Ingatlan értékbecslés Cegléd és környékén

Kattints ide!

Ma 2022. július 2. szombat, Ottó napja van. - Holnap Kornél napja lesz.

PROGRAMKERESŐ
júniusaugusztus
Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Www.AutoAlkatreszek24.hu
A Ceglédi Uránia Mozi
mai műsora
Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

pszichoforyou.hu

 

www.elasticswimwear.co.uk

ELASTICSWIMWEAR
 


Telefonszám kereső
 

Cegléd 2 percben
 


Legfrisebb hírek a Megyeházáról

Újra lehet pályázni a Holnap városáért Díjra »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 30. csütörtök, 09:01
Újra lehet pályázni a Holnap városáért Díjra
Újra lehet pályázni a Covid időszak után a Holnap városáért Díjra. A CSR Hungary társmárkája a City Hungary.

Újra lehet pályázni a Covid időszak után a Holnap városáért Díjra. A CSR Hungary társmárkája a City Hungary.

A City Hungary hirdeti meg a Holnap városáért díjat 2013-tól. A Díj ösztönző a jobbra, modernebbre, fenntarthatóbbra, élhetőbb környezetre törekvő, magasabb életminőséget támogató vállalkozások, intézmények, szervezetek, helyi közösségek, önkormányzatok számára. A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, a helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet.

Felkért fővédnökök: dr. Navracsics Tibor, területfejlesztésért és az uniós források elosztásáért felelős miniszter és dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke.

Regisztrációs határidő: 2022.07.20.

,,A Holnap városáért Díj védjegy használatára önkéntes a pályázatra való jelentkezés.

A City Hungary program részeként a Díj célja, hogy az integrált városfejlesztési stratégia mentén a fenntartható városmodell működés 4 dimenzióját - a gazdasági prosperitást, a társadalmi egyensúlyt, az egészséges, zöld környezetet, a szellemi és kulturális örökség megőrzését - erősítse helyi, magyar példákkal. Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a települések. Ehhez ösztönző erő lehet, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkáinkra. Erősségeinkre építkezve tudunk tovább fejlődni. Ezért indult útjára a nemzeti városdíj, a Holnap városáért Díj 2013-ban."- emelte ki Takács Júlia, a City Hungary alapító-ügyvezetője.

A Díj ösztönző a jobbra, modernebbre, fenntarthatóbbra, élhetőbb környezetre törekvő, magasabb életminőséget támogató vállalkozások, intézmények, szervezetek, helyi közösségek számára.

A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, a helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Elkötelezett a városi jólét iránt. Nem felejtkezve el azokról a falvakról, kistelepülésekről, melyek a hátországot biztosítják.

Pályázható kategóriák 2022-ben:
Tiszta városért- a felelős hulladékgazdálkodásért
Természeti erőforrások hatékonyságáért
Üzlet a városért
A fenntartható közösségekért - művészet, kultúra, szellemi örökségek megőrzése
Mozgásban a város- a fenntartható szállításért és közlekedésért
Egészséges városért
Az intelligens városért
A fenntartható városért (integrált városmodell)

További részletek és nevezés itt: https://www.cityhungary.eu/holnapvarosaertdij/

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Gödön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 28. kedd, 12:57
Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Gödön
Befejeződtek a csapadékvízelvezető-rendszerrel kapcsolatos munkálatok a gödi Csíz utcában.

Befejeződtek a csapadékvízelvezető-rendszerrel kapcsolatos munkálatok a gödi Csíz utcában.

A munkálatokra a  ,,Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című, Pénzügyminisztérium által kiírt pályázaton 68.024.036 forint támogatást kapott Göd Város Önkormányzata, ebből valósult meg a Nevelek városrész csapadékvízelvezető csatornája, mely az Őszapó utcai elöntések levezetését szolgálja, de később más keresztező utcák mélypontjait is rá lehet kötni.

A kivitelezést a Bonex Építőipari Kft. nyerte, a teljes kivitelezési összeg: bruttó 162.734.901 forint. A különbözetet az önkormányzat saját forrásból biztosította.

A munkálatok 2022.01.24. és 2022.02.14. között zajlottak a településen. A projekt a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 program keretében valósult meg.

www.pestmegye.hu

,,Tudásunkkal kézen fogva" »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 24. péntek, 10:01
,,Tudásunkkal kézen fogva"
A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) sokirányú felnőttképzési tevékenységébe felvette egy numizmatikai-éremgyűjtő szakköri kisfilm-sorozat elkészítését. Az NMI kiemelten fontosnak tartja a felnőttképzés, és ezen belül az önképző szakköri mozgalom országos, minőségi...

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) sokirányú felnőttképzési tevékenységébe felvette egy numizmatikai-éremgyűjtő szakköri kisfilm-sorozat elkészítését. Az NMI kiemelten fontosnak tartja a felnőttképzés, és ezen belül az önképző szakköri mozgalom országos, minőségi megújítását. Az NMI szakköri sorozata eddig nagy eredményességgel fut az www.aszakkor.hu oldalon.

A numizmatikai-éremgyűjtő szakköri kisfilm-sorozat előkészítésére, szakmai tartalmának összeállítására a hazai numizmatikai kutatás kiemelkedő személyiségét, a korábbi Pest megyei megyei múzeumigazgatót, dr. Kálnoki-Gyöngyössy Mártont kérték fel. A 20 részből álló sorozat a numizmatika teljes területét felöleli. Az egyes részeket vidéki gyűjteményi helyszíneken vették fel (Debrecen: Déri Múzeum, Pécs: Janus Pannonius Múzeum, Pannonhalma: Bencés Főapátsági Múzeum), így az anyag bemutatásán túl lehetőség adódik hazánk fontosabb, de eddig kevéssé ismert numizmatikai gyűjteményeinek megismertetésére is.

A szakköri sorozat készítői abban bíznak, hogy ez a kezdeményezés a gyűjtemények társadalmi hasznosulásán, a kisfilmek reklámértékén túl, azok oktatási jelentőségére való tekintettel (például a filmek akár középiskolai oktatásban is hasznosíthatóak) különösen fontos és ígéretes, mert az új szemléletű szakkörök megindításával hozzájárulhat a hazai éremgyűjtés nemes hagyományainak feltámasztásához és minőségi újjászületéséhez.

Az éremgyűjtő szakkörről bővebben: https://aszakkor.hu/szakkorok/mestersegek/eremgyujtes

Solvers and Challenges - oktatási program Pest megye négy középiskolájában »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 24. péntek, 09:52
Solvers and Challenges - oktatási program Pest megye négy középiskolájában
Mennyire ismerik a fiatalok a helyi és szezonális élelmiszereket? Mennyit tudnak a fenntartható étkezésről és élelmiszertermelésről? Kétszáznál is több Pest megyei középiskolás Szobon, Érden, Budaörsön és Cegléden már egészen komoly...

Mennyire ismerik a fiatalok a helyi és szezonális élelmiszereket? Mennyit tudnak a fenntartható étkezésről és élelmiszertermelésről? Kétszáznál is több Pest megyei középiskolás Szobon, Érden, Budaörsön és Cegléden már egészen komoly tudást halmozott fel a környezetbarát és fenntartható étkezésről szakértők és helyi vállalkozók segítségével. Azt is megvizsgálták, hogyan hatnak étkezési szokásaink a környezetünkre, mit tehetnek azért, hogy csökkentsék például az élelmiszer-pazarlást, ami napjaink egyik égető problémája. A workshopok alkalmával különböző figyelemfelkeltő akciókat terveztek, hogyan ösztönözhetnének minél több fiatalt aktív társadalmi szerepvállalásra és miként válhatnának aktív szereplőivé a fenntartható élelmiszerrendszer megteremtésének. A nemzetközi Food Wave projekt oktatási programjának eseményeire idén májusban és júniusban került sor Pest Megye Önkormányzata és a Felelős Gasztróhős Alapítvány szervezésében.

A Food Wave egy nemzetközi összefogás keretében létrejött projekt, amiben 17 országból több mint 30 partner, önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények vesznek részt. Pest megyében a Food Wave részeként Pest Megye Önkormányzata az oktatási programon kívül versenyt szervez fiataloknak ,,Utcai akciók" és közösségi rendezvények megvalósítására; városi gasztrófesztiválokra települ ki, illetve a helyi étkezési kultúrához kapcsolódó művészeti - audiovizuális pályázatot ír ki fiatalok számára.

200 is több Pest megyei középiskolás vesz részt a programban

A Szobi Szent László Gimnáziumban, az Érdi Gárdonyi Géza Gimnáziumban, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban és a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Technikumban megtartott két- két alkalmas szemléletformáló workshopokon a diákok a fenntartható étkezéssel ismerkedtek meg előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken és fenntartható finomságok kóstolásán keresztül, majd ők maguk alkottak a témában figyelemfelkeltő kommunikációs anyagokat. A résztevők a beszélgetések keretében olyan helyi szakértőkkel és vállalkozókkal találkozhattak, akik beépítik a fenntarthatóságot a mindennapi működésükbe. Lehetőségük volt mélyebb betekintést nyerni a vállalkozások működésébe, kérdezhettek arról, hogy mi a piacképesség titka, miért fontosak a helyi termékek és a helyi piacok illetve hogyan lehet mindezt jól csinálni. Az egyes helyszíneken elhangzottakról, a legfontosabb gondolatokról és történésekről készült videó összefoglalók itt tekinthetők meg.

A program keretében készített kommunikációs anyagokat a diákok nevezhették egy versenyre, melynek keretében egy szakmai és egy közönség díjat is kiosztanak. A közönség like-kal tud szavazni a projekt Facebook csoportjában. A legtöbb like-ot gyűjtő pályaművet elkészítő csapat 50.000 forint értékű ajándékutalványban részesül. A szavazás június 28. éjfélig tart és a szavazatokat ebben a Facebook galériában lehet leadni.

A www.foodwave.pestmegye.hu oldal folyamatosan frissülő híreket kínál a projekt további magyarországi eseményeiről, a fenntartható étkezéshez és élelmiszertermeléshez kapcsolódó legújabb fejleményekről és kezdeményezésekről, illetve inspiráló történeteken keresztül mutatja be, hogy egy tudatos és felelős egyén mit tehet a fenntartható és igazságos élelmiszerellátási rendszer létrejötte érdekében.

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ rendezvényszervezés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 15. szerda, 16:16
Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ rendezvényszervezés
Pest Megye Önkormányzata 2020 - 2022 között projekt partnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében támogatott DANUrB+ (DANUrB+ DTP3-433-2.2) projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése,...

Pest Megye Önkormányzata 2020 - 2022 között projekt partnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében támogatott DANUrB+ (DANUrB+ DTP3-433-2.2) projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése, a településen élő emberek bevonásával, a helyi kulturális értékek és örökség hasznosításával.

Pest Megye Önkormányzata ajánlattételi felhívást tesz közzé a projekt-események rendezvényszervezési feladatainak ellátására, melynek tárgya a 2022. évi Ráckeve és térsége (Szigetzug) Duna Napok esemény-sorozatához, valamint a DANUrB+ projekt keretében tervezett építőtáborhoz (Building Camp) illeszkedő közösségi valorizációs rendezvény szervezése.

Az ajánlattételi határidő: 2022. június 22. 10 óra

Az ajánlattételi eljárás további tartalmát és feltételeit az ajánlattételi felhívás tartalmazza, amely az alábbi hivatkozásról érhető el:


Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 - rendezvényszervezés
Ajánlattételi lap
Adatkezelési tájékoztató 

Három Tenger Kezdeményezés regionális fórum - Lublin »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 09. csütörtök, 10:34
Három Tenger Kezdeményezés regionális fórum - Lublin
Karácsony Ádám, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke képviselte Magyarországot a lengyelországi fórumon június 6-án.

Karácsony Ádám, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke képviselte Magyarországot a lengyelországi fórumon június 6-án.

A Három Tenger Kezdeményzés (HTK) az Adriai-, a Balti-, és a Fekete-tenger közötti tizenkét EU-tagállamot fogja össze. A konferenciát Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök nyitotta meg.

Karácsony Ádám alelnök

Karácsony Ádám a panelbeszélgetésben elmondta, hogy napjainkban az energiabiztonság jelenti az egyik fő kihívást. Szerencsére térségünkben már évekkel az ukrajnai orosz agresszió előtt megkezdődtek az együttműködések. Magyarország hét szomszédja közül hattal épített ki interkonnektorokat, ez lehetőséget ad arra, hogy más forrásból is importáljunk földgázt. Sajnos hiányoznak azonban az orosz gázt helyettesítő források, ezért keményen kell dolgoznunk együtt a Három Tenger Kezdeményezésen belül is, hogy megoldást találjunk a problémára.

Hozzátette, ezen felül hiányzik a megfelelő észak-déli közlekedési infrastruktúra is. A Fekete-tengertől vagy az Adriai-tengertől a Balti-tengerig való utazás igazi kihívás, különösen vonattal. Az országainkat összekötő Via Carpatia autópályát kísérleti projektnek tekintjük, amelyre koncentrálnunk kell a következő években. Mi magyarok büszkén mondhatjuk, hogy tavaly befejeztük hazánkban az autópálya 230 km-es szakaszának építését. A V4-es partnereinkkel megteremtjük a négy főváros közötti gyorsvonat alapjait, és együtt kell dolgoznunk, hogy a következő évtizedekben összekapcsoljuk a HTK mind a 12 fővárosát is.

Kifejtette, hogy az országok régiókból állnak, és a régiók összekapcsolása az országok összekapcsolásának előfeltétele. A megyéknek, a határ menti helyi közösségeknek meg kell találniuk a gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztésének és a turizmus népszerűsítésének módját. Kisebb utakat kell építeni a kisvárosok és falvak között a határ két oldalán. Magyarországon ezt tesszük: az elmúlt 12 évben több új kis utat, hidat építettünk minden szomszédunkkal. Ez sok esetben több tíz kilométerrel csökkentette a távolságot két település között.Ez életet és gazdasági fejlődést hoz a peremterületekre és megakadályozza az elnéptelenedést.

Beszédének végén megemlítette, hogy az INTERREG program nagy segítséget jelent a határ menti kisebb projektek megvalósításában, amelyben Pest megye évek óta aktív szerepet vállal.

www.pestmegye.hu

Sikeresen befejeződött a szociális segítők képzési programja az Alsó-Ipoly völgyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 08. szerda, 11:06
Sikeresen befejeződött a szociális segítők képzési programja az Alsó-Ipoly völgyében
A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása, amely ingyenesen elérhető szociális segítői képzéssel szervezésével és lebonyolításával valósult meg.

A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása, amely ingyenesen elérhető szociális segítői képzéssel szervezésével és lebonyolításával valósult meg.

A RE-START akcióterven belül 2022. április 30-án zárult projekt keretében két helyszínen, Szobon és Párkányban zajlott az oktatási program, több ciklusban. A program keretében összesen 137 fő képzése valósult meg, amely a résztvevők számára térítésmentes volt. A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatták. A képzést követően többen azonnal el is helyezkedtek a térség szociális intézményeiben, sokan azokban az intézményekben kaptak állásajánlatot, amelyben gyakorlati képzésüket végezték, hozzájárulva ezzel a RE-START akcióterv fő célkitűzéséhez, a térségi, helyi foglalkoztatottság növeléséhez. Több résztvevő otthon ápolásra szoruló rokonának kívánt jobb minőségű ellátást biztosítani a szaktudás megszerzésével. A projektnek köszönhetően várhatóan a szektor munkaerőhiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő, hamarosan átadásra kerülő szociális intézmények humánerőforrás-kapacitás ellátottságát is segíti majd.

137 fő vett részt a képzésben

A projektet a szobi Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková - Kurz opatrovania valósította meg.

A projekt sikere indokolttá tette, hogy a két partner, akik a képzési programot működtették - a szobi Szent László Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková - Kurz opatrovania - a képzést a projekt lezárultát követően is fenntartsák és költségtérítéses formában üzemeltessék.

A teljes projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 154.793 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásából valósult meg.

www.pestmegye.hu

Új éjszakai járatok indulnak több Pest megyei településre »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 08. szerda, 09:13
Új éjszakai járatok indulnak több Pest megyei településre
A Volánbusz június 18-án hajnaltól bővíti a Budakeszire, Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre és Zsámbékra közlekedő éjszakai járatainak számát a hétvégi időszakban.

A Volánbusz június 18-án hajnaltól bővíti a Budakeszire, Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre és Zsámbékra közlekedő éjszakai járatainak számát a hétvégi időszakban.

2022. június 18-án, szombat hajnaltól hétvégente a Budapestről induló 922-es és az új 922B járatok 30 percenként biztosítanak majd eljutást a fővárosból Budakeszire, illetve a Széll Kálmán térről 0:48 és 2:48 órakor induló járatok 922B jelzéssel szintén ,,kékbuszként" közlekednek tovább Zsámbékig Páty-Perbál útirányon át - ezzel új éjszakai eljutási lehetőséget nyújtva az érintett településekre utazók számára. Zsámbékról 2:00 órakor indul agglomerációs éjszakai járat a főváros irányába.

A járatokon elfogadják a Volánbusz regionális viszonylataira megváltott bérleteket is az azokon megjelölt viszonylatokon belül. A jegyek esetében a ,,kékbuszokon" érvényes díjszabás érvényes egészen Zsámbékig.

A részletes információk itt érhetők el.

www.pestmegye.hu

Pest megyei siker a Lány Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 07. kedd, 14:36
Pest megyei siker a Lány Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjén
Május 20-22. között Debrecenbe került megrendezésre a III-IV. korcsoportos lány labdarúgás diákolimpia országos döntője. Megyénket a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata képviselte, akik bronzéremmel zárták a...
Május 20-22. között Debrecenbe került megrendezésre a III-IV. korcsoportos lány labdarúgás diákolimpia országos döntője. Megyénket a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata képviselte, akik bronzéremmel zárták a három napos tornát.
 
A siker értékét növeli, hogy a nagyobb részt amatőr lányokból álló csapat olyan iskolákat tudott megverni mint a Gloriett Sportiskola, a Felcsúti Endresz György Általános Iskola, valamint a Győri Fekete Általános Iskola.
 

Kíváló Pest megyei eredmények az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 07. kedd, 14:33
Kíváló Pest megyei eredmények az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjén
2022. május 25-31. között Győrben került megrendezésre az Atlétika Diákolimpia Országos Döntője. A hét napos rendezvénynek az Olimpiai Sportpark adott otthont, ahol 5 különböző korcsoportban kiváló Pest megyei eredmények születtek....
2022. május 25-31. között Győrben került megrendezésre az Atlétika Diákolimpia Országos Döntője. A hét napos rendezvénynek az Olimpiai Sportpark adott otthont, ahol 5 különböző korcsoportban kiváló Pest megyei eredmények születtek.
1. hely
Csapó Zalán (Csömöri Mátyás Király Általános Iskola) - II. kcs. többpróba
Horváth Máté Barnabás (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) - V- kcs. gerelyhajítás
Illyés Gréta (Váci Madách Imre Gimnázium) - V. kcs. gerelyhajítás
Kalász Bertold (Dunakeszi, Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola - IV. kcs. 1500 m
Keszthelyi Luca (Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium) - VI. kcs. magasugrás
Kriszt Sarolta Mária (Gödöllői Török Ignác Gimnázium) - V. kcs. távolugrás
Mika Botond (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) - V. kcs. 800 m
Szalai Fanni (Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola) - IV. kcs. 1500 m
Szinte Bálint (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) - VI. kcs. 1500 m
Tóth Gergő (Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum) - V. kcs. magasugrás
2. hely?
Földesi Gergő Dávid (Váci Madách Imre Gimnázium) - V. kcs. gerelyhajítás
Gábossy Alex (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium) - VI. kcs. magasugrás
Jancsik Martin (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) VI. kcs. gerelyhajítás
Kriszt Sarolta Mária (Gödöllői Török Ignác Gimnázium) - V. kcs. 100 m gát
Mika Botond (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) - V. kcs. 400 m
Mózes Fanni (Tápiószentmártoni Kubinyi Ágoston Általános Iskola) - kislabdahajítás
Szinte Bálint (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) - VI. kcs. 800 m
3. hely
Bogdán Gergő (Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola) - IV. kcs. távolugrás
Fabók Vivien (Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium) - V. kcs. 3000 m
Horváth Zsófi (Vác, Piarista Gimnázium) - VI. kcs. gerelyhajítás
Krakóczki Bence (Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola) - III. kcs. többpróba
Lasztaméry Anna (Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola) - III. kcs. távolugrás
Lukács Gergely (Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium) - III. kcs. magasugrás
4. hely
Babicz László (Tápiószentmártoni Kubinyi Ágoston Általános Iskola) - III. kcs. 60 m
Bakos Gréta (Abony, Somogyi Imre Általános Iskola) - III. kcs. magasugrás
Bényi Dániel (Váci SZC Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) - V. kcs. gerelyhajítás
Fodor Péter Gellért (Gödöllői Török Ignác Gimnázium) - V. kcs. 400 m
Juhász Anna (Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum) - VI. kcs. 100 m gát
Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium (Szűcs Tamás, Csernus Péter, Halász Norbert, Szinte Bálint) V-VI. kcs. 4x400 m váltófutás
5. hely
Balogh Ádám (Gödöllői Református Líceum Gimnázium) - V. kcs. 1500 m
Bodrogi Levente (Vác, Piarista Gimnázium) - V. kcs. 110 m gát
Fazekas Soma (Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium) IV. kcs. magasugrás
Janocha Donát (Gödöllői Damjanich János Általános Iskola) IV. kcs. súlylökés
Keszthelyi Luca (Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium) - VI. kcs. távolugrás
Losonczy István Mihály (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium) - V. kcs. 400 m
Varga Barnabás (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) - V. kcs. távolugrás
6. hely
Abony Somogyi Imre Általános Iskola - II. kcs. többpróba
Balogh Antónia (Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola) IV. kcs. 1500 m
Csömöri Mátyás Király Általános Iskola (Simet Liza, Hadrévy Eszter Anna, Illés Laura, Vereszki H. Dalma) - IV. kcs. 4x100 m váltófutás
Lasztaméry Anna (Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola) - III. kcs. 60 m lány
Mihályi Hanna (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) III. kcs. magasugrás
Monostori Botond (Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola) - IV. kcs. 1500 m
Szegner Kitti Veronika (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) - VI. kcs. magasugrás
Tornyos Marcell (Kiskunlacházi Általános Iskola) IV. kcs. súlylökés

Aktív időskori programok indulnak az Alsó-Ipoly völgyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 03. péntek, 09:37
Aktív időskori programok indulnak az Alsó-Ipoly völgyében
A RE-BIRTH című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén élő, elsősorban idős korú lakosság egészségi és lelki állapotának javítása különböző közösségi események és aktivitást elősegítő rendezvények segítségével.

A RE-BIRTH című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén élő, elsősorban idős korú lakosság egészségi és lelki állapotának javítása különböző közösségi események és aktivitást elősegítő rendezvények segítségével.

A RE-START akcióterven belül a 2022. március 1-én kezdődött, 16 hónapig tartó projekt keretében az Alsó-Ipoly völgy több településén is különböző kulturális, hagyományörző és sportrendezvények, továbbá tréningek és előadások kerülnek megrendezésre.

A zselízi Csemadok vezető partnerként szervezi meg a projekt keretében a rendezvények döntő többségét. A programok egyik fő célja a fiatalok számára történő tudásátadás, amelynek során az idősebb korosztály a tradícionális ételek elkészítését tanítja meg az érdeklődő fiatalok számára. Emellett megrendezére kerülnek a hagyományőrzés szempontjából fontos fesztiválok (pl. szüreti fesztivál, farsang). Elsősorban az idősebb korosztály számára életvezetési tanácsadás előadássorozat is megrendezésre kerül, amely során egészségmegőrzésről, életvitelről és lelki egészségről szóló előadásokon lehet majd részt venni. Zselízről kiindulva egy napos, buszos kirándulás során felkereshető lesz a bernecebaráti és az ipolyszalkai tájház, ahol a helyi kulturális értékek és hagyományos kézműves tevékenységek bemutatására kerül majd sor.

A Bernecebaráti Turisztikai és Kulturális Egyesület Bernecebarátiban a helyi kézműves hagyományokat mutatja be: kosárfonást, palóc furulya készítést, kötést, horgolást és varrást tanulhatnak az érdeklődők. Az aktívabb időtöltést kedvelők zarándoklaton vehetnek részt a Nemeshegyi kápolnához, illetve egy kiállítással egybekötve megrendezésre kerül a Szokolyi Alajos emlékfutás és kerékpározás.

Az ipolyszalkai Tájház

Az Ipolyszalkai Tájházat fenntartó Ipoly Kulturális és Turisztikai Egyesület (Ipel'ské Kultúrne a Turistické Združenie), a projekt keretében a Tájházat bővíti egy új épülettel, amely révén nagyobb létszámú csoportokat is fogadni tudnak majd.
A Dunakanyar-Ipoly-Börzsöny Területfejlesztési Nonprofit Kft. informatikai tréningeket és mentális egészségfejlesztési tréningeket szervez kifejezetten időskorúak számára. Az informatikai tréning elősegíti az egyedül élő időskorúak kapcsolattartását rokonaikkal, ismerőseikkel, míg a mentális egészségfejlesztés az elmagányosodás negatív hatásait hivatott kezelni.

Az összesen 35 rendezvényen a tervek szerint nagyjából 1500-2000 résztvevő fog részt venni, amely igen jelentős létszám a terület lakosságszámát figyelembe véve.

A projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 131.079,01 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásából valósul meg, 2022. március 1 - 2023. június 30. között.

Forrás: PONTIBUS Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás

Kisnémediben elkészült a Minibölcsőde »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. április 26. kedd, 11:49
Kisnémediben elkészült a Minibölcsőde
Befejeződöttek a településen a 8 férőhelyes új mini bölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 68,87 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Befejeződöttek a településen a 8 férőhelyes új mini bölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 68,87 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Kisnémedi népessége 2015 óta folyamatosan emelkedett, az elmúlt 4 évet vizsgálva a bölcsődés korú gyermekek létszáma átlagosan 25 fő volt a településen, az átlagos éves születésszám 7 gyermek volt.

A Petőfi Sándor u. 30. sz. alatt található a bölcsőde

A településen korábban nem működött önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, 100%-os volt a kapacitáshiány, így különösen indokolt volt a 8 férőhelyes minibölcsőde építése. 

A projekt eredményképp 63,5 nm2 hasznos alapterületű mini bölcsődei intézményben összesen 8 új bölcsődei férőhely jött létre, valamint intézményi szinten a projekt keretében 3 db új munkahely létrehozása is megvalósul teljes munkaidőben (1 fő kisgyermeknevelő, 2 fő bölcsődei szakgondozó).

A projekt befejezésének dátuma: 2022.03.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 68,87 millió forint

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

Oktatási program indul a felelős élelmiszerfogyasztás előmozdításáért »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. április 22. péntek, 10:16
Oktatási program indul a felelős élelmiszerfogyasztás előmozdításáért
A nemzetközi Food Wave projekt hazai partnere, Pest Megyei Önkormányzata idén tavasszal elindítja a projektben vállalt oktatási programját, melynek fővállalkozója a Felelős Gasztrohős Alapítvány csapata.

A nemzetközi Food Wave projekt hazai partnere, Pest Megyei Önkormányzata idén tavasszal elindítja a projektben vállalt oktatási programját, melynek fővállalkozója a Felelős Gasztrohős Alapítvány csapata.

Idén tavasztól több Pest megyei iskolában találkozhatnak a diákok az élelmiszer és klímavédelem témáját fókuszba helyező Food Wave projekttel.

Lehel Zuszsannát, a Felelős Gasztrohős ügyvezetőjét kérdeztük meg, hogyan is kell elképzelni a programot.

Hosszú előkészítés után most tavasszal indul útjára az oktatási program. Hány iskolába tudjátok elvinni a Food Wave projektet és mi kerül fókuszba a hazai projektben? Milyen vezérfonal mentén találtátok ki a programot?

A Food Wave projektnek köszönhetően négy Pest megyei középiskolába tudjuk elvinni oktatási programunkat 2022. tavaszán, melynek fókuszában a fenntartható étkezés, azon belül pedig az élelmiszerpazarlás csökkentése áll. Szerettünk volna egy olyan programot létrehozni, mely bevonja a résztvevő diákokat, így aktív alkotómunka keretében mélyednek el a fenntartható, környezetbarát étkezés témájában.

Hogy néz ki egy ilyen alkalom a gyakorlatban?

Egy-egy iskolába két alkalommal megyünk el, az első alkalommal az étkezés és a környezet kapcsolatát mutatjuk be egy interaktív előadás és a helyi szereplőkkel lefolytatott kerekasztal beszélgetés segítségévek. Ezt követően a diákok a kerekasztal résztvevőivel személyesen is beszélgethetnek. Az első és a második alkalom között a témához kapcsolódó hasznos információkat osztunk meg a diákokkal, hogy kiválaszthassák, az élelmiszerpazarlás milyen altémájában szeretnének kommunikációs anyagokat készíteni a második alkalommal. A második alkalom fókusza az élelmiszerpazarlás témaköre. A diákok kis csapatokban alkotják meg kommunikációs anyagaik draft verzióját, mentorok segítségével. Célunk, hogy ezek a kommunikációs anyagok a közös tervezés után el is készüljenek. Az elkészült anyagok pedig versenyen vesznek részt.

Kiket vontatok még be a szemléletformálási munka oldaláról? Ha jól láttam több helyi gyakorlatban tevékenykedő helyi szereplő és szervezet is képviselteti magát?

Budapest és Pest megye témához kapcsolódó szakértőit, piaci és civil szereplőit kerestük meg, hogy beszéljenek a munkájukról a diákoknak a kerekasztal beszélgetések keretében és segítsék őket a kommunikációs anyagok elkészítésében.

Mit vártok az eseményektől és milyen kézzelfogható anyagok születenek a program során, amit esetleg további iskolákban is könnyen hasznosíthatnak a téma iránt elkötelezett tanárok vagy szülők?

Szeretnénk, ha minél több kommunikációs anyag készülne a program során. A legjobb anyagokból kiállítást is szervezünk, melyet a megye más intézményei is használhatnak.

www.foodwave.pestmegye.hu

Pest megyei sikerek a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia(R) Országos Döntőjén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. április 08. péntek, 08:47
Pest megyei sikerek a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia(R) Országos Döntőjén
2022.04.06-án a Gödöllői sportrepülőtéren rendeztük meg a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia(R) Országos Döntőjét, ahol idén több, mint 2100 versenyző mintegy 430 iskolából vett részt az egynapos rendezvényen....

2022.04.06-án a Gödöllői sportrepülőtéren rendeztük meg a Kinder Jof of moving Mezei Futóbajnokság Diákolimpia(R) Országos Döntőjét, ahol idén több, mint 2100 versenyző mintegy 430 iskolából vett részt az egynapos rendezvényen.

Nagyon szép időben, ideális körülmények között vágtak neki a különböző korcsoportok, a különböző távoknak. Pest megyét minden korcsoportból 3 csapat és 6 egyéni versenyző képviselte.

Pest megyei eredmények:

II. kcs. fiú csapat

1. hely Göd, Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

2. hely Dunakeszi, Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola

4. hely Ráckeve, Szent Imre Katolikus Általános Iskola

II. kcs. fiú - egyéni

2. hely Kovács Bozsidár (Göd, Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

6. hely Kaspár Barna (Dunakeszi, Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola)

II. kcs. lány - egyéni

3. hely Kovács Ajsa Sára (Veresegyház, Fabriczius József Általános Iskola)

III. kcs. lány - csapat

3. hely Budaörs, Kesjár Csaba Általános Iskola

III. kcs. lány - egyéni

3. hely Szalai Nóra (Dunaharaszti, Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)

IV. kcs fiú - csapat

4. hely Vác, Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola

IV. kcs fiú - egyéni

2. hely Kalász Bertold (Dunakeszi, Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola)

3. hely Szűcs András (Budaörs, Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola)

IV. kcs. lány - egyéni

1. hely Szalai Fanni (Dunaharaszti, Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)

5. hely Balogh Antónia (Vác, Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola)

V. kcs. fiú - csapat

5. hely Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

VI. kcs. fiú - csapat

2. hely Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

3. hely Vác, Piarista Gimnázium és Kollégium

VI. kcs. fiú - egyéni

2. hely Szinte Bálint (Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium)

VI. kcs. lány - csapat

3. hely Vác, Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

További képek ITT találhatóak.

Hamarosan átadják a kistarcsai zarándokvezető és turistavezető-képző központot »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 29. kedd, 09:54
Hamarosan átadják a kistarcsai zarándokvezető és turistavezető-képző központot
A fejlesztés a ,,Mária út Pest megyei szakaszának infrastrukturális fejlesztése" című projekt keretében zajlik. A Pénzügyminisztérium támogatása révén, a Pest Megye Önkormányzata és három települési önkormányzat (Hévízgyörk, Kistarcsa, Perbál) konzorciumaként...

A fejlesztés a ,,Mária út Pest megyei szakaszának infrastrukturális fejlesztése" című projekt keretében zajlik.

A Pénzügyminisztérium támogatása révén, a Pest Megye Önkormányzata és három települési önkormányzat (Hévízgyörk, Kistarcsa, Perbál) konzorciumaként megvalósuló projekt a befejezéséhez közeledik. A beruházás hatására több új funkció is megjelenik a Mária út Pest megyei szakaszán (zarándokvezető képzés, Pest Megyei Értéktár kiállítóhely, interaktív kiállítóhely a Mária útról, zarándok pihenőhely, közösségi és rendezvényterek), amelyek az érintett települések számára nagy jelentőséggel bírnak. A tervek szerint az önkormányzatok az ingatlanokat a Mária Út Közhasznú Egyesülettel egyeztetve használják majd az Egyesület feladatainak ellátására (pl. zarándokvezető képzés, zarándokok számára pihenőhely biztosítása, konferenciák és egyéb rendezvények szervezése), illetve a településen felmerülő közérdekű feladatok ellátására (pl. iskolai és óvodai rendezvények, civil szervezetek rendezvényei, kiállítási lehetőség biztosítása helyi művészek számára).

Az utolsó simitásokat végzik az épületen

A végső munkálatok folynak a kistarcsai helyszínen, ahol zarándokvezető/turistavezető képző központ létesül. Az épület bruttó alapterülete várhatóan 179 m2 lesz. A telken korábban egy rendkívül rossz állapotú épület állt, amelynek elbontásáról Kistarcsa Város Önkormányzata önerőből gondoskodott. A képzési központban egy nagyméretű előadótermet alakítanak ki, mely kiállítási helyszínként is szolgál majd, illetve kisebb oktatótermek is helyet kapnak. Az épület szomszédságában a parkolóhelyen felül kerékpártároló is létesül.

A hévízgyörki helyszínt már márciusban átadták.

www.pestmegye.hu

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 17. csütörtök, 13:10
1. Az ajánlatkérő adatai: Ajánlatkérő neve: Pest Megye ÖnkormányzataAjánlatkérő címe: 1052 Budapest, Városház u. 7.Ajánlatkérő telefonszáma: +36-1-233-68-08Ajánlatkérő e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez...

1. Az ajánlatkérő adatai:

Ajánlatkérő neve: Pest Megye Önkormányzata
Ajánlatkérő címe: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Ajánlatkérő telefonszáma: +36-1-233-68-08
Ajánlatkérő e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

2. Előzmények
Pest Megye Önkormányzata 2020 - 2022 között projektpartnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Programja keretében támogatott DANUrB+ projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése, a településen élő emberek bevonásával, a helyi kulturális értékek és örökség hasznosításával.
A DANUrB+ projekt kiemelten kezeli a kisebb települések támogatását, különös tekintettel azokra a közösségekre, amelyek periférikus helyzetben vannak földrajzi és gazdasági értelemben, ezért népességük csökken, és adottságaik miatt nem tudnak hatékonyan kapcsolódni a vezető turisztikai régiókhoz, illetve saját erőből kialakítani egy versenyképes turisztikai kínálatot.

A DANUrB+ projekt a következő tematika szerint épül fel:
1. Kutatás: A projekt partnerek által elfogadott módszertani keretek között leírás készítése a Duna-menti településekről. Bemutatni azok településszerkezetét és értékkínálatát, a helyi közösségeket és mozgósítható ,,érintettek" (stakeholders) körét. Projektszinten egy átfogó adatbázis és egy kiadvány (Atlasz) készül a Duna-menti településekre.
2. A területi tervezés módszertani fejlesztése a sajátos helyzetben lévő településekre tekintettel, különösen a csökkenő népességű, perifériális, határ-menti településekre. Cél a határon átnyúló együttműködések fejlesztése a kulturális örökség tématerületén.
3. Képzés, oktatás és érzékenyítés: iskolai programok szervezése, egyetemi programok szervezése, tanulmányutak szervezése, vállalkozói és szervezet képességek fejlesztése, különös tekintettel a Duna-menti közösségek közös kulturális örökségének értékes, hasznosítható elemeire; Nemzetközi Duna Nap és a Duna-menti közösségek értékeinek népszerűsítése; KKV projektek, helyi termékek és térségi együttműködések fejlesztése; a Duna-menti értékek turisztikai promóciója.
4. Térségi akciótervek és Duna-menti együttműködés: a helyi fejlesztési tervek, vállalkozói és közösségi projektek fejlesztése, turisztikai helyszínek összekapcsolása és a térségi együttműködés erősítése. A fejleszthető projekteket alapul véve térségi akciótervek készítése.

A pályázat kifejezetten feladatnak tekinti a fejlesztési programok közötti szinergiák erősítését, így Pest megye esetében specifikusan a regionális fejlesztéshez, valamint az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Programhoz való kapcsolódást.

A pályázat vezető partnere a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a projektpartnerek száma - Pest Megye Önkormányzatával - 19, a társult partnerek (ASP) száma 23.

A projektben az érintettekkel együtt - első lépésben - átfogó kép készül a Duna-menti települések jellemzőiről, a leszakadó, csökkenő népességgel bíró közösségek kihívásairól, a helyi értékekről, közösségről és kezdeményezésekről, amire építeni lehet. A második munkacsomag szerint, erre az átfogó képre alapozva készülnek tervek, és módszertani keretek, amelyek a települési tervezést, a közösségfejlesztést, az érintettek bevonásán alapuló tervezést, az egyes örökségi elemek valorizációját segítik.

A DANUrB+ jelenlegi megvalósítási évében a második pillér mellett a harmadik és negyedik munkacsomagok párhuzamosan kerülnek megvalósításra. Pest Megye Önkormányzatának sajátos feladatai e körben különösen az alábbi projekt tevékenységek:
1. O2.2 Local Plans for effective cooperative heritage valorization
o Creation of new local stakeholder cooperatives capable of local heritage valorization
2. O3.2 Capacity building of local SME networks with a training program to enable local entrepreneurship to act within cultural industries and heritage
o Brand development for local stakeholders based on their local values and produce
3. O3.4 Danube Day festivals to promote the values of life in peripheries made central by the cross-cultural flow of the Danube
4. O4.1 DANUrB Action plans to use Danube's heritage for the prosperity of local communities

3. A beszerzés tárgya, mennyisége
Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube's Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2 számú projekthez kapcsolódóan szakértői közreműködés, tanácsadás, helyi érintettekkel szervezett eseményeken előadás megtartása, a közös munka animációja, moderálása (a fenti O2.2 és O3.2. pontokra vonatkozóan). Célja a projekt során megismert projektjavaslatok fejlesztése, a lehetséges projektgazdák és további partnerek számára ismeretanyag átadása, különösen a kulturális turizmus, szabadidős turizmus, látogatómenedzsment, térségi marketing és turisztikai partnerségek, turisztikai projektfejlesztés és turisztikai hálózatfejlesztés tématerületein.
Ajánlatkérő az ajánlattétel tárgyát képező feladatok ellátásra keret-szakértői óraszámot határoz meg. A megkötendő szerződés tárgyát képező keretóraszám mennyisége 86 szakértői óra.

Az ajánlattételi eljárás alapját a következő becsült tevékenységek óraszámai képezik:

Szigetzug:
o A műhelymunkák előzetes tervezése, az előzmények tanulmányozása, megbízóval egyeztetés: 4 óra
o Műhelymunka-sorozat 3 helyszínen, egyenként 3 óra időtartamban: 30 óra
o Szintetizáló műhelymunka 1 helyszínen: 14 óra

Ipoly-mente:
o Műhelymunka 2 alkalom: 20 óra
o Műhelymunka kerékpáros, vízi tematikus túraútvonalak fejlesztése: 10
Műhelymunkák írásos összegzése (négy oldal per térség) 8 óra

Ajánlatkérő felhívja az ajánlattevők figyelmét, hogy a fenti tevékenységre vonatkozó becsült óraszámok tájékoztató jelleggel kerültek meghatározásra, a nyertes ajánlattevő a szerződésben vállalja, hogy az ajánlatkérő rendelkezése alapján a két helyszín (illetve rendezvények, események) között a becsült szakértői óraszám eltérésével az ajánlatkérői igényeknek megfelelően teljesíti feladatait a megadott keretóraszámon belül. A teljesítésben egyidejűleg több szakértő is közreműködhet az Ajánlatkérő felkérésére, illetve jóváhagyásával.
A beszerzésnek nem tárgya az egyes workshop és egyéb események szervezése. Ezen eseményeket Ajánlatkérő által már felkért külső szakértő bevonásával szervezi, beleértve érintettekkel történő kapcsolattartást, a helyi érintettek hálózatának szervezését.
Nyertes ajánlattevő a megkötendő szerződésben vállalja, hogy a keretóraszám esetleges nem maradéktalan kimerítése esetén nem él az Ajánlatkérővel szemben semmilyen kártérítési vagy egyéb igénnyel a szerződés nem maradéktalan teljesüléséből eredő bevételkiesés miatt.

4. A teljesítési határidők
Teljesítési kerethatáridő: szerződéskötés napjától számított 7 hónap
Nyertes ajánlattevő az elvégzett feladatokat és az azokhoz kapcsolódó tanácsadói óraszámot is tartalmazó teljesítési összesítőt készít és nyújt be az Ajánlatkérő részére, a teljesítést követően.
Nyertes ajánlattevő vállalja, hogy a projekt keretében a BME, mint vezető partner, vagy meghatározott részfeladatok tekintetében más projekt partner általi projekt-részfeladat ütemezésekre megadott határidőket - a szerződésben történő rögzítés nélkül is - magára nézve kötelezőnek ismeri el.

5. Közreműködő bevonása, konzorcium
Ajánlattevő a teljesítésbe közreműködőt is bevonhat. Ebben az esetben az ajánlattételi lap ,,Megjegyzések" rovatában kell feltüntetni a már ismert közreműködőket, illetve a közreműködő által teljesítendő részt. Ha a közreműködő az ajánlattétel időpontjában nem ismert, legkésőbb a szerződés megkötésekor vagy a szerződés teljesítése során szükséges nyilatkozni a közreműködő személyéről.
Ajánlattevő más ajánlattevővel közösen, konzorciumban nem nyújthat be ajánlatot.

6. Fizetési feltételek:
A nyertes ajánlattevő által az ajánlatban megadott ár a szerződés teljesítése során kötött.
Nyertes ajánlattevő az elvégzett szakértői órák alapján jogosult a számlájának benyújtására.
A szerződéses ellenérték kiegyenlítése - a számla kiállításától számított 15 napon belül - magyar forintban (HUF), a nyertes ajánlattevő pénzforgalmi számlájára történő átutalással történik.

7. Alkalmassági követelmény:
Referenciával igazolt turisztikai szakértő, vagy turisztikai ágazatra kiterjedő terület- és településtervezési, települési marketing szakértő tevékenység. Az alkalmassági követelményről az ajánlattevő az ajánlattételi lapon nyilatkozik. Nyertes ajánlattevő a szerződéskötést megelőzően hitelt érdemlően igazolja az alkalmassági követelmény meglétét (megkötött szerződés / publikus adatbázis / honlap stb.)

8. Kizáró okok
Az eljárásban nem lehet Ajánlattevő, illetve alvállalkozó, aki végelszámolás alatt áll, vagy vonatkozásában csődeljárás elrendeléséről szóló bírósági végzést közzétettek, vagy az ellene indított felszámolási eljárást jogerősen elrendelték, vagy ha a gazdasági szereplő személyes joga szerinti hasonló eljárás van folyamatban, vagy aki személyes joga szerint hasonló helyzetben van.

9. Az ajánlat tartalma
Az ajánlatnak tartalmaznia kell:
o az ajánlattevő megnevezését, székhelyét, (postacímét, amennyiben az eltér a székhelytől), egyéb elérhetőségeit, cégjegyzékszámát és/vagy adószámát;
o az ajánlat kiállításának és érvényességének dátumát;
o az ajánlatkérés tárgyára vonatkozó árajánlatot (szakértői óradíj egységárban);
o a projekt azonosítószámát (DANUrB+ DTP3-433-2.2).
Ajánlatkérő felhívja az Ajánlattevő figyelmét, hogy az ajánlatnak tartalmaznia kell minden, a feladat teljesítésével felmerülő egyéb költséget, díjat. Ajánlattevő az Ajánlatkérő részéről a szerződéses ellenértéken kívül más költségtérítést vagy más jogcímen történő kifizetést nem követelhet.

10. Hiánypótlás
Ha az Ajánlattevő az ajánlatot hibásan, hiányosan nyújtotta be, és a hibák, hiányosságok olyan jellegűek, hogy azok a hiánypótlás során pótolhatók, Ajánlatkérő a megfelelő határidő kitűzésével - a hibák, hiányosságok egyidejű megjelölése mellett - az ajánlattevőt hiánypótlására hívja fel. Ha az Ajánlattevő a hiánypótlási eljárás során az ajánlatot ismételten hiányosan, hibásan nyújtja be, az ajánlat elutasításra kerül.

11. Az ajánlat elbírálásának szempontja
Ajánlatkérő az ajánlatokat a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás alapján bírálja el. Ajánlatkérő az ajánlattételi, illetve a hiánypótlási felhívásban előírtak szerint, továbbá az ajánlatban, valamint a hiánypótlásban foglaltak alapján dönt és köt szerződést a nyertes ajánlattevővel. Ajánlatkérő felhívja az ajánlattevő figyelmét, hogy az ajánlatkérő részéről történő kötelezettségvállalás a nyertes ajánlattevővel kötendő szerződés aláírásával történik.

12. Az ajánlatok érvényessége:
Az ajánlattételi, valamint a hiánypótlási felhívásban meghatározott feltételeknek mindenben megfelelően, megadott határidőn belül az Ajánlattevők köréből érkező ajánlat.

13. Az ajánlattétellel kapcsolatos egyéb feltételek, információk:
a. Kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken kaphatnak felvilágosítást:
dr. Popovics Gábor
Tel.: +36-1-233-6808
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

b. Az ajánlatok összeállításával és benyújtásával kapcsolatban felmerült összes költség az ajánlattevőt terheli.
c. Amennyiben ajánlattevő nem teljesíti az ajánlattételi, valamint a hiánypótlási felhívásban előírtakat, ajánlatkérő ajánlatát érvénytelennek nyilvánítja.
d. Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az eljárást - annak bármely szakaszában - indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
e. A beérkezett ajánlatok elbírálásáról és ajánlatkérő döntéséről az ajánlattevők írásbeli értesítést kapnak.

14. Az ajánlat benyújtásának határideje, módja

Az ajánlatok benyújtásának határideje: 2022. március 23. (eddig az időpontig az ajánlatnak meg kell érkeznie az Ajánlattevőhöz)

Az ajánlat benyújtására kizárólag a mellékelt ajánlattételi űrlapon van lehetőség.

Ajánlat benyújtásának módja: a szervezet cégjegyzésre jogosult képviselője által cégszerűen aláírva, az Ajánlatkérő részére szkennelve vagy minősített elektronikus aláírással ellátva, e-mail útján vagy hivatali kapun (KRID 509203316) elküldeni vagy az Ajánlatkérő székhelyén személyesen kézbesíteni.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A mellékletek INNEN tölthetők le.

Budapest, 2022. március 17.

Szabó István

www.pestmegye.hu

Átadták a hévízgyörki zarándok-turista pihenőhelyet »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 17. csütörtök, 09:16
Átadták a hévízgyörki zarándok-turista pihenőhelyet
A jelenlegi tájház udvarában egy 105 m2 alapterületű épület készült el, amelyben egy nagyobb pihenőterem és a szükséges kiegészítő helyiségek kaptak helyet. A szervezett zarándoklatok során így a résztvevők kulturált...

A jelenlegi tájház udvarában egy 105 m2 alapterületű épület készült el, amelyben egy nagyobb pihenőterem és a szükséges kiegészítő helyiségek kaptak helyet. A szervezett zarándoklatok során így a résztvevők kulturált körülmények között pihenhetnek, étkezhetnek és felkészülhetnek a zarándoklat folytatására.

Az épület mellett kerékpártároló és lovas szín is kialakításra kerül, amely elősegíti a kerékpáros és lovas turizmus bekapcsolódását is az infrastruktúra használatába. A fejlesztés érintette a jelenlegi tájházat, amelynek épületében és udvarán Pest megye településeinek néprajzi értékeiből állandó kiállítás nyílik.

A március 16-i ünnepélyes átadón részt vett Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára; Szabó István, a megyei közgyűlés elnök; Vécsey László országgyűlési képviselő és Bazan Tibor, Hévízgyörk polgármestere.

A Pénzügyminisztérium támogatása révén, Pest Megye Önkormányzata és három települési önkormányzat (Hévízgyörk, Kistarcsa, Perbál) konzorciumaként megvalósuló projekt ezzel mérdföldkőhöz ért. A beruházás hatására több új funkció is megjelenik a Mária út Pest megyei szakaszán (zarándokvezető képzés, Pest Megyei Értéktár kiállítóhely, interaktív kiállítóhely a Mária útról, zarándok pihenőhely, közösségi és rendezvényterek), amelyek az érintett települések számára is nagy jelentőséggel bírnak.

A tervek szerint az önkormányzatok az ingatlanokat a Mária Út Közhasznú Egyesülettel egyeztetve használják majd az Egyesület feladatainak ellátására (pl. zarándokvezető képzés, zarándokok számára pihenőhely biztosítása, konferenciák és egyéb rendezvények szervezése), illetve a településen felmerülő közérdekű feladatok ellátására (pl. iskolai és óvodai rendezvények, civil szervezetek rendezvényei, kiállítási lehetőség biztosítása helyi művészek számára).

www.pestmegye.hu

Egymillió forinttal támogattuk a Kárpátaljai Magyar Főiskolát »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 09. szerda, 11:12
Egymillió forinttal támogattuk a Kárpátaljai Magyar Főiskolát
Pest Megye Önkormányzata határozottan elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást. Elfogadhatatlannak tartjuk azt a moszkvai érvelést, amely nem csupán Ukrajna határait, hanem annak állami létjogosultságát is megkérdőjelezi. A háború kitörése...

Pest Megye Önkormányzata határozottan elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást. Elfogadhatatlannak tartjuk azt a moszkvai érvelést, amely nem csupán Ukrajna határait, hanem annak állami létjogosultságát is megkérdőjelezi.

A háború kitörése után azonnal felvettük a kapcsolatot a Beregszászi Járási Tanáccsal, hogy egyeztessünk a kárpátaljai partnerünkkel, miben tudjuk segíteni őket.

Ezzel egyidőben döntés született arról, hogy 1.000.000 forinttal támogatjuk a kárpátaljai magyar köz-, szak- és/vagy felsőoktatást. Ezt a nyíregyházi Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány által erre a célra elkülönített számlaszámára történő átutalással tettük meg.

A minap érkezett meg a főiskola válasza:

Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, vegyen részt a segítségnyújtásban és az adományozásban.

Mindazok, akik az orosz-ukrán háború okozta helyzetben szeretnék támogatni a kárpátaljai magyar köz-, szak- és/vagy felsőoktatást, azok ezt a nyíregyházi Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány alábbi erre a célra elkülönített számlaszámára történő átutalással vagy befizetéssel tehetik meg:

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-97955522
IBAN: HU1911600006-00000000-97955522
SWIFT KÓD: GIBAHUHB

www.pestmegye.hu

Emlékezzünk együtt a hősökre Taksonyban »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 07. hétfő, 09:03
Emlékezzünk együtt a hősökre Taksonyban
Pest Megye Önkormányzata és Taksony Nagyközség Önkormányzata tisztelttel meghívja Önt és kedves családját március 15-én, 10 órára a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (Taksony, Fő út 89.) színháztermében berendezett Pilvax kávéházba, az...

Pest Megye Önkormányzata és Taksony Nagyközség Önkormányzata tisztelttel meghívja Önt és kedves családját március 15-én, 10 órára a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (Taksony, Fő út 89.) színháztermében berendezett Pilvax kávéházba, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre.

Az ünnepség koszorúzással veszi kezdetét a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár falán elhelyezett, és emlékül szolgáló márványtábla előtt.

www.pestmegye.hu

Ülésezik a választási bizottság »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. március 01. kedd, 12:13
A Pest Megyei Területi Választási Iroda értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2022. március 3-án (csütörtök) 17 órától tartja. Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. Török Ignác terem...

A Pest Megyei Területi Választási Iroda értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2022. március 3-án (csütörtök) 17 órától tartja.

Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. Török Ignác terem

Az ülés napirendi pontja:

1. Jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos fellebbezések

www.pestmegye.hu

További hírek a Megyeházáról »

A lekérdezés 1.709 másodperc alatt futott le.


www.delpestmegyeonline.hu
Facebook


  • Hírek a Megyeházáról

Legújabb hozzászólások:

Kedves Szalkai Jánosné!   A regisztrációs jegyen tévesen jelent...

2018.10.01. 13:51
hozzászólt: KMK Nkft.

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy az idősek...

2018.09.28. 12:02
hozzászólt: Szalkai Jánosné

Nesze neked zsalmalé!

2018.09.13. 18:44
hozzászólt: Nokedli

1956-ban elsős voltam a ceglédi gimnáziumban,...

2018.08.14. 17:36
hozzászólt: Balogh György

Nagyszerű élmény volt, köszönjük!

2018.07.30. 13:49
hozzászólt: Kajtár Endre

Kit érdekel a foci semmire nem...

2018.07.26. 15:38
hozzászólt: Magyar Károly

Ajánlott lenne a szakembert elszállásolni pár...

2018.07.07. 08:54
hozzászólt: marsy22

Ha nem találtak az illetékesek "disznóbűzt",akkor...

2018.07.06. 11:39
hozzászólt: Sági Károly

Nem találok munkát és szeretnék gyorsan 

2018.06.25. 10:05
hozzászólt: graurlotti

Meg kellett volna jegyezni, hogy ha...

2018.06.20. 19:55
hozzászólt: Szef


traffipax
 

 

APRÓHIRDETÉSEK
Keresés a hirdetésekben:
Hirdetési kategóriák
Az apróhirdetések
ingyenesek!

Apróhirdetés feladása
 

Legközelebbi programok:


traffipax
 

cegledimunkasszallas