 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével létrehozta az első mini bölcsődéjét. A pályázat benyújtása előtti igényfelmérés alapján a bölcsőde akár maximális kihasználtsággal is tud majd...

Kocsér Község Önkormányzata 39,82 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével létrehozta az első mini bölcsődéjét. A pályázat benyújtása előtti igényfelmérés alapján a bölcsőde akár maximális kihasználtsággal is tud majd működni.

A maximum 8 kisgyermek elhelyezésére alkalmas mini bölcsődét egy korábban használaton kívüli, meglévő épület felújításával és átalakításával nyitja meg az önkormányzat a Szabadság utca 19. szám alatt. A felújítás során az épület akadálymentesítése is megvalósult. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókertet is kialakítottak.

A családi és munkahelyi teendők összeegyeztetéséhez a családi bevétel és a részmunkaidős foglalkoztatás növeléséhez szükséges a kisgyermekek napközbeni ellátása. A bölcsődébe járó kisgyermekek hamarabb szocializálódnak, az óvodai beilleszkedés ezáltal könnyebb lesz számukra. A bölcsőde létesítése egyben munkahelyeket is teremt, melyeket elsősorban helyi lakosokkal szeretnénk betölteni.

www.pestmegye.hu

Kibővítették a bölcsődét Szigethalmon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 06. szerda, 10:45
Kibővítették a bölcsődét Szigethalmon
A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhely jött létre.

A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhely jött létre.

Szigethalom Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a ,,VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Az önkormányzat a 363,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a meglévő bölcsőde épületét 2 csoportszobával bővítette.

 

A meglévő bölcsődei intézmény 2 csoportszobával és kiszolgáló helyiségekkel bővült, 348,09 m2 hasznos alapterületű épületrész építésével. A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhelyet hozott létre a város.

A projekt fő célja bölcsődei ellátást nyújtó intézmény férőhelybővítése volt, ezzel hozzájárulva a családok életminőségének javulásához és a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A fejlesztés és a kapacitásnövelés a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést segíti elő, ezáltal segítve a kisgyermeket nevelő családokat.

A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők szülés utáni munkába állása könnyebbé válik. A projekt keretében Szigethalom Város Önkormányzata vállalta, hogy intézményi szinten 7 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. 

www.pestmegye.hu

Tisztítsuk Meg az Országot Projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 05. kedd, 10:44
A Tisztítsuk Meg az Országot Projekt országszerte számos helyen segített a településeknek abban, hogy évek óta növekvő illegális hulladéklerakókat számolhassanak fel és biztonságosabbá tehessék környezetünket. A nagy önkormányzati érdeklődéssel kísért...

A Tisztítsuk Meg az Országot Projekt országszerte számos helyen segített a településeknek abban, hogy évek óta növekvő illegális hulladéklerakókat számolhassanak fel és biztonságosabbá tehessék környezetünket.

A nagy önkormányzati érdeklődéssel kísért program várhatóan 2023 őszén új pályázati kiírással folytatódik, amely kiváló alkalom a szakmai eszmecserére az eddigi eredményekről és az új kiírás várható kereteiről. A Településfejlesztési Szövetség ezért partnereivel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével és a Neumann János Egyetem Gazdaságföldrajzi és Településmarketing Központjával tisztelettel invitálja az önkormányzati kollégákat és a hulladékgazdálkodási ágazat képviselőit soron következő rendezvényükre, ahol első kézből tájékozódhatnak és adhatnak visszajelzést az illegális hulladéklerakók felszámolását célul kitűző program tapasztalatairól.

A részletes program ITT érhető el.

Regisztráció:
Kérjük az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze:
- a résztvevő(k) nevét
- a szervezetet, amelytől érkezik
- a résztvevő szervezet vagy személy mely szervezetben tag [Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), Településfejlesztési Szövetség (TESZ)] vagy egyetemi polgár (Neumann János Egyetem)

Településfejlesztési Szövetség

Közel másfélmillió ember él Pest vármegyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 01. péntek, 09:49
Közel másfélmillió ember él Pest vármegyében
A Központi Statisztika Hivatal (KSH) 2022-es népszámlálási adatai szerint 1,339 millió Pest vármegye lélekszáma.

A Központi Statisztika Hivatal (KSH) 2022-es népszámlálási adatai szerint 1,339 millió Pest vármegye lélekszáma.

Az elmúlt ötven év alatt (Magyarországon 1880-tól 1990-ig 1941 és 1949 kivételével tízévente voltak cenzusok, majd 2001-ben, 2011-ben és a Covid miatt 2021 helyett 2022-ben) három megyének nőtt a lélekszáma az általános népességfogyás ellenére: Pest, Győr-Moson-Sopron, valamint Fejér megyéé.

A legnagyobb mértékben Pest (vár)megyéé, ahol nagyjából másfélszer annyian éltek a 2022-es népszámlálás szerint, mint 1970-ben. Ennek két fő oka van: az egyik a megyébe beköltözés hatása (főleg a kilencvenes évektől elsősorban a fővárosból), a másik, részben ezzel összefüggésben - mivel jellemzően fiatal házasok, kisgyerekes, illetve gyerekvállalásra készülő családok költöznek ki -, az országos átlagnál jóval alacsonyabb természetes fogyásé.

Pest megyében 2001-ről 2022-re a 15 év alattiak száma 17,6 százalékkal, a 3 év alattiaké 31,1 százalékkal nőtt. A természetes fogyás 2011-2022 között mindössze 2,3 százalékos volt az országos 4,7 százalékkal szemben (ennél kisebb természetes fogyást csak egy megyében mértek: Szabolcsban 2,2 százalékosat).

A népességszám növekedését sokkal inkább a társadalmi mobilitás (a megyébe bevándorlás) indokolja, mintsem a születések számának növekedése. A 2001 óta eltelt időszakot nézve Pest megyének a legjobb az együttes belföldi és nemzetközi vándorlási egyenlege (a 2001-2011-es időszakban 14, a 2011-2022 közöttiben 12,3 százalékos).

A főváros és az azt körülvevő megye együttes népességszáma az ötven év alatt nemhogy csökkent volna, hanem 137.211-gyel nőtt. Mostanra így Budapesten és Pest vármegyében él a magyarországi lakosok 31,41 százaléka, míg 1970-ben csak 27,96 százalék volt ez az arány.

Forrás: KSH, 444.hu

Kulturált Települési Környezet Díj - pályázat 2023 »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 31. csütörtök, 09:24
Kulturált Települési Környezet Díj - pályázat 2023
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSKulturált Települési Környezet Díj adományozása tárgyában Pest Vármegye Önkormányzata nagyra becsüli a vármegyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Kulturált Települési Környezet Díj adományozása tárgyában


Pest Vármegye Önkormányzata nagyra becsüli a vármegyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, karakterének megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét.

Fentiek elismerésére 2023-ban is meghirdetésre kerül a ,,Kulturált Települési Környezet Díj" című pályázat.

Tavaly Budajenő nyerte a díjat (fotó: Mohay Bence, MTI)

A Díj elnyerésére jogosultak köre
Kulturált Települési Környezet Díj adományozható azoknak a természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek részére, akik a vármegyei települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. A díj már megvalósult eredmények elismerésére szolgál. A pályázaton nem indulhat arról a településről pályázó, amely településről az előző három év során a pályázaton helyezést értek el. A díjból évente egy adományozható. A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár.

A pályaművek tartalmi bírálati szempontjai
A pályázatok elbírálásának szempontjai az alábbiak
aa) környezetfejlesztési aktivitás,
ab) az épített es a természetes környezet minőségének jobbítása,
ac) a település történeti, településszerkezeti építészeti értékeinek, a település karakterének a megőrzése és kialakítása,
ad) kimagasló teljesítmény, illetve kiemelkedő munka a helyi településfejlesztés területén,
ae) a települési környezetben végbement pozitív irányú változás mértéke.

A pályázat formai követelményei
A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egybekötött formában. A szöveges munkarész gépelt, A/4-es vagy A/3-as formátumú dokumentáció lehet, amely tartalmazza a településfejlesztési akció részletes leírását, valamint a település átnézeti térképét az összes akcióterület bejelölésével. A leírásnak azokat a témaköröket kell érintenie, amelyek az akció sikerességének elbírálásához szükségesek. Az akció előzményeit, lebonyolítását, eredményeit és színvonalát bemutató fotódokumentáció maximum A/4-es formátumú fényképből - esetleg rajzokból is - álljon, amely sikeres pályázat esetén közlésre alkalmas. Amennyiben a pályázónak rendelkezésre állnak, a fotókat digitális formátumban is kérjük benyújtani.

A pályaművek értékelése és döntés
A pályázatokat a Vármegyei Értéktár Bizottság által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli, amely a pályázat helyszínén helyszíni szemlét is tarthat. A díj odaítélésére a Vármegyei Értéktár Bizottság tesz javaslatot a szakértői bizottság értékelése alapján. A díj adományozásáról a Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése dönt. A díj oklevél és plakett formájában kerül átadásra. A díj kiosztására a Vármegyenap alkalmából 2023 decemberében megrendezésre kerülő ünnepségen kerül sor.

A pályázat benyújtási határideje
A pályázatot 2023. szeptember 4-ig lehet személyesen eljuttatni vagy postára adni az alábbi cimre: Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal Elnöki és Területfejlesztési Iroda, 1052 Budapest, Városház u. 7.

A borítékra kérjük, írják rá a pályázat címét: ,,Kulturált Települési Környezet díj 2023"

Felmerülő kérdéssel, problémával Pányi Zsuzsanna vármegyei főépítészhez lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:
Tel: +36-1-233-68-61
Mobil: +36-20-9369-607
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyéb információk
A pályázaton eredményt elért pályaművek a média útján bemutatásra kerülnek. A díjazásban nem részesített pályaműveket a pályázó kérésére visszaadjuk. Azokat az eredményhirdetéstől számított egy éven belül lehet átvenni személyesen a vármegyei főépítésznél.

www.pestmegye.hu 

Változik a forgalmi rend a Gödi Duna úton »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 29. kedd, 10:01
Változik a forgalmi rend a Gödi Duna úton
Változik a forgalmi rend a Gödi Dúna úton zajló burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés térségében. Változik a forgalmi rend 2023. szeptember 4-e, hétfőtől a gödi Duna út 2-es főút (Pesti...

Változik a forgalmi rend a Gödi Dúna úton zajló burkolatfelújítás, csapadékcsatorna építés és hídépítés térségében.

Változik a forgalmi rend 2023. szeptember 4-e, hétfőtől a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti szakaszán zajló felújítási munkálatok kapcsán. A Duna úton jelenleg érvényben lévő Pesti út és vasúti átkelő közötti útzárat hétfőtől a Honvéd sor és a vasúti átkelő közötti szakaszon feloldják, így módosul a térség forgalmi rendje is.

A vasúti átkelő megnyitásával egy időben terelőutat jelölnek ki a szakemberek: a Pesti út ismételten a Honvéd sor - Kolozsvári utca útvonalon keresztül lesz megközelíthető, a Honvéd soron kétirányú forgalmi rend együttes bevezetésével. A kijelölt terelő útvonalon a korábban már bevezetett 3,5 tonnás súlykorlátozás érvényben marad, ez alól kivételt csak a helyi járatok és a szemétszállító gépjárművek jelentenek.

Az új forgalmi rend bevezetésével egyidejűleg a Duna utat érintő VOLÁN járatok újra közlekednek a kizárólag számukra kijelölt terelőúton, a vasúti átkelő - Duna út- Madách utca- Kolozsvári utca útvonalon a Kolozsvári úton korábban kiépített ideiglenes buszmegállók érintésével.

Az új forgalmi rend várhatóan egy hónapig marad érvényben, ezalatt a Duna utca Honvéd sor és Madách utca közötti szakaszát, továbbá a Madách utcát kizárólag a Volán járatok használhatják. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás továbbra is biztosítva lesz.

A forgalom elől elzárt útszakasz módosításával összefüggésben a Szent Imre herceg utca, a Mária utca, Szeder utca, Rózsa utca, Rákóczi utca és a Bolla Árpád fasor továbbra is zsákutca marad a Duna út irányába.

Terelőutak átnézeti térképe

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

www.utinform.hu 

Tápió mentéért díj »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 28. hétfő, 10:07
Tápió mentéért díj
A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat...

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg, illetve ezen felül egy-egy személy posztumusz, fiatal tehetség, valamint mecénás kategóriában. Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak elismerő oklevelet és emlékérmet vehetnek át.

Jelölt lehet a ,,Tápió mentéért díj" elismerésre bármilyen természetes személy, aki a Tápió mentén, vagy a tájegységen kívül él, elévülhetetlen érdemei alapján pedig méltó lehet a kitüntetésre. Az elismerésre javasolt személy bármilyen területen végzett kimagasló munkássága felterjesztésre érdemes, ha az a Tápió mente valamelyik településén vagy a Tápió mentéért valósult meg. A benyújtott jelölések elbírálásánál kiemelt figyelmet kapnak azok a jelöltek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományok őrzése, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, valamint az identitástudat erősítése, illetve mindezek megvalósításának segítése. További elbírálási szempont, hogy a jelölt személy és munkássága helyi, regionális, országos vagy nemzetközi szinten szerzett-e hírnevet a Tápió mentének. Posztumusz-díj esetében ugyanezek a szempontok érvényesek, melynek egyetlen kritériuma, hogy a díj átadásának napjától számított, 15 évnél régebben elhunyt személyek (2008. november 10. előtt elhunyt személyek) nem terjeszthetők fel.


A Blaskovich fivérek által Tápiószele és Tápiószentmárton határában, Sőregpusztán megtalált szkíta aranyszarvas


Jelölt lehet ,,Tápió mente fiatal tehetsége" díj elismerésre bármilyen természetes személy, aki a Tápió mentén, vagy a tájegységen kívül él, elévülhetetlen érdemei alapján pedig fiatal életkora ellenére méltó lehet a kitüntetésre. Az elismerésre javasolt személy bármilyen területen végzett kimagasló munkássága felterjesztésre érdemes, ha az a Tápió mente valamelyik településén vagy a Tápió mentéért valósult meg. A benyújtott jelölések elbírálásánál kiemelt figyelmet kapnak azok a jelöltek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományok őrzése, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, valamint az identitástudat erősítése, illetve mindezek megvalósításának segítése. További elbírálási szempont, hogy a jelölt személy és munkássága helyi, regionális, országos vagy nemzetközi szinten szerzett-e hírnevet a Tápió mentének. Fontos kritérium, hogy 15-30 év közötti kell legyen a felterjesztett életkora.

Jelölt lehet ,,Tápió mente mecénása" díj elismerésre bármely természetes személy vagy cég, mely esetben jól követhetően megismerhető a Tápió mentén, a Tápió mentéért végzett támogatási tevékenysége és kiemelt támogatási körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományőrzés, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, tehetséggondozás, valamint az identitástudat erősítése céljából megvalósuló önzetlen anyagi támogatása.

,,Tápió mentéért díszoklevél" kerül adományozásra a kuratórium részéről, melynek adományozásáról saját hatáskörben döntenek. A díj a Tápió mentéért díj kritériumainak értelmében kerül kiosztásra, melyet bárki kaphat (magánszemély, civil szervezet, vállalkozó, cég, önkormányzat, közösség, közszereplő, stb.)


Jelölő személy: bárki tehet felterjesztést
A jelölt szakmai életútját és munkásságát (mecénás esetében támogatási tevékenységeit) bemutató pályázati anyagot (maximum 2-3 oldal, kötetlen formai követelmény) az alábbi címre kérjük beküldeni, kizárólag postai útonBlaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület, 2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
A borítékon kérjük feltüntetni: ,,Tápió mentéért díj - 2023"
Kérjük feltüntetni a jelölő fél, valamint a jelölt pontos elérhetőségeit is a felterjesztésben (név, cím, telefonszám, email)!
A felterjesztés határideje: 2023. október 10. (ezen a napon postai bélyegzővel ellátott és feladott felterjesztést még elfogadjuk)
A díj átadásának időpontja: 2023. november 10. péntek 18h
A díj átadásának helyszíne: Blaskovich Múzeum, 2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
A díjátadó ünnepség fővédnöke: Szabó István - Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Minden évben a Blaskovich fivérek által Tápiószele és Tápiószentmárton határában, Sőregpusztán megtalált szkíta aranyszarvas napjához (1923. november 08). közeli időpontban kerül az ünnepség megrendezésre.
Az előző évben felterjesztett, de elismeréssel nem jutalmazott személyeket automatikusan az idei felterjesztettek közé soroljuk (minden felterjesztés érvényes a következő évben is, amennyiben nem került díjazásra).

A díj kuratóriumának tagjai:
Dr. Terék József - Pest Vármegye Önkormányzatának kulturális szakreferense, népzenekutató, zeneszerző, a kuratórium elnöke
Terék Mihály - Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület elnöke, Arany János díjas pedagógus
Gócsáné Dr. Móró Csilla - MMgMK Blaskovich Múzeum nyugalmazott igazgatója, történész, Tápiószele díszpolgára
Katus Norbert - Összefogás Sülysápért Egyesület elnöke, Sülysáp Város alpolgármestere
Dr. Baksa Brigitta - Budapesti és Pest megyei Regionális Príma díjjal kitüntetett etnográfus, Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára
Tarnavölgyi László - Pest Megyei Média díjjal kitüntetett népművelő, az egykori Tápiókultúra.hu szerkesztője

A 2023. évi Tápió mentéért díj ünnepi műsorával egybekötött díjátadó ünnepség fő támogatója: Blaskovich Múzeum Baráti Köre, Tápiószele

AZ IDŐPONTVÁLTOZÁS JOGÁS FENNTARTJUK!

A díjjal kapcsolatos további információk:
Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület
2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel:0653/380-157

Meghalt Kárpáti Zsuzsa volt közgyűlési képviselő »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 16. szerda, 16:15
Meghalt Kárpáti Zsuzsa volt közgyűlési képviselő
Életének 63. évében elhunyt Kárpáti Zsuzsa, aki 2006-2010 között volt a Pest Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője.

Életének 63. évében elhunyt Kárpáti Zsuzsa, aki 2006-2010 között volt a Pest Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője.

Kárpáti Zsuzsa 1961. március 25-én született Veszprémben. Házasságkötése után két gyermeke született. 1981-ben ápoló, asszisztens, 1982-ben gyermekápolónői szakképesítést szerzett. 1986-ban intenzív terápiás szakasszisztens szakvizsgát tett, 1997-ben pedig az ELTE-n szociológusi diplomát szerzett. 1979-1986-ig három műszakos ápolónő volt a Fővárosi Tanács László Kórházában, 1986-tól osztályvezető főnővér, majd 1994-től ápolási igazgatóhelyettes lett.

1997-től az ÁNTSZ Pest megyei Intézetének a megyei vezető ápolónője volt. 1992-és 1993 között a MAGYIT első soros elnöke, 1992-től 1994-ig a Fővárosi Szent László Kórház SZB titkára, 1990-93 között a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke volt.

1994-től 1998-ig Kispest önkormányzati képviselője, egyben kerületi küldött volt a Fővárosi Önkormányzatban. 1993-1997-ig az Országos Egészségbiztosítási Önkormányzat tagja lett.

1991 óta volt MSZP-tag, több éven keresztül az MSZP országos választmányának is tagja volt. Kárpáti Zsuzsa 2002 és 2006 között volt az Országgyűlés tagja. A Szociális és családügyi bizottság, valamint az Egészségügyi bizottság munkájában vett részt.

Pest Vármegye Közgyűlése és Pest Vármegye Önkormányzata részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

Forrás: www.mszp.hu

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Pilisen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 14. hétfő, 10:14
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án Pilisen
Pest Vármegye Önkormányzata és Pilis Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2023. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre. Az esemény plakátja www.pestmegye.hu 

Pest Vármegye Önkormányzata és Pilis Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2023. augusztus 20-án a Szent István napi ünnepségre.

Az esemény plakátja

www.pestmegye.hu 

Tájékoztató falugondnoki és tanyagondnoki képzésről »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 11. péntek, 11:36
A 2021. január 1. után benyújtott jelentkezések esetében a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegye önkormányzata látja el a falugondnoki és tanyagondnoki képzés szervezését. Az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről...

A 2021. január 1. után benyújtott jelentkezések esetében a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegye önkormányzata látja el a falugondnoki és tanyagondnoki képzés szervezését. Az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló 81/2004. (IX.18) ESzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) lehetővé teszi, hogy amennyiben a képzés megtartásához nincs elegendő számú jelentkező, a vármegye önkormányzata más vármegye önkormányzatával közösen szervezze meg a képzést.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, Békés Vármegye Önkormányzata, Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata, a Fejér Vármegyei Önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, Nógrád Vármegye Önkormányzata, Pest Vármegye Önkormányzata, valamint Tolna Vármegye Önkormányzata a falugondnoki és tanyagondnoki képzés közös szervezéséről döntött oly módon, hogy a képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata bonyolítja le.

A képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata nem maga végzi, hanem képzési megállapodás keretében olyan intézményt bízott meg, amely a Rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel.
A képzést a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületével (6000 Kecskemét, Kölcsey utca 21.) végzi.

A képzés három helyszínen történik: Kecskeméten és Fejér vármegyében kettő településen 3 csoportban. A kecskeméti helyszínen 2 csoportban (helyszín: Kecskeméti Regionális Képző Központ - 6000 Kecskemét, Szolnoki út 20. fsz. 001), míg másik helyszín (cím: Falugondnokok Háza - 8089 Vértestarcsa, Kossuth Lajos u. 1.) 1 csoportban zajlik majd a képzés.

Kecskeméten vesznek részt a képzésen a Bács-Kiskun vármegyei, a Békés vármegyei, a Csongrád-Csanád vármegyei, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei, a Nógrád-vármegyei valamint a Pest vármegyei jelentkezők.

Vértestarcsán vesznek részt a képzésen a Fejér vármegyei, a Komárom-Esztergom vármegyei, valamint a Tolna vármegyei jelentkezők.

www.pestmegye.hu 

Értéktár konferencia lesz Pilisen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. augusztus 11. péntek, 08:06
Értéktár konferencia lesz Pilisen
A Pest vármegyei értéktár augusztus 19-én konferenciát és kiállítást tart Pilisen. A konferencián Hargita megyéből és Pest vármegyéből meghívott előadókkal, tűzzománc kiállítással, és filmvetítéssel várják a szervezők az érdeklődőket. Az esemény...

A Pest vármegyei értéktár augusztus 19-én konferenciát és kiállítást tart Pilisen. A konferencián Hargita megyéből és Pest vármegyéből meghívott előadókkal, tűzzománc kiállítással, és filmvetítéssel várják a szervezők az érdeklődőket. Az esemény a pilisi Csernai Pál Művelődés Házban kerül megtartásra. 

Az Értéktár Konferencia programjai

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az eseményre az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

www.pestmegye.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.486 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas